Backdoor trail: part II
27. maj 2024, Jordan ⋅ 🌬 32 °C
The backdoortrail is ong. 17km lang. Je passeert sowieso langs visitorcentrum voor je ticket en neemt dan een shuttlebusje naar little Petra. Die is inbegrepen in je ticket. Laat je niet misleidenLæs mere
Backdoor trail part III
27. maj 2024, Jordan ⋅ 🌬 32 °C
We liepen langs:
- monastery
- theater
- koningsgraven
- Treasury
- de siq
Daarna opfrissen in het hotel en aten we ons beste avondmaal van de hele vakantie in hey stadje Wadi Musa bij Sana'aLæs mere
Petra day 2: Highlight trail
28. maj 2024, Jordan ⋅ ☀️ 28 °C
De tweede dag namen we een andere route langs de hightlights maar dan via minder bekende wegen en meer panoramische uitzichten. We vonden op een blog een hike naar een gratis uitkijkpunt van deLæs mere
Petra day 2: Highlight trail part II
28. maj 2024, Jordan ⋅ ☀️ 29 °C
Uiteindelijk daal je zelf ook weer af en kom je uit bij de grote tempel en een zuilenstraat. Daarna volgen nog de koningsgraven en het theater. Zo mis je dus niets van de hoogtepunten! Opnieuw moet jeLæs mere
Wadi Rum Bubble night
29.–30. maj 2024, Jordan ⋅ ☀️ 29 °C
Wadi Rum, de plek waar je haast gelooft dat je je op een andere planeet bevindt. Het rode zand, de uitgestrekte woestijnvlaktes en de hoge rotsen vormen het perfecte decor voor meerdere bekende filmsLæs mere
Wadi Rum Jeep 4x4 tour Part I
30. maj 2024, Jordan ⋅ ☀️ 21 °C
Na het ontbijt in ons luxe wijntjeshotel reden we door naar Wadi Rum Center. We hadden een toeristisch centrum van de woestijn verwacht maar het bleek eerder nogal een vervallen dorpje te zijn. DitLæs mere
Wadi Rum Jeep 4x4 tour part II
30. maj 2024, Jordan ⋅ ☀️ 24 °C
Met deze truck werden we door de vlakte geleid en stopten we bij verschillende toeristische plaatsen, die voornamelijk bestonden uit mooie rotsformaties, smalle canyons en zandduinen waar we kondenLæs mere
Wadi Rum Jeep 4x4 tour part III
30. maj 2024, Jordan ⋅ ☀️ 28 °C
De gids maakte een heerlijke lunch voor ons klaar vanuit de achterbak van zijn truck. We genoten van de rust en een theetje in de woestijn. Tegen de avond werden we naar onze slaapplaats gebracht, eenLæs mere
Wadi Rum Sleep under the stars in a cave
30.–31. maj 2024, Jordan ⋅ ☀️ 29 °C
Het diner bestond uit gegrilde kip, bereid op een zelfgemaakt kampvuurtje door de gids. Alweer konden we genieten van een adembenemende sterrenhemel, zelfs de beste tot nu toe, Aangezien we in eenLæs mere
Aqaba: Rode Zee
31. maj–1. jun. 2024, Jordan ⋅ ☀️ 32 °C
We reden door naar Akaba voor zon, zee en strand.
We boekten een duikershotelletje.maar dat bleek een zeer basic keuze te zijn. Ook weer hier, door low season en oorlog waren we opnieuw de enigeLæs mere
Dead Sea
1.–2. jun. 2024, Jordan ⋅ ☀️ 28 °C
Een stopje aan de Dode Zee kon uiteraard niet ontbreken. We boekten 1 nachtje bij Dead Sea Spa hotel. Een hotel die prijs kwaliteit een goede keuze leek. Bij de andere hotels betaal je al snel meerLæs mere
Salty beaches
1. juni 2024, Jordan ⋅ ☀️ 32 °C
Op een half uurtje rijden vanaf de resorts kom je uit bij een erg mooi stukje Dode Zee. In de branding vind je hier veel grote stukken zoutkristallen en een witte laag zout op de grond. Het water isLæs mere
Ma'in Hotsprings
2.–3. jun. 2024, Jordan ⋅ ☀️ 38 °C
Ons laatste wellness stopje deden we bij Ma'in hotsprings resort.
Diep in de heuvels tussen de Dode Zee en Madaba (45 min rijden) liggen de Ma'in hot springs, ook bekend als Hammamat Ma’in, op 264Læs mere
Amman last evening
3.–4. jun. 2024, Jordan ⋅ ☀️ 37 °C