JordanianLove

May - June 2024
  • Marijke Van Genabet
  • Jens N
We nemen je me op een reis door de betoverende landschappen en rijke culturele diversiteit van Jordanië. Geniet samen met ons mee van eeuwenoude wonderen, lekker lokaal eten en adembenemende uitzichten. Read more
  • Marijke Van Genabet

• 658photos
  • 38likes
  • Wadi Bin Hammad hike part I

May 24, 2024 in Jordan ⋅ ☀️ 22 °C

Een wadi is de Arabische benaming voor een dal of vallei. In Jordanië vind je meerdere wadi's waar je mooi kunt wandelen, zwemmen of relaxen. Sommige wadi's zijn erg bekend en dus ook erg druk bezocht zoals Wadi Mujib canyoning, maar er is één wadi die nog niet ontdekt is door het massatoerisme en dat is Wadi Bin Hammad. In Wadi Bin Hammad stroomt een rivier waar je doorheen kunt wandelen. Het is een prachtige wandeling langs hoge rotsen, watervallen groene bomen en oneindig veel palmbomen en dit allemaal door een mooie rivier. Neem dus zeker teva's of waterschoenen mee en geniet van de zalige korte wandeling! Je bent ong. 3u onderweg, inclusief foto- en chillstops.
    Prijs: 5 JOD
    PS: Je kan helemaal doorrijden tot de laatste parking en kruist zelf even de rivier met de auto.
    PS2: Als je nog voor de middag gaat, loopt je er bijna alleen 🥰 Nu ja dat is onze tip voor alles eigenlijk 😅

• Kingsway part II: Kerak castle

May 24, 2024 in Jordan ⋅ ☀️ 26 °C

Kerak Castle is het grootste en meest indrukwekkende kruisvaarderskasteel van Jordanië dat langs de King’s Highway route ligt.
    De oude vestingstad Kerak is al zeker 2.000 jaar een oude nederzetting bovenop een heuvel. Pas vanaf de 12de eeuw is het Kerak kasteel gebouwd zoals het nu bekend is geworden. Het kasteel is voltooid in 1161, werd voor zijn tijd als enorm beschouwd. Zelfs groter dan de kastelen die in deze periode gebouwd werden in Europa.
    Het uitgestrekte Kerak kasteel is verdeeld over zo’n 7 niveau’s. Kelders, keukens, gevangenissen, militaire opslagplaatsen, marktplaats, een museum en paleis, kerk, moskee, torens en meer.
    We dachten snel snel even langs te gaan maar verschoten toch van de enorme grootte en raakten zelf even verdwaald 😅

Op weg van onze parkingspot passeerden we nog een gezellig verkiezingsmarktje met authentieke kraampjes.

We gingen door naar Dana en werden opnieuw 2u verwend met zalige uitzichten en panorama's.

Overnachten deden wij in Dana luxury huts om ons helemaal te preppen voor onze tweedaagse hike in hikersparadijs Dana en Feynan!

• Dana Luxury huts

May 24–25, 2024 in Jordan ⋅ 🌬 21 °C

Na ons bezoek aan het indrukwekkende Kerak kasteel, vervolgden we onze reis richting het zuiden naar Dana. Hier wachtten twee spectaculaire wandelroutes op ons. Tegen de avond kwamen we aan bij ons verblijf, Dana Luxury Huts, die zich in de bergwand bevinden. Dana ligt bovenop een berg, dus de hutten liggen verspreid langs de steile bergwand, tot wel een kilometer naar beneden. Bij de afdaling zagen we meteen wat ons te wachten stond: een adembenemend uitzicht op een uitgestrekte canyon, maar ook een pittige wandeltocht. Ons verblijf ligt namelijk op het eindpunt van onze tweede trail.

We werden hartelijk verwelkomd door Moreno, de gastheer van het verblijf. Hij liet ons verschillende kamers zien waaruit we konden kiezen. Het bezoek tijdens het laagseizoen had zijn voordelen, want we hadden ruime keuze. Helaas waren de kamers met uitzicht op de canyon al bezet, maar we maakten ons klaar om de zonsondergang te aanschouwen met verse koffie en dadels die werden aangeboden door Moreno. Door de hoogte en de sterke bries uit de canyon haalden we voor het eerst onze truien tevoorschijn.

Op het terras ontmoetten we enkele reizende Jordaniërs en een groep Japanse studenten. We openden een flesje wijn dat we onderweg hadden gekocht en genoten van de perfecte avond. We reserveerden een plaats aan de dinertafel van het verblijf en genoten van een lokaal gerecht, bereid door de vrouw des huizes. Na het diner overtuigde Moreno ons om enkele danspassen te zetten, wat zorgde voor een gezellige afsluiting van de avond voordat we gingen slapen.

