Počasie

Za celú našu cestu sme zatiaľ zažili slnko len raz a to dnes doobedu, keď sme práve balili. Keď sme na lodi tak buď je zamračené, alebo prší. Našťastie sa jedná skôr o slabšieMeer informatie
Dnes sme prechádzali naše prvé 4 plavebné komory. Posádka si to zjavne užívala no Peťo nás dokázal zas prekvapiť. Už v tretej komore si kliďánko počas napúšťania komory varil akoMeer informatie
Už v noci sa tak rozpršalo, že som radšej behal skontrolovať, či moje príkazy, že matrace sa majú v noci kvôli možnému dažďu zbaliť boli dostatočne vypočuté.
Neboli!
RánoMeer informatie
Nakupovenie je téma, o ktorej nemám takmer vôbec prehľad. Isté však je, že pasovať Žabu za hlavného financmajstra našej výpravy nebola chyba. Svoju ružovučkú peňaženkuMeer informatie
Peťov budík má zjavne viac trpezlivosti ako my. Po cca 5-tom opätovnom zvonení sa všetci pomaly vypratáme z lode. Vonku sa deň začína takmer bezoblačnou oblohou a už ráno na nás poriadneMeer informatie
Preplávame v Európe unikátnu plavebnú komoru, ktorá má 4 vstupy (križovanie dvoch kanálov) a popod vŕby po romanticky vyzerajúcom vstupe vstupujeme do centra mesta, kde zakotvíme na móleMeer informatie
Ráno vyrážame smerom k železničnému mostu v Emdene. Ten sa spolu so sústavou ďalších mostov otvára len raz za deň aj to len v prípade, že tam čaká nejaká loď a že tú loď ajMeer informatie
Cez ďalšiu morskú komoru sa dostávame na kanál, ktorým smerujeme do mesta Groningen - jedného z najväčších miest na našej ceste. Na to, že je to už 8-ma komora na našej ceste nás i takMeer informatie
Vplávali sme do Groningenu.
Peťo za kormidlom kýva žienkam, čo sedia na múrikoch okolo vody. Obzeráme sa, či by sme nemohli centrum oboplávať, ale mosty sú pre nás príliš nízke. NejakáMeer informatie
Ráno sme vyplávali z maríny úplne excelentne. Veď som nad tým tiež rozmýšľal už od včera, ako sa z tých stiesnených priestorov dostať a ako to bude naj a v noci sme kvôli tomu dokoncaMeer informatie