Cahuachi: pyramidecomplex

Net naast het beroemde stuk woestijn bedot met de Nazcalijnen, bevindt zich een gigantisch pyramidecomplex dat aan die zelfde civilisatie toebehoorde. Vroeger een enorm drukke bedevaartsplek, nuLæs mere
Rest van de tour

Na Cahuachi hebben we leeggeroofde graven van mummies bezocht eneen nog nog steeds werkend aquaduct uit het Nazcatijdperk mogen aanschouwen. Tijdens de hele rit werden we in het oog gehouden door deLæs mere
Klaar voor vertrek

Vandaag is het eindelijk zo ver: onze vlucht over de Nazcalijnen!
Airborn

Onze vlucht verliep perfect. We hebben alle beloofde lijnen gezien en meer! Hieronder kunnen jullie meegenieten van de kolibrie, aap en spin :-)
Chauchilla

Een goed voorbeeld van een begraafplaats van verschillende pre-incaculturen. Jammer genoeg waren de grafrovers ons voor. Deze trip werd gecombineerd met een bezoekje aan een beroemde ceramiekmaker. DeLæs mere
Arequipa verkennen

Na onze zoveelste nachtbus, trokken we vroeg de stad in om de buurt rond Plaza de Armas te verkennen. Onze tocht leidde ons naar een aantal pleintjes, kerkjes en marktjes. Een van die marktjes deedLæs mere
Buurt rond Yanahuara

Een gezellige buurt met straatentertainment, kleine straatjes en zicht op vulkanen en bergen. Waar hebben we dat laatste nog meegemaakt :-)?
Colca canyon D1.1

We vertrekken vanuit Cabanconde voor onze driedaagse hike doorheen de Colca canyon. We kunnen de bestemmong van dag 2 al zien: de oase genaamd Sangalle.
CC D1.2: Colca rivier

Even verpozen na een drie uur durende en afgrijselijk steile afdaling van 3287m naar ongeveer 2100m.
CC D1.3: San Juan

Na een korte hike bevinden we ons in San Juan de Chucho (2200m) en nuttigen we onze lunch. De lokale fauna is ook van de partij, zoals je kan zien.
CC D1.4: Tapay

Na lang twijfelen, hebben we dan toch besloten om naar het afgelegen Tapay (3000m) te gaan. Redenen: geen zekerheid over slaapplaats, slecht aangegeven pad en de afstand (bijna donker!). Na aankomstLæs mere
CC D2.1: Tapay vertrek

We zetten onze tocht verder met wat pijntjes en leuke plaatjes.
CC D2.2: Malata en Cosñirhua

Na een uurtje of twee dalen tot ongeveer 2400m, wandelen we langs de dorpjes genaamd Malata en Cosñirhua.
CC D2.3: lunch in Malata

De locals hadden ons een lunchplaats asngeraden. Little did we know dat het heel lokaal ging worden... De kippen waren namelijk heel joviaal :-)
CC D2.4: Sangalle :-)!

Een uurtje na de lunch kwamen we aan in Sangalle (2100m), waar de zwembaden en houten hutjes ons welkom heetten :-P
CC D3.1: klim naar Cabanconde

Nu is het gevreesde moment aangebroken: een enorm steile klim van meer dan 1000m terug naar Cabanaconde. We hebben er ongeveer 2u30 voor nodig gehad om terug tot de 3287m grens te geraken.
Santa Catalina klooster

Na onze zesuurdurende busrit terug naar Arequipa, hebben we dit wondermooie klooster bezocht. 's Avonds wordt dit klooster verlicht zoals weleer, inclusief kaarslicht en brandende haarden. Een echteLæs mere
Koloniale huisjes

Arequipa barst van de mooie koloniale huisjes die vrij te bezoeken zijn, mits een lief woordje voor de bewaking :-).
La Recoleta

Een mooi klooster met eenleuke bibliotheek en goede collectie ceramiek en artefacten uit vroegere jungle-expedities.
Wijze woorden

Deze wijze raad kan men vinden in de San Fransiscokerk.
De navel van de wereld

Als vroegere hoofdstad van de Inca's, biedt Cusco heel wat architecturale hoogtepuntjes. De Spanjaarden vonden het ook zo mooi en goed gebouwd dat ze alles plat gooiden en op de funderingen hun kerkenLæs mere
La Merced

Een mooi klooster met een speciale bloem in de tuin. Deze werd namelijk ceremonieel gebruikt voor de Inca (de naam voor de keizer van het Tawantisuyo-rijk; Tawantisuyo betekent: vier regio's van deLæs mere
Fastfood à la Gastón

Casey en ik besloten onzelf eens te verwennen met een hapje in één van de vele restaurants van wereldvermaarde chef Gastón Acurio :-). Smakelijk!
Valle Sagrada

De heilige valei van de inca's biedt niet alleen gewassen, maar ook een wondermooi zicht.
Pisac: ruïnes

Deze incaruïnes herbergen terrassen om te telen, huizen (alleen lage klasse woningen te zien op de foto's) en een impressionant kerkhof in de bergwand.