• Dennis Jensen

• Trip start
    March 28, 2026

Lang tur til Lemmer

March 28 in the Netherlands ⋅ ☁️ 7 °C

Det hele var pakket i forvejen, og vi røg afsted kl 7.00. Ladestanderen havde lavet en timeout i løbet af natten, så bilen var kun på 40% da vi stod op. Typisk…
    Vejret var helt forfærdeligt og vi kørte i silende regn og 3-4 grader. Virkelig fedt at jeg havde brugt en masse energi, på at pudse, polere og smøre cyklerne - inden de blev udsat for elementerne.
    På vores ældre dage har vi fundet noget nyt diskutere. Ladestrategi! Det brugte vi lidt taletid på mellem Tyskland og Holland.
    830 km blev kørt, og vi konstaterede at træer og buske er begyndt at springe ud på disse kanter. Det kunne tyde på at vi måske overlever endnu en vintersæson.
    Vi kastede os ind på hotellet. Drak et par dårlige øl og spiste en burger. Nøj hvor er det længe siden vi har været på tur.
    Dét dér med at forstå hollandsk, det kommer nok til at tage et par dage, men i løbet af ugen er det nok på plads.

• Stavoren, Hindeloopen, Workum og Makkum

March 29 in the Netherlands ⋅ ☀️ 6 °C

Vi stod naturligvis tidlig op, og gjorde klar til første etape. Kl. 9.15 startede den 6 timer lange tur mod Makkum.
    Vejret var solrigt men køligt. 10 grader var højden.
    Overskriften lyder som fire pokemoner eller orker fra Mordor, men det var såmænd bare gamle middelalderbyer som var enormt charmerende og hyggelige. Der manglede bare 10 grader mere, men det må vi nok venter med til sommerferien.
    Det blæste kraftigt op i løbet af eftermiddagen, og 8 sekundmeter i direkte modvind er en barsk omgang. Heldigvis havde vi også medvind i løbet af dagen.
    Turen blev 70 km, og vi var glade for at komme til hotellet i Makkum.
    Alt i alt en dejlig cykeldag, og vi kunne konstatere at hollænderne også er glade for at cykle. Det var virkelig mange racer cyklister.

• Makkum - punktering - Enkhuizen

March 30 in the Netherlands ⋅ 🌬 7 °C

Mandagens vejr havde hele ugen været det vi frygtede mest. Vejrudsigten havde lovet kraftig blæst og regn.
    Sportsdirektøren havde lagt en rute på et 20 km langt dige som modtog uvenlig vind fra den iskolde nordsø. Inden vi nåede dertil fik vi vinden lige i hovedet de første 11 km. Ufff….
    Der var (heldigvis) renovering af diget, så vi kunne ikke cykle hele vejen. Vi valgte at blive fragtet alle 20 km i en bus. Chaufføren fortalte røverhistorier om et forlist skib på disse kanter. Skibe var gået ned med sølvmønter og guldbarrer, som han havde forsøgt at finde i 30 år uden at finde andet end et par sølvmønter.
    Næste etape var 50 km i medvind det meste af tiden. Det var godt, for det var latterligt koldt. Til gengæld punkterede jeg - igen! Glasskåret var heldigvis hurtigt lokaliseret, og slangen blev lappet i nogenlunde læ og solskin. Ingen hysteriske anfald. Utroligt men sandt. Det roste sportsdirektøren mig for.
    Det var en sjov fornemmelse at køre på digerne, hvor beboelserne til den ene side, lå lavere en havets overflade på den anden side. Vi endte i Enkhuizen, som også har kanaler, gamle huse og charme i metermål. Holland har indtil videre scoret forbavsende højt på hold-da-op-hvor-er-her-hyggeligt skalaen.
    Aftensmaden var en kedelig burger på en restaurant.

• Hoorn, Edam og Volendam

March 31 in the Netherlands ⋅ ⛅ 7 °C

Vi tog det roligt, og gik en morgentur i solskinet i Enkhuizen. De to foregående dage med kulde og vind havde gjort os lidt trætte.
    Første stop på vores forholdsvis korte etape, var i den fine by Hoorn. Sightseeing og frokost klarede vi på 1,5 time. Virkelig idyllisk by.
    Dagens hotel lå i Edam, som er en lille by der er vokset sammen med den større by Volendam.
    Strandpromenaden i Volendam var fyldt med turister, og det var ikke svært at forestille sig hvordan det ser ud om sommeren.
    Dagens cykling løb op i 58 km, og det meste af ruten var på de vindblæste diger, i både med- og modvind.

