• Marian en Frank on the go
  • Marian en Frank on the go

Peddelen op het Pieterpad

Marian is al weer aan het werk dus ik moet me zelf vermaken. Geïnspireerd door Wim en Mieke ga ik ook het Pieterpad fietsen. Niet helemaal, maar van Ommen naar de Pietersberg. Meer informatie
  • Het begin van de reis
    11 augustus 2025

7.24 uur

11 augustus, Nederland ⋅ ⛅ 12 °C

Op tijd opgestaan, goed ontbeten, laatste spulletjes ingepakt (toch maar een paar sokken) en Marian een dikke zoen gegeven. Op naar de trein... op naar het eerste "hoogte"punt; het nieuwe station Groningen 😁.Meer informatie

• Spoor 15

11 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 18 °C

Toen ik op Tienertoer was, moest ik in Zwolle al naar spoor 15 voor de trein naar Emmen. Sommige dingen veranderen, sommige niet.
    Tot nu toe alle overstappen gehaald. Op naar Ommen en dan kan het fietsen beginnen. Heb mijn banaan al op 🙃!Meer informatie

• Jumbo Nijverdal

11 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 22 °C

Vorige week vrijdag stond ik hier nog met Ton te lossen... vandaag koop ik er wat "snelle suikers" (snickers). Hoewel Nederland grotendeels vlak is heb ik al een paar bulten bedwongen, dus moet de energie nodig aangevuld 😉!Meer informatie

• De Wippert

11 augustus, Nederland ⋅ ⛅ 24 °C

Had met mezelf afgesproken dat ik mocht gaan eten op het eerste bankje in de schaduw nadat ik 50 km op de teller had staan. Gelukt! Bij De Wippert eet ik de meegenomen huzarensalade. Hier is het rustig. Onderweg best veel ander wandel- en fietsvolk. Terecht natuurlijk, het is hier erg mooi!Meer informatie

• Peddelen wordt toch wandelen

11 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 28 °C

Ging allemaal prima, tot 1 kilometer voor Vorden de achterband leegloopt. Pffff. Met al mijn spulletjes kreeg ik het gaatje niet gevonden. Pffff. Fietsenmaker van Vorden is op maandag dicht. Pffff. Dus de laatste kilometers naar de camping toch maar gaan lopen. Pffff. Gelukkig veel schaduw.
    Campingbaas ontving me hartelijk en heeft een echte fietspomp gebracht. Ik denk dat ik nu het gaatje wel heb gevonden en hopelijk geplakt. "Anders bellen we mijn zoon, die werkt bij de fietsenmaker". Aardig, maar hopelijk niet nodig.
    Pipowagen is simpel, maar prima. Nu nog wel heel heet in de wagen... zou mooi zijn als het nog wat afkoelde.

• Geplakt en gedoucht!

11 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 27 °C

Volgens mij is de band geplakt. Al een uur blijft de band op spanning. Gelukkig maar. Broodjes gegeten en lekker gedoucht. Poeh daar wordt je een ander mens van! Zoek me een plekje in de schaduw... en nu wachten op bedtijd 😉!Meer informatie

• Hitteprotocol

12 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 17 °C

De verwachting is dat het warm wordt vandaag. Dus op tijd op en vertrokken richting knooppunt 63. Vroeg opstaan past me goed, zo vroeg ben ik anders ook! De band is nog steeds vol en bij het eerste kraampje met jam (rabarber-pruim) koop ik een potje. Alleen maar pindakaas en speculoos is wel erg karig.Meer informatie

• Zakendoen in Zelhem

12 augustus, Nederland ⋅ ⛅ 22 °C

Rustig aan gepeddeld over mooie weggetjes naar Zelhem. De eerste kans om een nieuw fietspompje te kopen (de duurste, want de beste 🙃) en alvast wat middageten bij de Plus. Het is nog wat bewolkt dus niet heel warm. Sterker nog het is heel lekker fietsweer. En bij gebrek aan een muze, sta ik deze trip veelvuldig zelf op de foto! Het was de oplettende kijker vast al opgevallen 😁!Meer informatie

• Of je maïs lust?

