• Màrius Asensi Jordà

• Start på rejsen
    15. marts 2025

Ciutat estratificada

15. marts 2025, Spanien ⋅ ⛅ 18 °C

Acabem d’aterrar a Lanzarote i, amb el cotxe de lloguer ja a punt, la primera parada és la Ciutat Estratificada. Davant nostre s’aixequen uns tallats impressionants, plens de capes de colors que expliquen la història volcànica de l’illa. Passejant-hi sembla que entrem dins d’un llibre de geologia obert, amb textures i formes gairebé surrealistes que et recorden que aquí el temps i el foc han anat dibuixant el paisatge. És un primer contacte brutal amb l’esperit volcànic de Lanzarote.Læs mere

• Jardí de cactus

15. marts 2025, Spanien ⋅ ⛅ 18 °C

Entre terres volcàniques i murs de pedra seca, el Jardí de Cactus és un petit oasi ple de formes impossibles. M’endinso pels seus camins i em sorprèn la immensitat de varietats: cactus diminuts, altres que semblen escultures gegants i tot perfectament integrat en aquest amfiteatre dissenyat per César Manrique. El contrast entre el verd intens i el negre de la lava fa que cada racó sigui una fotografia natural. És un espai tranquil, on el temps sembla aturar-se entre punxes i silenci.Læs mere

• Jameo del agua

15. marts 2025, Spanien ⋅ ⛅ 19 °C

Baixo per les escales i de cop el paisatge canvia: una cova volcànica transformada en un espai màgic. L’aigua transparent al fons amaga els curiosos crancs cecs, únics al món, i al voltant tot respira calma i bellesa. La llum natural juga amb les formes de la roca, mentre la mà de César Manrique hi posa l’harmonia justa entre natura i arquitectura. Em quedo fascinat per com un espai nascut del foc i la lava es pot convertir en un racó tan especial i ple de vida.Læs mere

• Cueva de los verdes

15. marts 2025, Spanien ⋅ ⛅ 19 °C

Entro a les profunditats de la terra i em trobo dins un immens túnel de lava. Les formes i colors de les parets canvien amb la llum, creant un ambient gairebé màgic. El guia explica com aquest lloc servia d’amagatall davant els pirates, i costa imaginar que sota aquest paisatge volcànic hi hagi tanta història. Caminar per aquests passadissos és com endinsar-se al cor de Lanzarote, un recordatori constant de la força del volcà i de la vida que s’hi adapta.Læs mere

• Rumb a La Graciosa

15. marts 2025, Spanien ⋅ ⛅ 18 °C

Deixem el cotxe a Lanzarote i pugem al ferry que ens portarà fins a La Graciosa. El trajecte és curt però intens: la brisa marina, l’olor de sal i les vistes al massís de Famara fan que el viatge ja sigui part de l’experiència. A mesura que ens acostem, la petita illa es mostra amb les seves platges infinites i l’ambient tranquil que la fa única. Sento la il·lusió d’explorar un lloc que sembla aturat en el temps, sense asfalt i amb l’essència més pura de l’oceà Atlàntic.Læs mere

• La Playa del Salado

15. marts 2025, Spanien ⋅ ☀️ 18 °C

Caminar pels carrers de sorra de La Graciosa és com retrocedir en el temps: cases blanques, silenci trencat només pel pas de les bicicletes i l’olor de mar que ho impregna tot. La vida aquí té un altre ritme, pausat i serè. Al vespre, ens acostem a la platja i el cel es tenyeix de taronges i violetes amb la posta de sol sobre l’Atlàntic. És un moment de calma absoluta, d’aquells que et fan sentir afortunat de poder-lo viure.Læs mere

• Passejada nocturna per La Graciosa

15. marts 2025, Spanien ⋅ 🌙 17 °C

Després de sopar, sortim a caminar sota la lluna plena. Els carrers de sorra són gairebé deserts i només s’escolta el so suau de les onades de fons. La llum platejada il·lumina les cases blanques i el perfil de l’illa, creant una atmosfera màgica i íntima. És un d’aquells instants on el temps sembla aturar-se i et sents completament connectat amb l’essència tranquil·la de La Graciosa.Læs mere

• Comencem La Graciosa amb bicicleta

16. marts 2025, Spanien ⋅ ☀️ 17 °C

Avui ens toca descobrir La Graciosa a dues rodes. Lloguem unes bicicletes i ens endinsem pels camins de sorra que creuen l’illa, sense asfalt i envoltats d’un paisatge salvatge i desert. El vent i l’olor de mar ens acompanyen mentre avancem, amb la sensació de llibertat absoluta. Cada revolt promet una nova platja o una vista espectacular de l’oceà. És la millor manera de sentir l’illa en tota la seva essència, pedalada a pedalada.Læs mere

