Osdorp, De Aker, A'dam, 17 aug. 2025

Begonnen aan de Waddenzee kust fietstocht. Amsterdam verlaten voor de kustroute naar Schoorl.
Kennemerduinen, Overveen, 17 aug. 2025

Eindelijk aan de kust, noordwaarts nu langs de Noordzee kust door het duingebied.
Egmond Binnen, 17 aug. 2025

Nou, een korte pauze na 60 km en nog 20 te gaan. Afzien het laatste stuk...
Camping Buitenduin, Schoorl, 17 aug. 202

Na een voor mijn fiets conditie behoorlijk zware fietstocht van 82 km geland in Schoorl. Bewolkt maar goed fietsweer, koel en een lekker briesje. Het laatste stuk viel me zwaar. De fiets rijdt ondanksRead more
Camping Buitenduin, Schoorl, 18 aug.

Ontbijtje uit de super in Schoorl met zelf gepruttelde koffie. Zakje scheurde bij het tweede bakkie...
Camping Buitenduin, Schoorl, 18 aug.

Na een onrustige nacht de hele klerezooi weer inpakken en oppakken voor vertrek naar Texel...
Veel te laat, tentje moest nog drogen.
Camperduin, 18 aug. 2025

Eerste zicht op de Noordzee! Op weg naar Texel.
Schoorlse Duinen, Petten, 18 aug. 2025

Klimmen en dalen, ik heb het zwaar...
Noordzee, Huisduinen, 18 aug. 2025

Kan het uitzicht en de koele zeebries goed gebruiken want ik zit er op 30 km al goed doorheen vandaag. Nog een paar km naar de veerboot Texel in Den Helder.
Veerboot Texel, 18 aug. 2025

Op de laatste krachten de veerboot naar Texel gehaald. Op naar het laatste ritje vandaag Den Burg via de oostkust Texel.
Texel, 19 aug. 2025

Beetje bijgekomen van twee dagen fietsen bij vrienden op Texel. Klein rondje gemaakt voor de heide in de duinen. Vanmiddag door naar de veerboot Texel- Vlieland in De Cocksdorp vanavond.
Waddenzee t.h.v. Oudeschild, Texel,

Onderweg naar De Cocksdorp.
Waddenzee, Texel, 19 aug. 2025

Onderweg naar De Cocksdorp, koele maar fikse noordoosten tegenwind. Kan niet zeggen dat het lekker fietst...
Veer Vlieland, De Cocksdorp, 19 aug.

Gearriveerd bij het station voor het Waddenveer naar Vlieland. De steiger is nog leeg en eerlijk gezegd angstaanjagend....
Waddenveer De Vriendschap, Texel

Veerboot van Texel naar Vlieland gehaald.
De Lange Paal, Vlieland, 20 aug. 2025

Gisteravond arriveerde ik op de camping De Lange Paal, Vlieland na een relatief korte fiets etappe (30 km). Viel me knap tegen pal in de noordoostenwind op en langs de dijk van Texel. Daarna deRead more
Noordzee, Vlieland, 20 aug. 2025

Heerlijke wandeling langs de Noordzee. Richting dorp, voor een stevige lunch en wat boodschapjes. Gaat me in de forse wind en een buitje beter af dan fietsend....
Vlieland, 21 aug. 2025

Vanochtend kon ik niet meer mee op een volgeboekte veerboot naar Terschelling. Ben ik een dag langer op Vlieland, geen straf, het is een heerlijk Waddeneiland. Doorkruis het op de volgepakte fiets enRead more
Veer Vlieland - Terschelling, 21 aug.

In het dorp Oost-Vlieland vertrok de veerboot naar Terschelling stipt op tijd 's avonds. Aan en van boord komen was een stuk makkelijker en vlotter dan de van Texel naar Vlieland. Half uurtje duurt deRead more
Rondje Terschelling, 22 aug. 2025

Afgelopen nacht eindelijk eens goed geslapen in de tent ondanks de aankomst laat op de avond van nieuwe camping buren.
Vandaag een rondrit over Terschelling gefietst (35 km). Heerlijk zonderRead more
Afscheid Terschelling, 23 aug. 2025

.Vanochtend na een regenbui de fiets weer opgezadeld - gelukkig was de uitrusting min of meer droog. Op tijd voor de veerboot Willem de Vlamingh van Terschelling naar Harlingen. Kon vlot het ruim inRead more
Waddenzee kust Sedyk / Zeedijk, 23 aug.

Van Terschelling goed geland op het vaste land. Over de Eurovelo 12 Noordzee route naar de veerboot Ameland in Holwerd. Weer tegenwind op de kilometers lange Waddenzee Sedyk / Zeedijk. Pauze bijRead more
Veerboot Ameland, 23 aug. 2025

Van Holwerd (Friesland, 17:15 u.) met de veerboot Oerd naar Ameland gevaren. Gaat goed met de veerboten vandaag! De fietstocht dusver ondanks de tegenwind op de dijk ook.
Middelpôlle, Nes, Ameland, 24 aug. 2025

Gisteravond op dit mooie natuurkampeerterrein Middelpôlle bij Nes, Ameland gearriveerd. Heel ruim opgezet, kreeg een groot perceel omzoomd door struiken en bomen met zicht op velden en bosRead more
Noordzeekust, Ameland, 24 aug. 2025

Laat op de ochtend van de camping vertrokken naar de Noordzee kant van Ameland. Over de heide, door het duingebied tot ik een doorgang naar de Noordzee vond. Mooie middag aan de Noordzee, zonnig weer,Read more