Kandy,Nuwara Eliya,Horton Plains,Mirissa

De eerste dag in Kandy zijn we ineens doorgereden naar Pinnawala, hier is er een olifantenopvang. We liepen daar tussen de olifanten die zaten te badderen en eten. Veel kleintjes ook! We hebben een olifant een paar banaantjes kunnen geven! Voor ons middageten zijn we naar een restaurant geweest dat een heel mooi uitzicht had op de bergen. Het eten was ook wel lekker! In de namiddag zijn we terug naar Kandy gereden om de Tempel van de Tand van Boeddha te gaan bekijken. Prachtige tempel! Was ook een groot terrein! Heel indrukwekkend. Na dit bezoek zijn we er ene gaan drinken omdat het te vroeg was om te eten. We hebben een lekkere fruit juice gedronken in een heel chic hotel :)
Omdat we wilden gaan eten in Kentucky Fried Chicken (junkfood), wandelden we er naartoe maar zijn we eerst in een shopping mall beland. Hier heb ik een sari gekocht! Misschien niet zo slim maar ik vind er wel iets op haha!
Uiteindelijk hebben we ander junkfood gegeten, Burger King! Smaakte toch wel eens.
Toen was het al wat later en donker en gingen we terug naar het hotel. Nogal een dwaze rit, we vonden het hotel maar niet. De gps werkte ook niet zo goed. We hebben sommige weggetjes 4 keer gedaan. En toen zijn we gewoon terug afgedaald en alles opnieuw gedaan door bordjes te zoeken van het hotel. Is uiteindelijk toch gelukt! Gekke bergweg, soms echt heel steil!
De dag erna zijn we doorgereden naar een theeplantage (we vermoeden de oudste en/of de grootste): Mackwoods. Hier hebben we een rondleiding gekregen en werd ons het procédé uitgelegd hoe zij zwarte thee maken. Na deze rondleiding kregen we ineens een theetje en gebakje. Was echt heeeel lekker. Hebben we toch ineens wat thee gekocht! Toen gingen we weer op weg naar Nuwara Eliya. Het was duidelijk dat we weer in de bergen zaten: de Sri Lankanen hadden allemaal dikke jassen of truien of mutsen op, voor ons werd het lopen in t-shirt dragelijk. Ons hotelletje in Nuwara Eliya was heel netjes en gezellig, leek een soort chaletje. Het was er wel koud binnen. Echt gek dat je maar een paar uur moet rijden om van tropische temperaturen naar koele gebergtes te geraken.
We zijn voor onze middag een paar hartige gebakjes gaan eten en daarna Nuwara Eliya eens rondgereden (het regende). We zijn erna maar even gaan rusten in het hotel. 'S avonds hebben we gegeten in een pub waar ze Lion Lager op tap en lekkere fried rice hadden! Vroeg gaan slapen, de dag erna was het vroeg dag!
We zijn om 5u vertrokken naar Horton Plains om een wandeling te doen naar World's End. Was een mooie wandeling, toch 9km, en soms een beetje pittig. Het was ook echt koud, trui en jas waren niet overbodig. En mistig, enorm mistig. Bij het binnenrijden naar het visitor centre hebben we al Samba herten gezien, zijn enorm mooie beesten. De wandeling was heel fijn, de vegetatie was ook volledig anders, geen palmbomen maar soms naaldbomen. We kwamen als eerste aan bij World's End, en gelukkig, de mist was juist een beetje opgeklaard zodat we het dal konden zien, 2km dieper. En de afgrond was gewoon recht naar beneden. We hebben ons boterhammetjes hier opgegeten en hebben toen allemaal Chinezen zien toekomen. Sommige hadden gewoon sandaaltjes aan of een witte lange broek/jurk. Die mensen zijn gek. En lawaai maken! We vervolgden de weg naar Baker Falls, een grote waterval. Denderde er goed vandoor! Na het afronden van de wandelroute zijn we op weg gegaan naar zon zee en strand! Matara! De weg hiernaartoe was helemaal door de bergen, bochtig en lang. We zijn ook in de buurt geweest van het dorp waar er mensen gestorven zijn door een modderstroom. De dorpen er rond leken ook geteisterd door hevige regen en veel aardeverschuivingen, sommige groot, andere kleiner.
We zijn hier om 17u aangekomen en hebben nog eventjes in zee kunnen zwemmen. We hebben die avond een lekkere mix grill van zeevruchten gegeten, was echt geen geld! 7€ of zoiets. Lagen calamares op, scampi, krab en tonijn! Mnammie! We zaten recht aan het strand bij het eten.
Het hotel staat recht aan het strand! Onze kamer ligt aan de andere kant van de straat maar we kunnen vanaf een gemeenschappelijk terrasje toch naar de zee kijken. Een belangrijk minpunt aan de kamer: klein en geen airco!
Veel rust hebben we niet kunnen nemen, de dag erop (gisteren) zijn we om 6.15 vertrokken om te gaan wh(e)ale watchen! Was heel goed verzorgd, we kregen een ontbijtje op de boot en veel water. Ook gingen ze rond met touristil voor het vertrekken. Heb er toch maar eentje genomen, Rita ook. Het was een trip van 4u, waarvan we 3u hebben gevaren, we zaten ver op zee. Heb me niet slecht gevoeld, Rita spijtig genoeg wel.
We hebben blauwe vinvissen gezien! Zomaar eventjes het grootste zoogdier ter wereld. Na een uurtje kijken en zoeken waar ze weer boven zouden komen zijn we terug naar land gegaan. Veel mensen waren daar dankbaar om (de mensen met kotszakjes). Daarna zijn we gaan eten in Reef's Edge seafood restaurant, was ook weer een prachtig uitzicht, soms zagen we in de golven ook schilpaddenkopjes opduiken. Ook hier hebben we een mix grill gegeten, was lekker!
De namiddag hebben we gebruikt om wat te dutten en wat te zwemmen in zee of wandelen op het strand. We hebben nog eens in het hotel gegeten. En vandaag: naar Unawatuna! hakuna matata!
Groentjeeees,
M&B
Ps: in Nuwara Eliya hebben we per ongeluk een dierbaar knuffelbeestje achtergelaten. De vriendelijke eigenaar heeft het op de post gedaan en normaal zijn we morgen weer herenigd met Mr T! (De manatee).Read more