• Playa Baja del Ganado

16. marts 2025, Spanien ⋅ ⛅ 18 °C

Arribem a la Playa Baja del Ganado després d’una bona pedalada, i de cop el paisatge es transforma en una platja solitària i infinita. La sorra clara contrasta amb el blau intens del mar, i la sensació de calma és total. No hi ha gairebé ningú, només el so de les onades i el vent que acarona les dunes. Ens aturem a descansar i gaudir del moment, amb la impressió d’haver trobat un racó secret de La Graciosa.Læs mere

• Montaña Bermeja

16. marts 2025, Spanien ⋅ ⛅ 19 °C

Pedalem fins a la Montaña Bermeja i el paisatge es torna encara més sorprenent. El volcà, amb els seus tons rogencs intensos, s’alça enmig del terreny àrid i contrasta de manera brutal amb el blau profund de l’oceà. La vista és espectacular, gairebé marciana, i et recorda la naturalesa volcànica d’aquestes illes. Ens aturem un moment per contemplar-la amb calma, gaudint de la barreja de colors i de la sensació de ser en un indret únic i salvatge. Vàrem fer el cim a peu.Læs mere

• Los Arcos de los Caletones

16. marts 2025, Spanien ⋅ ☀️ 19 °C

Seguim la ruta i arribem fins als Arcos de los Caletones, un conjunt de formacions rocoses esculpides pel mar i el temps. Els arcs volcànics s’aixequen sobre l’oceà, deixant passar l’aigua amb força i creant un espectacle de soroll i escuma. Em quedo embadalit mirant com les onades xoquen una i altra vegada contra la roca, en un ritme constant i poderós. És un d’aquells racons que et recorden la immensitat i la força de la natura.Læs mere

• Últimes hores a La Graciosa

16. marts 2025, Spanien ⋅ ☀️ 19 °C

Després d’un matí intens de bicicleta, tornem a Caleta de Sebo amb la sensació d’haver descobert l’essència més salvatge de La Graciosa. Ens asseiem a dinar per recuperar forces, amb el gust de mar i la tranquil·litat que defineixen l’illa. Amb el temps just per gaudir dels últims instants, preparem tot pel ferry de tornada. És un comiat pausat, amb aquella barreja de satisfacció i nostàlgia que deixen els llocs que t’han atrapat.Læs mere

• Mirador del Río

16. marts 2025, Spanien ⋅ ☀️ 20 °C

De tornada amb el ferry cap a Lanzarote, tornem a passar pel Mirador del Río. Ara la vista té un altre significat: deixem enrere La Graciosa, que s’allunya a poc a poc mentre el sol juga amb els colors del mar i els illots. El record de les platges i camins de sorra queda gravat, i la imatge des d’aquí dalt és la millor manera d’acomiadar-nos d’aquesta petita joia de l’Atlàntic.Læs mere

• Volcán de la Corona

16. marts 2025, Spanien ⋅ ☀️ 19 °C

Ens apropem al Volcán de la Corona, una de les formacions més impressionants de Lanzarote. El seu immens cràter i les vessants cobertes de lava i vegetació baixa recorden la força amb què l’illa va néixer del foc. Caminant pels seus voltants sents la solitud del paisatge volcànic, amb el silenci només interromput pel vent. És un indret que transmet respecte i admiració, com si encara es pogués percebre l’energia que un dia va modelar tota aquesta terra.Læs mere

• Mirador de El Risco de Famara

16. marts 2025, Spanien ⋅ ☀️ 19 °C

Ens aturem al Mirador de El Risco de Famara just a temps per la posta de sol. El cel es tenyeix d’un vermell intens i espectacular, mentre l’oceà reflecteix els últims rajos de llum. Des d’aquí dalt, la vista és immensa: el penya-segat, la platja infinita de Famara i l’horitzó que es fon amb el mar. És un moment que et deixa sense paraules, un regal de la natura que queda gravat a la memòria com un dels instants més màgics del viatge.Læs mere

• Caldera de Los Cuervos

17. marts 2025, Spanien ⋅ 🌬 19 °C

Ens endinsem a la Caldera de Los Cuervos, el primer volcà que va esclatar al gran període eruptiu del segle XVIII. El camí ens porta fins a l’interior del cràter, on les parets negres i rogencues expliquen l’origen recent d’aquest paisatge. Caminar aquí és gairebé com trepitjar un altre planeta: silenci absolut, textures volcàniques i la sensació de ser part d’una història geològica viva. És un dels llocs més especials de Lanzarote, on la força del foc encara sembla present.Læs mere

• Montaña Negra

17. marts 2025, Spanien ⋅ 🌬 19 °C

La Montaña Negra s’aixeca majestuosa enmig del paisatge volcànic de Lanzarote. El seu con perfectament dibuixat i els tons foscos de la lava la fan destacar sobre l’entorn àrid. Passejant pels seus voltants, el silenci i la immensitat et fan sentir petit davant la força que va modelar l’illa. És un escenari impactant, on la natura mostra sense filtres el seu caràcter més salvatge i primigeni.Læs mere

