• Caroline Lang

• Trip start
    April 12, 2024
  • N Seoul Tower

April 16, 2024 in South Korea ⋅ ☀️ 16 °C

Dr uf em Namsan Berg glegeni N Tower bietet e super Usblick uf Seoul. Nachemne 1-stündige Fuessmarsch und vielne Treppe spöter hemmer dr Gipfel erreicht wo sich scho zigg Päärli mit emne Ahängeschloss verewigt hend. Mittels Lift isches denn 237m ufe Turm ufe gange wo mr d Ussicht gnosse hend. Abe isches denn mit dr Gondle gange.🗼🌁Read more

• Hanok Stay Deluxe

April 17, 2024 in South Korea ⋅ ☁️ 20 °C

Die traditionelle Hüser (Hanoks) sind in Seoul mittlerwile leider rar aber könne in vereinzelte Gebiet oder besser gseit in kleine Dörfli besichtigt werde. Es werde au via AirBnB Übernachtige ahbote. Das hend mir uns nid könne entgoh loh und sind für unseri letzte zwei Nächt in es Hanok go übernachte. E Room-Tour dörf natürlich nid fehle. 🤩🛖Read more

• Refrigerator Bar

April 17, 2024 in South Korea ⋅ ☁️ 14 °C

E ganz bsunderi Bar wo mr uf Empfehlig vo Luc’s Arbetskollegin bsuecht hend heisst Jean-Fri-Go Refrigerator Bar. Vo usse völlig unschienbar goht me in e (schienbare) Fruchtshop ihne. Wenn me dört die letzti Küehlschranktür ufmacht, versteckt sich dehinter die eigentlichi Bar uf zwei Etage.

Im gmüetliche, tief-glegene Lounge-Bereich suecht me sich denn si fruchtige Cocktail us und bstellt die inere Telefon-Kabine… sogar zur Verfüegig gstelti Münzene müend für dr Ahruef igworfe werde. ☎️🪙

So toll wies Konzept sind au die fruchtige guetgmachte Drinks und d Früchte-Käs-Fleischplatte, wo mr drzue bstellt hend. 🧀🥝🍎🍹

• Bukchon Hanok Village

April 18, 2024 in South Korea ⋅ ☀️ 21 °C

Durch d Bukchon Hanok Village simmer 3x gschlenderet. Immer uf dr Suechi nachere Foto-Möglichkeit ohni z viel Touriste. Do wie au in de Paläst isch me uf zahlrichi Touris in de traditionelle Hanbok-Trachte, wo me in zahlriche Läde miete het könne uf tagesbasis für s ultimative Feriefoti. 📸👘Read more

• Nodeulseom Island - Hanam River

April 18, 2024 in South Korea ⋅ ☀️ 21 °C

Am letzte Tag in Seoul und Sunneschien hemmer uns füre Usflug ins Grüene entschiede und sind zur Insle Nodeilseom. Die isch übere Bruck erreichbar gsi. Dört ahko hemmer uns 2 Burritos, kalti Getränk und e Picnic Decki gschnappt und sind in Park gsesse/glege (wies dört so üblich isch).🧺🥤🌳Read more

• Lemon City Stay

April 19, 2024 in South Korea ⋅ ☁️ 24 °C

Über AirBnB hemmer unseri Unterkunft in Deagu buecht. Die hets sich im Stadtzentrum imne Neubau Hochus (Lemon City) befunde. Dr Kuchi- und Wohnberich hend e grossi Fensterfront ka. Ufm 2. Stock isch s Bett gsi. Speziell am Ganze: d Decki vo dr Bett-Etage isch so niedrig gsi, dass nur krabbelnd ins Bett ko isch. Mir als jungs, flexibles Päärli hend mit dem zum Glück nid sone Problem ka.🏙️Read more

• Haeinsa Temple & Korean Tripitaka

April 20, 2024 in South Korea ⋅ 🌧 13 °C

Für unsere plante Haeinsa Tempel Bsuech und die drmit verbundeni Wanderig dure Gayasan Nationalpark het uns s Wetter leider e Strich durch d Rechnig gmacht. Mir hend unsere Bsuech im Nationalpark ufe Bsuech vom UNESCO-gschützte Haeinsa Tempel & dr Koreanische Tripitaka begrenzt und s Areal mit Regeschirm und nasse wisse On-Schueh ( Luc) erkundet. Die 1-stündigi Reis dört hi vo Deagu us het sich aber uf trotzdem Die Koreanischi Tripitaka ( au UNESCO-gschützt) - wertvolli buddhistischi Schrift-Holzblöck wo mit dr Bibel und em Koran verglichbar und über 800 Johr alt sind - het me durch e paar Spalt erspähe könne.

🛐☔️🎋

• SeaLife Aquarium Busan

April 21, 2024 in South Korea ⋅ ☁️ 16 °C

Nach unserer Fahrt vo Daegu nach Busan hemmer d Koffer ine Schliessfach im Bahnhof verstaut und sind uf direktem Weg ins SeaLife Aquarium, wo sich bim beliebte Haeundae Strand befindet. 🐠🐡🐟

S Aquarium het mehreri Attraktione (Süess- & Salzwasser Beckene, Fotospots) und verschiedeni Shows (Füetterige und Tauchakrobatik) botte. 🧜🏻‍♀️🦦

Au an dem Tag hets sehr gregnet, drum hemmer vom Strand und dr bekannte Strandpromenade nid viel könne gseh. Umso praktischer aber, dass mr mit em Aquarium Bsuech unabhängig vom Wetter gsi sind. 🌧️

• Jagalchi Fishmarket

April 22, 2024 in South Korea ⋅ 🌬 17 °C

D Metropole Busan liegt an dr südwestliche Küste und wird als s Hamburg vo Südkorea bezeichnet. Glichzytig isches eini vo de grösste Städt in Südkorea mitemne grosse Hafe. Noheliegend also, dass s Fische und Fischmärkt e grossi Relevanz hend.

Mir hend unsere Busan Trip drum bim belebte und bekannte Fischmarkt Jagalchi gstartet. E Teil vom Markt het in grosse Halle mit zahlriche Wassertänk stattgfunde.. döt hets denn au chli gfischelet 😅🐟. Dr anderi Teil het sich uf de umliegende Strosse abgspielt, wo Fisch und Meeresfrücht frisch zerlegt uf Iis oder trockned ahbote worde sind.

• Hiking Igidae Parc

April 22, 2024 in South Korea ⋅ 🌬 15 °C

Wie im Reiseführer empfohle, hemmer d Wanderig bim Oryukdo Skywalk gstartet. De Ort bezeichnet e überhängendi Plattform an dr Küste wome durch dr Glasbode d Klippe gseh het. Leider isch de Skywalk gschlosse gsi wegem Wind, drum hemmer uns direkt uf dr Spazierweg begeh - oder eher Wanderroute - wie sich denn herusgstellt het 😅🥾. D Route, wo komplett dr Küste entlamg vo usserhalb in Richtig Stadt führt, isch zwar nid übermässig streng gsi, jedoch het sie teils über Holzteppene uf und ab und teils über Stock und Stei gführt. Belohnt worde simmer aber konstant mit schöner Natur, emne konstante Usblick ufs Meer und d Küste sowie (je nöcher mir richtig Busan Stadt ko sind) mit emne herrliche Blick über d Gwangan Bruck und d Skyline vo Busan.🌉Read more

Trip end
    April 28, 2024