In de buik van het beest
20 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 9 °C
Je krijgt het toch wel een beetje benauwd wanneer hier binnen bent. De knallen van explosieven, het geluid van de drilboren en de verhalen over inzakkingen doen je toch wel een beetje nadenkenBaca lagi
Fietsen als een cowboy
21 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 9 °C
De omgeving doet echt denken aan het wilde westen van Lucky Luke ;-).
Wel grappig dat de kerel die me kwam helpen met mijn fietskwaaltjes, zelf heel de tijd problemen bleek te hebben :-),
D1.1 Destination Uyuni :-)
22 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 2 °C
We zijn vertrokken voor een geweldige vier dagen :-)! Ik ga het een keer zeggen, maar het geldt voor de vier dagen: wat een zicht!
Wildlife is ook niet te onderschatten boven de 4000m ;-)!
D1.2 Lunch
22 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 2 °C
Toch vreemd om te beseffen dat dit voor sommigen hun thuisbasis is...
D1.3 San Antonio de Lipez
22 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 2 °C
Een stad die een lange en interessante geschiedenis kende tot ze een aantal jaren geleden verlaten werd omdat het er begon te spoken...
D1.4 Op weg naar slaapplaats
22 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 2 °C
We zaten vele uren in de wagen, maar wie kan er klagen met dit zicht als entertainment :-)!
D1.5 Quetena Chico
22 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 2 °C
Onze eerste slaapplaats was ineens ook de grootste stad in de buurt en op het programma.
D2.1 Een prachtige dag
23 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 2 °C
Zeker nu we 's ochtendsvroeg al struisvogels gezien hebben :-). Zeker die kleintjes waren leuk :-)!
D2.2 Laguna Hedionda Sur
23 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 2 °C
Flamingo's en... Vicuña's :-)!
D2.3 Kollpa laguna
D2.4 Salar de Chalviri
23 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 26 °C
Eerste zoutvlakte van de trip en had opeens zin in iets zoet :-)
D2.5 Desierto de Dali...
23 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 14 °C
En mooi gekleurde bergen :-)
D2.6 Laguna Verde en...
23 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 14 °C
Vulkaan Licancabur. Wat een duo! De kleuren waren echt prachtig! Jammer dat we niet langer konden blijven :-)
D2.7 Aguas Calientes
23 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 31 °C
Genieten van de warmte die moeder Aarde te bieden heeft in bronvorm. Dit alles dan nog eens in een mooi kader. Wat wil een mens nog meer?
D2.8 Geisers Sol de Mañana
23 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 31 °C
In tegenstelling tot de vorige, werd ons afgeraden deze warmtebronnen te betreden :-). Het blijft wel een fascinerend verschijnsel!
We kwamen ook stilaan aan het letterlijke hoogtepunt van de trip:Baca lagi
D2.9 Nog meer vicuña's :-)!
23 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 27 °C
Deze beesten zouden met uitsterven bedreigd en geloofde dat best als ik door de rest van de Andes ging. Hier hebben we echter het geluk er veel van te zien :-).
D2.10 Laguna Colorada
23 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 27 °C
Echt een geweldig en uniek zicht, allemaal te danken aan de algen in het water :-).
D2.11 2de slaapplaats
23 Januari 2015, Bolivia ⋅ ☀️ 28 °C
Naam: Huaylljara
Populatie: ongeveer 25
Hoogte: 4340m
Electriciteit: af en toe
Lopend water: nee
Winkels: 3 of 4 (niet echt duidelijk)
Wel leuke kinderen die met ons komen spelen :-)
D3.5 Viscacha's :-)!
24 Januari 2015, Jerman ⋅ ☁️ 0 °C
Eindelijk zie ik er! Maar nu werden we wel verwend :-).
D3.1 Nog een laatste blik...
24 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 22 °C
We passeren nog even langs een punt waar je een mooi zicht hebt op Laguna Colorada.
D3.2 Arbol de Piedra & co
24 Januari 2015, Bolivia ⋅ ☀️ 28 °C
Leuk samenspel van wind en vulkanisch gesteente
D3.3 Zevenkleurige berg
24 Januari 2015, Bolivia ⋅ ☀️ 28 °C
en zijn witte vriendjes mochten er ook wel zijn :-). Toch echt te gek wat je hier ziet: ik sta in een woestijn, te kijken naar witte toppen langs de ene kant en een enorm gekleurde bergketen aan deBaca lagi
D3.10 Bolivië-Chili
24 Januari 2015, Belgium ⋅ 🌧 5 °C
Via trein dan nog:-)! Onze gids was minstens even enthousiast ;-), vandaar de stop...
D3.4 Valleitje
24 Januari 2015, Bolivia ⋅ ⛅ 33 °C
Met leuke plantjes. Een van de weinige planten die groeien op deze hoogte. Deze plant is met uitsterven bedreigd aangezien ze maar een paar millimeter per jaar groeit en de locals ze vroeger alsBaca lagi
D3.9 Actieve vulkaan o_O!
24 Januari 2015, Belgium ⋅ ⛅ 5 °C
Alleen jammer dat je door de wolken de rookpluim iets minder goed ziet.