• Ma'in Hotsprings

2.–3. jun. 2024, Jordan ⋅ ☀️ 38 °C

Ons laatste wellness stopje deden we bij Ma'in hotsprings resort.
    Diep in de heuvels tussen de Dode Zee en Madaba (45 min rijden) liggen de Ma'in hot springs, ook bekend als Hammamat Ma’in, op 264 meter onder zeeniveau. Een prachtige plek voor wellness en ontspanning. Onder in het dal is een groene oase met verschillende watervallen met heet water.
    Hiervoor betaal je als bezoeker 15 JOD maar als je boekt in het resort heb je gratis toegang en kan je ook voor en na de openingsuren gaan. Wij deden dus eerst nog een zwembad dagje aan het mineraal zwembad met zicht op een waterval en gingen dan rond 22u naar de hotsprings.
    En wat was dat🤣🥵
    Extreem hete warmwaterbronnen. Na enkele minuten acclimatiseren waagden we onszelf er toch aan maar gingen dus in een 65° natuurlijke waterbron, ongelooflijk! 😅
    Bovenaan de laatste bron was er nog een cave voor de daredevils. Een nog hetere bron. Onmogelijk om daar nog maar je teen in te doppen. Jens werd uitgedaagd om daar 1 min in te zitten voor 200 dollar door de locals 😅 Guess who did it.
    We kunnen ons dus voorstellen dat deze hotsprings zalig zijn tijdens de wintermaanden, maar nu was het genieten van warme water bij 36° om 23u minder verfrissend 😅 Wel een leuke ervaring.

Het hotel is wel een enorme aanrader. Mooi ingericht, ibizastijl met aardse tinten. 110JOD maar dus inclusief 24u toegang aan de hotspring, wat het goedkoper maakt dan aan de Dode zee.
    Ook met een mineraal zwembad en kamers met balkon.
    Wel iets meer afgelegen, dus je kan niet zo snel naar een stadje maar perfect aan het begin of einde van de reis 🙂

Overnachting: Ma'in Hotsprings
    115 JOD voor deluxe kamer met Kingsize bed
    Food: hotel buffet en ontbijt