Overnachting: Dana Luxury huts
    32 JOD private room (maar kregen upgrade met beter zicht)
    Dinner: via hostel (lekker home made)

• Wadi Ghuweir trail Part I

May 25, 2024 in Jordan ⋅ ☀️ 19 °C

De volgende ochtend begonnen we na een stevig ontbijt aan onze tweedaagse hike met als eerste dag de Wadi Ghuweir trail. We onderhandelde een rit van 45 minuten voor 25 JOD om ons naar het startpunt te brengen. Zo konden we onze auto laten staan aan Dana Luxury huts aangezien we daar dan de dag erna terugkeerden langs de Dana trail. Alleen die rit alleen was al prachtig met tal van panoramische uitzichten.Read more

• Wadi Ghuweir trail part II

May 25, 2024 in Jordan ⋅ ☀️ 19 °C

De Wadi Ghuweir Trail is een tropisch paradijs. Je volgt een stroom water langs het constant veranderende landschap. Zo loop je door een smalle kloof met gigantische rode muren die zijn uitgesleten door het water dat hier al eeuwen lang doorheen stroomt. De wanden van de kloof zijn elke paar meter weer een andere tint rood of oranje en hier en daar moet je over wat grote rotsen klimmen.Read more

• Wadi Ghuweir trail part III

May 25, 2024 in Jordan ⋅ ☀️ 20 °C

Halverwege kom je bij de hangende tuinen vol met varens, palmbomen en verschillende mossen die uit de muren en inhammen van de canyon groeien. Op sommige plekken stroomt er water door de muren van de canyons en kan je drinken uit de bronnen.Read more

• Wadi Ghuweir trail part IV

May 25, 2024 in Jordan ⋅ ☀️ 21 °C

Je kijkt er je ogen uit en wil elke vijf minuten even stoppen om een foto te maken of te genieten van de indrukwekkende natuur.
    We kwamen slechts 2 andere personen tegen. Bizar, zo een prive tour in dit soort gebied, maar echt een absolute aanrader en niet te missen! Je hebt ook nog Wadi Mujib die toeristischer, dichter bij Amman maar deze hebben wij bewust geskipt. Daar moet je een veiligheidsvest dragen en loop je echt in een massa mensen (alhoewel dat deze periode nu wel totaal geen probleem ging zijn).Read more

• Wadi Ghuweir Trail part V

May 25, 2024 in Jordan ⋅ ☀️ 22 °C

Kortom, een niet te missen hike voor iedereen doenbaar! Wij hadden niet extreem veel water in de Wadi maar op sommige blogs lees je toch andere zaken. Sommigen die echt tot aan hun heup in het water moeten wandelen. Aanrader dus om toch even per seizoen wat de omstandigheden zijn wat betreft floods.
    Het einde is wat minder uitdagend labgs de uitgedroogde rivier maar daar zagen we dan het kamp verschijnen (aleja dachten we 😅)

• Feynan Wildcamp Part I

May 25–26, 2024 in Jordan ⋅ ☀️ 26 °C

Na een tocht van vijf uur bereikten we het kamp dat we geboekt hadden voor de nacht, net naast de trail. Tot onze verbazing was het kamp verlaten en konden we niemand vinden om ons in te checken.

Onze offline kaart toonde aan dat we mogelijk niet op de juiste plaats waren en nog een stukje moesten wandelen. Na enkele kilometers kwamen we nog steeds geen kamp tegen. Er was geen bereik dus konden we helaas geen hulplijn inschakelen. Wel werden we uitgenodigd door een lokale familie die ons thee aanbood. Ze woonden samen met hun geit in een tent in de vlakte, zonder enige luxe. We gaven hen wat geld voor de thee, wat ze enorm waardeerden. Na nog enkele kilometers dwalen kwamen we bij een ander kamp uit, maar ook dit kamp was verlaten en niet het juiste.

Gelukkig stopte een pick-up truck met lokale helden die ons een lift aanboden. De chauffeur bleek de broer van de eigenaar van ons kamp te zijn en belde zijn broer, die inderdaad naar twee Belgen op zoek was. Toeval! Een klein probleempje met het starten van de wagen werd snel opgelost door de batterij handmatig op te starten, wat hier normaal is (?). We reden mee in de achterbak samen met de zoon van het gezin en kwamen uiteindelijk aan bij het kamp: Feynan Wild Camp.