Cholitas
8 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 10 °C
Deze klederdracht is kenmerkend voor deze lokale vrouwen die meestal geslaagde (zaken)vrouwen zijn. Die hoeden hebben een zeer interessante geschiedenis en zijn vaak een statussymbool die enkeleBaca selengkapnya
Museo Nacional de Arte
8 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 10 °C
Zeer leuke, duitse tentoonstelling over deze hervormende groepering! Alleen jammer dat die vooral in Spaans werd begeleid.
Tiawanaku
9 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 10 °C
Deze toonaangevende beschaving wordt algemeen beschouwd als heel belangrijk voor de geschiedenis van de regio (Zuid-Peruvianse en Boliviaanse Andes). Alleen jammer dat er nog zo weinig geweten is vanBaca selengkapnya
Chacaltaya
10 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 4 °C
Koud, maar toch leuk dankzij de groep :-). Alleen moest ik tegen de aanwezige Brazilianen niet beginnen over een bepaalde match ;-).
Valle de la Luna
10 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 11 °C
Tof natuurverschijnsel, maar zoals verwacht enorm toeristisch.
Zona Sur
11 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 13 °C
Een heel andere kant van La Paz. Een van de weinige supetmarkten in deze miljoenenstad kan je hieronder trouwens bewonderen :-).
Cholita wrestling!
11 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 12 °C
Lijkt heel toeristisch, maar de lokale bevolking geniet hier toch ook wel van :-).
Ruta de la Muerte o_O
12 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 12 °C
Stond er niet bij stil dat dit niet alleen toeristisch en mooi, maar ook echt gevaarlijk was tot ik iemand van een andere groep een tiental meter lager op een rots zag liggen... En hij had nogBaca selengkapnya
Ruta de la Muerte: terugweg
12 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 20 °C
Tijdens het aankomstfeestje kregen we een leuke gast :-).
Nu moesten we alleen nog veilig terugkeren... Wegens de modderstroom op de nieuwe weg besloot de organisatie trouwens terug te keren overBaca selengkapnya
Cochabamba
13 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 20 °C
Een heel andere stad dan La Paz! Veel rustiger en meer leefbaar, maar wel iets te rustig :-).
Cochabama -> Toro Toro
13 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 21 °C
Dit was een iets te gezellige busrit, maar wat een sterrenhemel!
Wandeling rondom Toro Toro
14 Januari 2015, Bolivia ⋅ ☀️ 22 °C
Dit nationaal park heeft veel te bieden voor wandelaars en mensen die van een mooigevormd landschap kunnen genieten :-).
Dinosaurusvoetafdrukken!
14 Januari 2015, Bolivia ⋅ ☀️ 30 °C
Deze waren te zien tijdens de wandeling :-)!
Rustige ochtendwandeling of ...
15 Januari 2015, Bolivia ⋅ ☀️ 30 °C
dat werd ons toch verteld :-).
Grotje bezoeken
15 Januari 2015, Bolivia ⋅ ☀️ 30 °C
Wederom gewoon wat wandelen en kijken of toch niet :-).
Toen we buiten kwamen, begon het trouwens een beetje te regen ;-).
Terug naar Cochabamba
15 Januari 2015, Bolivia ⋅ ☀️ 30 °C
Een leuke route, aangenaam gezelschap, en een iets te trage bestuurder.
Cochabamba -> Sucre
16 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 15 °C
Wat een luxe :-)!
Sucre's Parque Bolivar
18 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 18 °C
Uit mijn kennismaking met Sucre blijkt toch dat deze stad iets weg heeft van een hoofdstad :-). Alleen deze buurt herbergt de Corte Suprema de Justicia, Teatro Gran Mariscal en een mini-EiffeltorenBaca selengkapnya
De vreemde, lokale aanrader...
18 Januari 2015, Bolivia ⋅ ☀️ 18 °C
Het kerkhof :-|! Je voelt je wel een indringer tot je het gevoel hebt dat iedereen daar gewoon wat komt rondhangen om van de relatieve rust en het park te genieten.
Cal Orcko
19 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 13 °C
's werelds grootste paleontologische site volgens de Footprint gids. Jammer dat de regen de wandeling naast de dinovoetafdrukken in het water heeft doen vallen, want die zagen er toch wel geweldigBaca selengkapnya
San Felipe Neri
19 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 13 °C
Een leuke complex om te bezoeken. Vooral die bankjes op het dak waren rustgevend :-).
Casa Nacional de Moneda
20 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 12 °C
Een van de belangrijkste munthuizen uit de geschiedenis dankzij de ligging bij de Cerro Rico (= een van de grootste zilvermijnen ter wereld). Het $-teken is bijvoorbeeld afkomstig van hier. Het is eenBaca selengkapnya
Cerro Rico
20 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 10 °C
Waar het allemaal begon voor Potosi. Deze berg bevatte zo veel zilver dat deze stad tijdens de koloniale tijd meer inwoners zou geherbergd hebben dan Londen of Parijs door de hele industrie die erBaca selengkapnya
Verwerkingsbedrijven
20 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 11 °C
Het was hier minder verdienen, maar wel veiliger aangezien het de levensverwachting een aantal jaren minder naar beneden deed dalen dan het effectieve werk in de berg. Die dader zie ik nu voor hetBaca selengkapnya
Het echte werk...
20 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 11 °C
Het is nu al duidelijk: dit werk eist zowel zijn tol op mens, als omgeving.