12 augustus, Nederland ⋅ ☁️ 27 °C

De Achterhoek is prachtig, maar ook wel heel veeeeel maïs...
    Ben inmiddels in Zeddam, dichtbij de Duitse grens. Hitte valt nog mee, gelukkig maar. Ik vind een fijn plekje in de schaduw voor de lunch en blijf hier een tijdje zitten. Ben ongeveer op de helft voor vandaag, dus kan ik wel wat treuzelen.Meer informatie

• Stukje Duitsland

12 augustus, Duitsland ⋅ ☀️ 29 °C

Het wandelpad loopt langs Hoch Elten en de kerk op de top van de heuvel. De fietsroute niet, maar ik maak toch even een omweggetje. Na de afdaling is er een Duitse wegonderbreking. Daardoor kies ik nogmaals een iets andere route en kom ik samen met de Rijn bij Spijk Nederland weer binnen.Meer informatie

• Heeeeeeeeerlijk 🏊‍♂️🏊‍♀️🏊

12 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 31 °C

De plaatjes spreken voor zich... het is warm, dus tijd voor verkoeling!

• Over de dijk en door de polder

12 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 31 °C

....en om 16.30 uur ingecheckt bij pension in Beek-Ubbergen. Het is hier niet druk. Snap ik ook wel, beetje vergane glorie. Maar wel schoon en een eigen badkamer!!
    Ontbijt kon al om 7 uur, dus dat heb ik afgesproken. Nu uitzweten en nog wat kleins eten en dan vroeg op bed!Meer informatie

• Berg en Dal

13 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 20 °C

Na een lekker vroeg ontbijt moet ik vanuit Beek meteen op de pedalen. Het heet hier niet voor niets Berg en Dal. Wel prachtige, on-Nederlandse uitzichten. Hopelijk is het te zien ondanks het tegenlicht.
    Moedig voorwaarts!!

• Met het pondje richting Maasheggen

13 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 25 °C

Ik kan me dit gebied, Maasheggen (Whats in a Name?), nog herinneren van het wandelen over het Pieterpad. Tot nu toe mooie glooiende rit langs Mook en Gennep. En nu dus richting Vierlingsbeek. De temperatuur neemt zoetjes aan toe...Meer informatie

• Broodje in het bos

13 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 28 °C

Mijn routeboekje wijkt soms een beetje af van de officiële route. Nu ben ik over een paar lastige bospaden op landgoed Geijsteren terecht gekomen. Bij de Willibrorduskapel (16e eeuw) eet ik mijn broodjes. Er is niemand....
    Wilde ook thee zetten met de brander, maar dat lijkt me nu niet slim 😕.

• Bij de Buren

13 augustus, Nederland ⋅ ☀️ 32 °C

Ik kom er achter dat 80-85 kilometer per dag voor mij te weinig is. Had nl gepland om in Venlo te gaan avondeten en dan door naar Belfeld voor mijn B&B. Maar ik ben nu al in Venlo! Ik blijf bij mijn plan en bestel in (geaircood) restaurant een vegan rendang en (vooruit) een witbier!
    Na de Maasheggen was de route niet zoveel bijzonders. Het is De Peel, dus varkens, (uitgelopen) aspergevelden, weer heel veel maïs en natuurlijk rolluiken!

• Ezels en.... airco!!!

13 augustus, Nederland ⋅ ⛅ 33 °C

Wat een leuke plek! Ezelboerderij 't Jaegershoes in Belfeld. Ze hebben omgeveer 100 ezels, waarvan 40 veulens. Vanuit de kamer kijk ik op de weide. En daarbij is er AIRCO op de kamer. Wow. Mijn dag kan niet meer stuk.Meer informatie

• Niet zo veel te melden...

14 augustus, Nederland ⋅ ☁️ 29 °C

Helaas Susanne, ik heb vandaag toch niet zo veel te melden. Behalve dat het lekker is om te fietsen (stilstaan = zweten), ik net het meest westelijke puntje van Duitsland ben gepasseerd én het smalste stukje Nederland! Dat had ik niet willen missen 😉). Zo op zoek naar iets te eten en vanmiddag maak ik nog een D-toer langs herinneringen van mijn studententijd in Hoensbroek en Nuth. Fiets maar zo lang mogelijk door... voor de broodnodige afkoeling!Meer informatie