🛫 Vluchten BRU - CPH - KEF🛬
February 25 in Iceland ⋅ ☁️ 0 °C
Yes, de langverwachte -in between jobs- reis is er eindelijk. IJsland wintertrip met de campervan it is!
We vonden relatief goedkope vluchten aan 300€ pp inclusief 23kg bagage. Ik had tijd genoeg omRead more
Reykjavik daytrip part 1
February 26 in Iceland ⋅ ⛅ -1 °C
Onze eerste echte dag in IJsland is gestart. We beginnen de dag - uitgeslapen- in de hoofdstad, Reykjavik. De camper halen we 's avonds pas op, zo sparen we een dagje camperkost uit gezien we sowiesoRead more
Reykjavik daytrip part 2
February 26 in Iceland ⋅ ☁️ 0 °C
Must see Reykjavik: part 2
- Rainbow street viewpoint
- Het Harpa concert- en congrescentrum
- Het IJslandse Fallologisch Museum, oftewel het Penismuseum - wij zijn niet het museum binnen gegaan maarRead more
Sky lagoon
February 26 in Iceland ⋅ ☁️ 1 °C
Met onze camper volgeladen zijn we onmiddellijk doorgereden naar onze eerste relaxstop: Sky Lagoon
Sky Lagoon ligt net buiten Reykjavík en is een luxe geothermische spa met een adembenemend uitzichtRead more
Golden circle: Thingvillir National Park
February 27 in Iceland ⋅ ☁️ -1 °C
En HERE WE GO!
Ons eerste nachtje in de camper was zalig. De Cozy campers is een echte aanrader. We hadden op voorhand schrik dat we te kou gingen hebben en hadden dus onze slaapzakken, elektrischRead more
Golden circle: Geysir, Gulfoss
February 27 in Iceland ⋅ ☁️ 0 °C
De volgende stops op de route:
- Geysir:
Geysir is de plek waar het allemaal begon! Dit geothermische gebied is beroemd geworden door de originele geiser, Geysir, maar de echte ster is de actieveRead more
Golden circle: Brúarhlöð canyon
February 27 in Iceland ⋅ ☁️ 0 °C
Brúarhlöð Canyon is een verborgen juweeltje langs de Golden Circle, waar de rivier de Brúá zich door een smalle kloof slingert. De diepe, steile rotswanden zijn bedekt met mos en bieden eenRead more
Golden circle: Secret Lagoon
February 27 in Iceland ⋅ ☁️ 1 °C
Daarna reden we door naar de Secret lagoon, ons volgend SPA-moment :-)
De Secret Lagoon is een heerlijke, natuurlijke geothermische spa in het zuiden van IJsland, niet ver van de Golden Circle. DezeRead more
Seljalandsfoss waterval
February 28 in Iceland ⋅ 🌧 5 °C
We werden wakker op een regenachtige dag. Ineens was bijna alle ydillische sneeuw gesmolten rondom ons. Na een lekker ontbijtje (bijna alle dagen spek met eitjes) begonnen we aan onze tweede dag. DezeRead more
Seljavallalaug natural hotspring
February 28 in Iceland ⋅ ❄️ 1 °C
Seljavallalaug is een warmwaterbron zwembad en voelt als een verborgen stukje geschiedenis midden in de ruige natuur. De weg ernaartoe is al een avontuur op zich – een korte wandeling langs eenRead more
Skogafoss waterval
February 28 in Iceland ⋅ ❄️ 1 °C
Skógafoss hoor je al van ver voordat je ‘m ziet – een diep, donderend geluid dat je nieuwsgierig maakt. En dan, bam! Daar staat ‘ie: een gigantische muur van water die 60 meter naar benedenRead more
Sólheimajökull Glacier
February 28 in Iceland ⋅ ❄️ 1 °C
Sólheimajökull voelde als een andere planeet. Zodra je dichterbij komt, verandert het landschap – van groene heuvels naar een ijzig, zwart-wit maanlandschap vol as en blauw glinsterend ijs. DeRead more
Plane wreck Sólheimasandur
February 28 in Iceland ⋅ ❄️ 3 °C
Als laatste stop van de dag gingen we nog snel het vliegtuigwrak meenemen.
Toen we aankwamen zagen we plots op een bordje een waarschuwing dat de wandelweg ernaartoe toch wel gevaarlijk kan zijn enRead more
Black beach
March 1 in Iceland ⋅ 🌧 4 °C
De dag erna reden we onmiddellijk door naar de parking van Black Beach. Daar eten we een lekker ontbijtje met dan wel een beter zicht. We hadden geluk want enkele dagen op voorhand was de storm daarRead more
Dyrhólaey natuurreservaat + lighthouse
March 1 in Iceland ⋅ 🌧 6 °C
Dyrhólaey is zo’n plek waar je normaal even stilvalt. Vanaf deze hoge klif heb je een panoramisch uitzicht over eindeloze zwarte stranden, dramatische rotsformaties en de woeste Atlantische Oceaan,Read more
Vik
March 1 in Iceland ⋅ 🌧 6 °C
Vík is het soort dorp waar je misschien sneller doorheen zou rijden, totdat je stopt en beseft hoe bijzonder het eigenlijk is. Gelegen tussen dramatische kliffen en de wilde Atlantische Oceaan, isRead more
Fjarðarárgljúfur kloof
March 1 in Iceland ⋅ ☁️ 5 °C
De Fjarðarárgljúfur kloof is een echte verborgen schat in IJsland. Deze indrukwekkende kloof slingert zich over zo’n twee kilometer door het landschap en is tot 100 meter diep. Het water van deRead more
Skaftatell: waterfalls & Hiking
March 2 in Iceland ⋅ ☁️ 0 °C
Skaftatell glacier
March 2 in Iceland ⋅ ❄️ -1 °C
Diamond beach
March 3 in Iceland ⋅ 🌬 1 °C
Diamond Beach (Breiðamerkursandur) is echt één van die plekken waar je even stil van wordt. In de vroege ochtend, wanneer het licht nog zacht is en de wereld precies lijkt te fluisteren, ligt hetRead more
Caves: Sapphire & Sparkle
March 3 in Iceland ⋅ 🌬 -2 °C
Voor de ijsgrottenervaring boekten we via Heading North, specifiek de Skaftafell Glacier Tour.
Wat echt een verschil maakte: kleine groepjes, veel persoonlijkheid en geen gehaaste “massatoerisme”Read more
Park4night: Djúpivogur,Hringvegur
March 3 in Iceland ⋅ ☁️ 2 °C
Poolvos gezien
Hengifoss
March 4 in Iceland ⋅ 🌬 -2 °C
De ochtend erna vervolgden we onze roadtrip, met Hengifoss als belangrijkste stop onderweg. Het is één van de hoogste watervallen van IJsland, maar wat hem vooral uniek maakt zijn de rode lagen inRead more
Vök baths
March 4 in Iceland ⋅ 🌬 0 °C
Na de hike bij Hengifoss reden we door naar Vök Baths, een thermisch badencomplex dat op het meer ligt. De baden zijn warm en rustgevend, en het uitzicht over het water en de bergen is super mooi.Read more
Aurora magic Park 4 night
March 4 in Iceland ⋅ 🌙 -2 °C
Rond 21u30 besloten we terug te gaan naar ons busje om te koke . We hadden een parking vlak bij hetzelfde meer gevonden — blijkbaar een populaire spot om het noorderlicht te zien, want er redenRead more