• Edam - punktering #2 - Huizen

April 1 in the Netherlands ⋅ ☁️ 8 °C

Det er ikke hver gang vi tilkøber morgenmad, men denne gang var det inkluderet i prisen. Yay. Så tog vi en ekstra bolle med til frokosten. Det var sådan noget mine forældre kunne finde på, og jeg ville have hånet dem for manøvren.
    Vi kørte igennem nogle små byer, og da vi kom til udkanten af Amsterdam kørte vi på det dige vi boede på sammen med Rasmus og Albert for 13 år siden. Sjovt.
    Vi købte en andel af et slot i Muiden. Det føltes i hvert fald sådan, da jeg så entreprisen.
    Efter rundtur og lidt sejt ridder sightseeing, kom vi ud til endnu en punktering af mit baghjul. Nu kan det kraftstejlme væk nok. Jeg gider ikke punktere mere! De dæk skal skiftes når jeg kommer hjem. Jeg formåede endnu engang, at klare udfordringen, uden at få et hysterisk anfald. Det er faktisk flot.
    Sidst på turen kørte vi igennem Naarden som lå inden i et gammelt fæstningsværk. Ret cool byplanlægning.
    Vi ankom til endestation Huizen efter 70 km og 7 timer på farten. Vejret var skønt, og vi nød en GT i solskinnet. Lækkert!!
    Heldigvis er Albert og Mimi gode til at facetime med os. Det er dejligt at se hende (og lidt ham).

• Til Elburg i kulde og blæst

April 2 in the Netherlands ⋅ ☁️ 8 °C

Dobbeltdyne er en rigtig dårlig idé, men vi klarede os gennem natten alligevel. Efter ni timers søvn, trillede vi afsted kl. 8.30 mod fæstningsbyen Elburg.
    Vejret var kedeligt. Støvregn og 5 grader, øv. But the show must go on.
    Måske var det kedelige vejr årsagen til at vi trøstespiste hele dagen. Vi stoppede ved et konditori og spiste hvad der svarede til en halv lagkage. Det blev nærmest kun til usunde tomme kalorier denne dag. Ad..
    Da vi nåede hansestaden Elburg havde vi kørt 78 km i kulde og blæst. Turen varede 6,5 timer, og de sidste 2,5 timer var særligt hårde. Vi var trætte i hoved og røv - og flere andre steder.
    Vi havde lejet et ælgammet hus i fæstningen, og nåede at slappe lidt af inden en kort sightseeing.

• Elburg - Vollenhove

April 3 in the Netherlands ⋅ 🌬 10 °C

Morgenen i det gamle hus var dælme kold, selvom vi havde tændt for varmen.
    Sportsdirektøren gik til bageren og derefter i køkkene for at lave scrample eggs. Imponerende.
    Ved afgang var det overskyet, 5 grader og en kedelig windchill, som hev temperaturen ned på 3 grader. Det var nok ugens koldeste dag. Uff.
    Selvom om vi startede med vinden i ryggen, brugte jeg en masse energi på at brokke mig over forholdene. Det blev temperaturen desværre ikke højere af. Skuffende.
    Vores hotel var meget fornemt, så vi måtte bruge noget hotels.om-magi for at have råd. Til gengæld var værelset flot - og koldt. Vi måtte tage bad og putte os under dynerne. Vi var kolde helt ind i knoglerne.
    Dagens etape rundede 70 km, så vi sammenlagt nåede over 400 km.
    Vi skal virkelig arbejde med vægten i taskerne, når vi skal afsted til sommer. De vejer alt for meget.

• Over Giethorn til Lemmer

Yesterday in the Netherlands ⋅ ☁️ 8 °C

10 timer i sengen giver en stiv ryg, men det er nødvendigt med meget søvn.
    Dagen skulle bare have været en lille smuttur, men endte med at blive 72 km.
    Solen skinnede flot over det fornemme hotel, og vi havde fået morgenmaden foræret efter lidt koks med bestillingen af værelset. Det var virkelig fornemt, og vi kiggede ind det tilstøden lokale, som var Hollands første konges soveværelse.
    Vejret var sol, 8 grader og vinden i ryggen mod Giethorn. Her cyklede vi langs kanalerne og nød de idylliske huse. Næste stop var en stor overraskelse. Kalenberg som lå langs en kanal i en nationalpark. Så bliver det ikke mere idyllisk.
    Jeg har ofte grinet højt af ornitologer, og det havde jeg rig mulighed for på denne tur. De var allesteder. Meen… jeg blev selv lidt imponeret over fuglelivet. Vi så 6 storkeredder (tæt på) med både store og små storke. Fedt.
    Den sidste del af ruten var præget af strid modvind og vejarbejde på cykelstierne, så turen blev 10 km længere - i modvind.
    Da vi kom tilbage til Lemmer, kunne vi gå en tur i centrum og nyde forbemmelsen af at turen rundt om Ijselmeer var klaret.
    480 km. 7 cykeldage i træk. 68,57 km pr. sag. Vind og kulde i massevis.. Vores bagdele tryglede om pause.
    Banen klaret!

Trip end