• Maike Rosenkamp

August 7, 2025

Malta - dag 1

August 7, 2025 in Malta ⋅ ☀️ 26 °C

Vandaag zijn wij onderweg gegaan naar Malta ✈️

De treinreis en vlucht gingen eigenlijk heel goed, geen vertraging gehad of iets en hebben ons prima vermaakt. Daarna in een oververhitte transfer naar ons hotel gegaan waarna we meteen naar de supermarkt zijn gegaan omdat we ontzettend veel honger hadden.

Waar we er meteen achter kwamen hoe sekstisch Malta nog is haha, ze spreken calvin vooral aan en bij de kassa zeiden ze zelf alleen hello sir 😂

Daarna hebben we even rustig aan gedaan in het hotel, hebben we wat gegeten in de straat bij het hotel en zijn we nog even naar de zee heen gelopen toen de zon onder ging.

Heel veel zin in deze week samen 🥰

• Malta - dag 2

August 8, 2025 in Malta ⋅ ☀️ 27 °C

Vanmorgen zijn wij begonnen met een ontbijtje en zwemmen bij het hotel. Het hotel heeft zowel een binnen als een buitenzwembad op het dakterras dus dat was heerlijk.

Rond 12 uur zijn we richting de hoofdstad valetta gegaan met de taxi waar we een aantal uurtjes door de oude binnenstad en straatjes hebben gewandeld. Het was ontzettend warm dus moesten regelmatig even gaan zitten voor een drankje. Daarna hebben we daar eind van de middag heerlijke pasta carbonara gegeten (ja alweer ✨).

Toen hebben we de taxi terug gepakt, ben ik een half uurtje in slaap gevallen en hebben we daarna weer een duik genomen in het zwembad. Daarna zijn we nog weer even naar het strand gelopen rond ondergang en hebben we een terrasje opgezocht waar we wat hebben gedronken. En nu zitten we een drankje te doen op ons eigen balkon en te wachten tot onze burger en taco’s worden bezorgd 😊

• Malta - dag 3

August 9, 2025 in Malta ⋅ ☀️ 28 °C

Vanmorgen zijn wij weer begonnen met een ontbijtje bij het hotel, vandaag was deze een stuk beter dan gister dus dat was fijn!

Daarna zijn we naar de quad verhuur gelopen en hebben we een quad gehuurd. Dit was even wennen omdat ze hier links rijden op de weg, maar dat ging goed. Het was wel ontzettend warm en ik ben dus ook heerlijk verbrand achterop de quad.
    We zijn naar medina gereden, dat is een oude binnenstad met stadsmuren en echt hele mooie gebouwen. Hier hebben we even een drankje gedaan om wat af te koelen.

Daarna zijn we richting de cliffs gereden, in het zuiden van het eiland waar we even hebben gekeken. Daar stond ook het kerkje op de foto. Toen zijn we weer richting het hotel gereden want de achterband van onze quad begon leger te raken..

We voelden ons allebei wat lichtjes door de hitte dus hebben snel wat eten gehaald bij de supermarkt en even rustig aan gedaan. Toen de verhuurbedrijf gebeld zodat de band kon worden gefixt, deze is toen opgeblazen (maar later op de avond inmiddels ook weer leger dus daar moeten we morgen weer achteraan).

Daarna hebben we op dezelfde plek gegeten als waar we gister avond een drankje hadden gedaan met echt ontzettend lekker eten. Toen hebben we bij een ander restaurantje nog een wijntje/colaatje gedronken en lekker gekletst.

Nu zitten we gezellig samen op ons balkon 😊 wij vermaken ons prima hier!

• Malta - dag 4

August 10, 2025 in Malta ⋅ 🌙 28 °C

Vanmorgen zijn wij vooral druk geweest met een nieuwe quad regelen. Dat was uiteindelijk rond half 12 gelukt. Toen zijn we richting een baai gereden in het westen van het eiland waar we strandbedjes hadden gehuurd en hebben gezwommen in de zee.
    Met weer een ijskoffietje 😊

Daarna hebben we nog getourd over de westkust en zijn we weer richting ons stadje gereden en hebben we de quad weer terug gebracht. Daarna hebben we rustig aan gedaan. Vanavond zijn we heerlijk uit eten geweest in een restaurantje waar we al een paar dagen heen wilden gaan.

En nu weer heerlijk drankjes doen op ons balkon ✨ heerlijk rustig dagje

• Malta - dag 5

August 11, 2025 in Malta ⋅ ☀️ 29 °C

Vandaag hebben we heerlijk rustig aan gedaan. We zijn begonnen met een ontbijtje en een heerlijke duik in het zwembad.
    Daarna zijn we naar een winkelcentrum gegaan waar we wat kledingwinkels door zijn gelopen en zijn we beland op de rooftop van het hoogste gebouw hier in de buurt met echt prachtig uitzicht. Hier hebben we een ijskoffietje gedronken.

Daarna zijn we naar een restaurantje gegaan waar we dag 1 hadden gegeten en nog een keer een drankje hebben gedaan en hier echt heerlijk geluncht.

Eind van de middag zijn we eerst het binnenbad in gedoken en toen de zon een beetje weg was het zwembad op het dak. Echt super lekkere temperatuur en niet zo veel mensen dus dat was top. Dat gebouw wat je ziet bij het zwembad het laatste plaatje dat gebouw hadden we vanmiddag op de rooftopbar de koffie gedronken.

Toen hebben we wat eten besteld en op het balkon op gegeten en nu zitten we wederom dronken tieners te bekijken vanaf ons balkon. En gaan we vanavond waarschijnlijk nog wat spelletjes doen 😊

• Malta - dag 6

August 12, 2025 in Malta ⋅ ☀️ 29 °C

Vanmorgen weer begonnen met zwemmen voor de verandering.
    Daarna zijn we even naar de zee hier dichtbij het hotel gelopen waar we na 10 minuten weer snel weg moesten omdat de zon zo erg brandde. Er zijn zelfs wat blaren op mijn schouders aan het komen. Toen hebben we heerlijk geluncht ergens.

Vanmiddag even rustig aan gedaan omdat het echt te warm was en eind van de middag zijn we weer het zwembad in gedoken. Toen hebben we wederom pasta carbonara gegeten en nu zijn we nog wat drankjes aan het doen op ons balkon, hebben we onze koffer al gepakt en gaan we optijd slapen. Morgen gaat om 4 uur namelijk al de wekker 🙃

Trip end
    August 13, 2025