• Exploring Amman part I

22–23 Mei 2024, Jordan ⋅ ☀️ 25 °C

Met een lekker ontbijtje vanuit onze hostel waren helemaal klaar om Amman te ontdekken. In Amman wonen 4 miljoen mensen en er is een oud en een nieuw centrum. Amman ligt in het noordwesten van het land en is de ideale plek voor het starten van de Jordanië trip. Een iets wat chaotische en drukke stad maar toch heel wat authentieke bezienswaardigheden en lokale souks.
    Downtown is een leuke wijk van Amman. Je vindt hier veel winkeltjes en gezellige cafés. De wijk zelf is versierd met kleurrijke details en overal op straat kun je terecht voor een verse smoothies of koffie. In de avond wordt het erg druk waardoor het supergezellig (maar ook wat chaotisch) is op straat. De mooiste plekjes van downtown Amman vind je door er gewoon lekker doorheen te 'strollen'.
    We merkten op dat we één van de weinige toeristen waren. Zoals gedacht zal dit helaas met de oorlog te maken heb ben 😪.
    We bezochten:
    - Lokale souks
    Souqs (ook wel, souk of soek) zijn markten, vaak (deels) in de openlucht. In Amman kan je er meerdere vinden.
    - Romeins theater
    - Umayyad desert castle
    - King Abdullah moskee

Lunch: Sufra restaurant
    Dinner and rooftop: C.ling, Mijana en Hashem restaurant
    Dinner laatste avond Amman: Dali resto (contemporary met een trendy vibe)
    Baca lagi