Blev en sen start idag på grund av teams-intervju om ett nytt uppdrag och ett par samtal om eventuella uppdrag. Så kom inte iväg förrän strax före 10 och blev lite stressad över att hinna fram innan restaurangerna stänger för lunch och siesta klockan 15. Det går dock inte att släntra in kvart i tre och förvänta sig ett mål mat. Klockan tre ska restaurangen vara tom så köket stänger tidigare, ibland redan klockan två.
Det var en fin vandring idag i soligt och varmt väder. Rätt kuperat med några tunga uppförsbackar. Kom på mig själv med att klaga lite på att det var för varmt. Galet hur fort man vänjer sig med vädret. Jag frös och led för bara några dagar sedan. Idag gick jag i shorts och t-shirt för första gången sedan de första dagarna på vandringen för över en månad sedan.
Till det lilla samhället Pinhel kom jag fram strax efter två och den hamburgerrestaurang jag spanat in på kartan var öppen och jag åt en stor burgare med pommes till. Innehavaren pratade utmärkt engelska efter att ha bott i London i många år. Han hade släkt i Sverige och hade koll på våra problem med gängkriminalitet men kommenterade även de (fåniga) bojkotter av mataffärer som pågått nyligen. Förvånansvärt bra koll på Sverige av en portugis i en liten landsbygdshåla.
Bor på ett trevligt guest house med skön säng och bra värme. Här finns det även restauranger som är öppna ikväll så jag slipper svälta som igår kväll.
Traveler Lite sol och värme och livet leker igen :)