• Caldera colorada

17. marts 2025, Spanien ⋅ 🌬 20 °C

Ens acostem a la Caldera Colorada i de seguida entenem el seu nom: els tons vermellosos de la roca destaquen amb força sobre el paisatge fosc de lava solidificada que l’envolta. El contrast de colors és espectacular, i el camí que la voreja permet gaudir-ne des de totes les perspectives. Aquí també trobem la gran roca volcànica coneguda com la “Bombarda”, testimoni gegantí de la potència de les erupcions. És un indret on la natura parla amb veus de foc i color.Læs mere

• Bodegas Geria i Quesería Rubicón

17. marts 2025, Spanien ⋅ 🌬 20 °C

Ens endinsem al cor de La Geria, on les vinyes creixen enmig de la lava gràcies als característics forats protegits amb parets de pedra. A les bodegues tastem el vi de malvasia volcànica, amb aquell toc únic que només pot donar aquesta terra. Després fem parada a la Quesería Rubicón, on descobrim formatges artesanals amb un gust intens i autèntic. És una experiència que combina paisatge, tradició i gastronomia, i que deixa clar com l’home s’ha adaptat i ha sabut aprofitar el caràcter volcànic de Lanzarote.Læs mere

• Playa de Papagayo

17. marts 2025, Spanien ⋅ 🌬 20 °C

Arribem a la famosa Playa de Papagayo, una cala amagada entre penya-segats que sembla un petit paradís. La sorra daurada i les aigües turqueses conviden a relaxar-se i gaudir d’un bany tranquil. L’ambient és serè, gairebé verge, amb la sensació d’estar lluny de tot i tothom. Des d’aquí es veu clarament com el mar i la terra es fonen en harmonia, creant una de les postals més icòniques de Lanzarote.Læs mere

• Rumb a Fuerteventura

17. marts 2025, Spanien ⋅ 🌬 20 °C

Deixem enrere Lanzarote i pugem al ferry amb el cotxe a bord, rumb a Fuerteventura. El trajecte és curt però intens, amb l’oceà Atlàntic de companyia i el vent que ens recorda que som enmig de dues illes germanes. A mesura que ens acostem, ja es dibuixen les dunes i el perfil més àrid de Fuerteventura. Comença una nova etapa del viatge, amb la il·lusió de descobrir els seus paisatges infinits i salvatges.Læs mere

• Playa del Bajo de la Burra

18. marts 2025, Spanien ⋅ ☁️ 19 °C

Descobrim la curiosa Playa del Bajo de la Burra, coneguda també com la platja de les "palomitas de maíz". La sorra està plena de petits rodolins blancs de coral que, vistos de prop, recorden a crispetes. El contrast amb el blau del mar i el negre de la roca volcànica fa que sigui un lloc sorprenent i únic. Passejar-hi és una experiència diferent, com si la natura hagués volgut jugar amb les formes i colors per deixar-nos aquest racó tan peculiar de Fuerteventura.Læs mere

• Playa el Hierro

18. marts 2025, Spanien ⋅ ☁️ 19 °C

Ens acostem a la Playa El Hierro, una platja salvatge i menys coneguda, envoltada de paisatge volcànic i amb l’oceà trencant amb força contra la costa. La sorra fosca i el mar indòmit creen un ambient purament natural, sense artificis ni massificacions. És un lloc que transmet calma i respecte alhora, ideal per aturar-se, respirar profundament i gaudir del so constant de les onades.Læs mere

• Calderón Hondo

18. marts 2025, Spanien ⋅ ☁️ 19 °C

Pugem fins al Calderón Hondo, un dels volcans més espectaculars de Fuerteventura. El camí és fàcil i agradable, envoltat de paisatge àrid i tons volcànics que canvien amb la llum del sol. Des del cim, la vista és impressionant: el cràter profund als nostres peus i, al voltant, l’illa sencera desplegant-se amb les seves muntanyes, pobles i l’oceà de fons. És un d’aquells llocs que et connecta directament amb l’essència volcànica de les Canàries.Læs mere

• Mirador de Vallebrón

18. marts 2025, Spanien ⋅ ☁️ 19 °C

Fem parada al Mirador de Vallebrón, des d’on s’obre una panoràmica immensa sobre l’interior de Fuerteventura. El paisatge és sec i ondulat, amb muntanyes suaus i valls que s’estenen fins a perdre’s a l’horitzó. El vent bufa amb força i et recorda que aquesta és una illa marcada pels elements. És un lloc perfecte per entendre la immensitat i la calma de Fuerteventura, on el temps sembla avançar a un altre ritme.Læs mere