Vandaag geen bus, maar pure luxe :-)

Met een 2000-tal kilometers tussen Quito en Lima, leek een vlucht me net iets aangenamer dan de 40 uur durende bus. En wat bleek: het is goedkoper om eerst naar Guayaquil te vliegen en daar een dag ofRead more
Malecón 2000 van Guayaquil

In de gevaarlijkste stad van Quito zijn er slechts een aantal plaatsen waar zowel locals, als buitenlanders veilig kunnen rondlopen. Één daarvan is deze wandelstraat net naast de rivier. Een beetjeRead more
Diezelfde Malecón 2000

Echt leuk die veiligheid 's avonds! De locals en hun kinderen genieten en masse van de speeltuinen terwijl ikzelf geniet van een pintje en planvrijheid.
Guayaquil: stad verkennen

Guayaquil biedt een aantal parken, waaronder Parque Bolívar (bijnaam: Parque de las iguanas). Daarnaast vind je vele grote avenues (al dan niet veilig). Eentje was zeker veilig, aangezien eenRead more
Las Peñas & rio Guayas

Na een hele dag wandelen door de stad ben ik weer op de Malecón beland, waar ik kan genieten van het zicht op de rivier. Vervolgens ben ik een van de 2 kleine en pictoresque wijkjes genaamd LasRead more
Barranco

Barranco verkennen en weg gevonden naar een goede cevicheria
Wandeling Barranco » Larco Mar

Na een amusante lunch, tijd voor een wandeling langs de kustlijn naar Larco Mar.
Productieve dag in Lima

Na het historisch centrum te verkennen en mijn schoenen te laten poetsen, de dag afsluiten in een tram/restaurant. Dit was een voorbode voor de nachtbus naar Huaraz.
Huaraz: dagje acclimatiseren

Na een 8 à 9 uur durende nachtbus en het overbruggen van ongeveer 3000 hoogtemeters, werd het een snipperdag. Op de pieken van de Cordillera Blanca na, was er een nog een persoonlijk hoogtepunt: mijnRead more
Onderweg naar Chavín

Vandaag naar de ruïne van een belangrijk complex van de pre-incacultuur: Chavín. Onderweg naar Chavín de Huantar stopt de bus aan een prachtig meer en de stad naast de ruïne.
Chavín de Huantar

Volgens de gids een plaats van positieve energie en het centrum van de aarde. Wat vaststaat is dat de Chavín cultuur hier de goden vereerden, aan astronomie deden en niet schuw waren van menselijkeRead more
Terugweg naar Huaraz

Mooie landschappen onderweg terug naar Huaraz; de foto's zeggen genoeg...
Going local...

Nicolas wist niet goed wat de denken van het übertraditionele gerecht dat die voorgeschoteld kreeg. Bergen gekookte groenten en vlees :-)
Plaats van de misdaad

Om 5 uur opstaan met de hoop om een hele dag te hiken in een prachtige omgeving met als beloning zicht op Lago 69 (weet nog altijd niet waar die naam vandaan komt). Jammer genoeg besloot de 'ronda'Read more
Trujillo

Na wat rond te lopen door de stad, bood een vriendelijke politieagent een rondleiding aan door het stadhuis
Chan Chan

De grootste adobestad in de wereld en voormalige hoofdstad van het Chimukoninkrijk. Echt een indrukwekkende site in grote en schoonheid. Wat nog het meest opviel, was dat er amper toeristen rondliepenRead more
Huanchaco, Peru

Even genieten van het zicht op zee in de badplaats van verblijf. De kleine rieten bootjes worden vandaag nog steeds gebruikt door de lokale vissers.
Huacas de la Luna & del Sol

Wederom verwend met een uitstekend bewaard gebleven en indrukwekkende ruïne. Deze keer de belangrijkste tempel van de Moche cultuur. Een interessant om meer te weten te komen over het wereldbeeld enRead more
Een paradijs voor natuurliefhebbers

De dag na Casey's aankomst, zijn we samen naar Paracas getrokken. Deze plek is gekend voor zijn natuurpark en diens inwoners. De 'stad' zelf krijgt zijn eerlijk deel van dierlijke bezoekers. Dat ditRead more
Islas Ballestas: voorafje

Op zoek naar wat 'wildlife'. Onderweg wordt even een stop gemaakt aan de mysterieuze 'Candelabra' op de tip van het Paracasschiereiland.
Islas Ballestas: hoofdgerecht

Deze rotsachtige eilanden herbergen enorm veel dieren. Niet alleen in aantal, maar ook in diversiteit. We heeben zelfs pinguïns gezien :-)! Ik heb de missie deze blog met vrucht volbracht ;-)
Paracas Natuurreservaat

's Namiddags hebben we doodleuk een fietstocht gemaakt door dit woestijnachtige natuurreservaat. Jammer genoeg weinig fauna en flora gezien, behalve aan de kustlijn. Wie had dat gedacht ;-)?!
Afscheid van Lima

Vandaag is de laatste dag in Lima aangebroken. Na al het geregel hadden we nog net tijd voor een blitzbezoek aan het centrum. Wat bleek: er was een top met staatsleiders vanover heel de wereld in deRead more
Huacachino: oase in de woestijn

Een kleine, toeristische oase midden in de peruviaanse woestijn. Het zicht was soms ongeloofelijk mooi en de duinen enorm!
Sandboarden :-)!

Een leuke tripje met een dune buggy in de woestijn! Het beste van al was dat we met snowboards de duinen af mochten :-). Wat een spectaculaire namiddag!