Rjukandafoss waterval
5. mars, Island ⋅ ☁️ -3 °C
De volgende ochtend begonnen we rustig. Lekker ontbijt in het busje (ja hoor, weer spek 😄), wat opruimen en dan rond 11u terug de baan op.
Onze eerste stop was Rjúkandafoss, een waterval die jeLes mer
Stuðlagil Canyon
5. mars, Island ⋅ ☁️ -2 °C
Vanuit Rjúkandafoss reden we door naar Stuðlagil Canyon, één van de meest fotogenieke basaltkloven van IJsland. De canyon staat bekend om zijn gigantische basaltzuilen langs een smalleLes mer
Hverir geothermal area
5. mars, Island ⋅ ☁️ -2 °C
Onze voorlaatste stop van de dag was Hverir, een geothermisch gebied vlak bij Mývatn.
Het voelt hier echt alsof je op een andere planeet bent:
stomende modderpoelen, zwavelgeur (ja… die herken jeLes mer
Grjotagja + hverfjall volcano crater
6. mars, Island ⋅ ☁️ -6 °C
We hadden goed geslapen op Vogar Camping (de pizza daar is trouwens verrassend lekker — aanrader 😄).
Ontbijt gemaakt in het busje, alles weer opgeladen en klaar om te vertrekken.
1) GrjótagjáLes mer
Kirkja lava caves
6. mars, Island ⋅ ☁️ -2 °C
Na Hverfjall reden we meteen door naar de Kirkja Lava Caves (ook wel Dimmuborgir genoemd). Dit gebied bestaat uit oude lavavelden die tijdens een uitbarsting zijn afgekoeld in bizarre, dramatischeLes mer
Skútustaðagígar kraters + lake Myvatn
6. mars, Island ⋅ ☁️ -2 °C
Daarna reden we door naar Skútustaðagígar, een gebied vol pseudo-kraters rond de zuidkant van Lake Mývatn.
Deze kraters zijn niet ontstaan door vulkaanuitbarstingen zelf, maar doordat hete lavaLes mer
Husavik
6. mars, Island ⋅ ☁️ -1 °C
Onze volgende stop was Húsavík, en die moest er uiteraard bij — zeker nadat we de film “Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” hadden gezien 😄
In die film dromen twee IJslandseLes mer
Goðafoss waterfall
6. mars, Island ⋅ ☁️ -2 °C
Vanuit Húsavík reden we door naar Goðafoss, één van de bekendste watervallen van IJsland.
De naam betekent letterlijk “Waterval van de Goden” — volgens de legende gooide een lokale leiderLes mer
Secret hotspring waterfall
6. mars, Island ⋅ ☁️ -2 °C
De volgende stop was er eentje waar we echt naar uitkeken. Een natuurlijke warme waterval, midden in het landschap, zonder infrastructuur of drukte — gewoon natuur zoals ze is.
We parkeerden de busLes mer
Mígandifoss
7. mars, Island ⋅ ☁️ -2 °C
Rond 10u reden we verder en passeerden we Mígandafoss, een minder bekende maar super mooie waterval die je eigenlijk gewoon langs de weg kan zien. Hij stort recht naar beneden in een smalle kloof,Les mer
Arskogsandur & Fosslaug hotspring
7. mars, Island ⋅ ☁️ -1 °C
Daarna reden we door richting Árskógssandur, een klein kustdorpje aan de fjord. Op zich is het geen lange stop, maar het is een mooie rustpauze met uitzicht op de baai — heel sereen, met de zee enLes mer
Hvisterkur
7. mars, Island ⋅ ☁️ 0 °C
Daarna reden we verder naar Hvítserkur, een rotsformatie aan de kust die lijkt op een reus die uit het water drinkt — of een draak, afhankelijk van hoe je kijkt.
Het is een 15 meter hoge basaltrotsLes mer
Kolugljufur canyon
7. mars, Island ⋅ ☁️ -2 °C
Onze laatste stop van de dag was Kolugljúfur, een diepe canyon met een krachtige waterval die er dwars doorheen stroomt.
Je rijdt er gewoon naartoe en staat dan ineens aan de rand van een gigantischeLes mer
Snæfellsnes part 1
8. mars, Island ⋅ ☀️ 1 °C
Deze dag stond in teken van Snaefellsnes, een schiereiland.
Hier de verschillende stops:
1) Stykkishólmur
Charmant havenstadje met kleurrijke huisjes en zicht op de baai. Even rondwandelen, koffie,Les mer
Snæfellsnes part 2
8. mars, Island ⋅ ☀️ 2 °C
Blue Lagoon
10. mars, Island ⋅ ☁️ 6 °C
Voor onze laatste dag reden we naar de Blue Lagoon, midden in de zwarte lavavelden. Het melkblauwe water en de stoom die omhoog kringelt maken het meteen rustiger in je hoofd. Het warme waterLes mer