Pierwszy posiłek w trasie

W KFC. Droga do Łodzi dosyć zapchana, ale już dalej ok. Piesek został w camperze, pilnuje 😃
Bolesławice - nocleg

Jak zawsze prawie zawsze tutaj nocujemy. Cisza, spokój.
Obiad pod Hofem

Przerwa po przejechaniu ponad 280km, w cztery kampery.
Nocleg - Feuchtwangen

Piękne miasteczko, ze świątecznymi iluminacjami. Szkoda, że opustoszałe.
Postój sniadaniowy

Kolejny w trasie przez D
Nocleg w Dole/F

Nocujemy na znanej nam miejscówce. Kilkukrotnie więcej lokalsów w przyczepach i kamperach. Mają tutaj wygodnie, prąd, wodę, zrzut wc, to i okupują to miejsce😃.
Ostatnie 150km jechaliśmy wMeer informatie
Nocleg Millau/F - pod wiaduktem

Tak, tutaj śpimy 😃. Przyjechalismy o 19.00. Ciemo i tylko rozgwieżdżone niebo. Wysokość pod wiaduktem ok. 520m npm. Temperatura w nocy - 5°C
Millau – najwyższy wiadukt w Europie. PrzejazdMeer informatie
Castellon/E, niestety słabiutko...

Znana przez większość kamperowiczów miejscówka przy lotnisku NIE ISTNIEJE!
Camper Park przy Planetarium przepełniony, włącznie z okolicznymi uliczkami (na których stoją znaki P z dodatkowymMeer informatie
De Renega - tutaj spędzimy kilka dni

Spokojna, cicha miejscówka, tuż przy morzu i trasach rowerowych.
Tutaj spędzimy sylwestra i kilka kolejnych dni stycznia. Pogoda? Super, w dzień cieplutko ok. 15stopnia, noce spada doMeer informatie
Valencia camping Saler/Oceanarium

Zatrzymujemy się tutaj na 1-2 dni. Zwiedzanie Walencji w planie, z Oceanarium na pierwszym miejscu.
Cena campingu €17 z ACSI. Z campingu 15 minut autobusem do centrum.
Oceanarium zaliczone -Meer informatie
Cullera, superowa miejscówka

Tutaj zabawimy kilka dni na pewno. Nawet nie jest tak tłoczno ja to wcześniej bywało. Wielu stałych bywalców, głównie z D, NL, CH.
Benicarlo - Tambo Motorhomes

Niespodziewana konieczność odwiedzenia serwisu. Lodówka thetford n3751 przestała działać, ani na gazie, ani na prądzie. Dojechaliśmy do najbliższego serwisu thetforda. Niezwykle uprzejmiMeer informatie
Orpesa

Oglądamy...
Denia, miejscówka nad samym morzem.

Tak, w pierwszej linii. Jak narazie tylko kilkanaście kamperów. Super miejsce na zwiedzanie Denii
Okolice Gandia

Zatrzymaliśmy się w ślepej uliczce, tuż przy plaży. Wieje ostro, a my jesteśmy chronieni od wiatru przez otaczające budynki.
Urbanova 1 - kolejny postój

Urbanova - tym razem na dwa dni, w niedzielę ruszamy dalej. Każdy kamperowicz zna chyba tą miejscówkę. Warto jednak tutaj być wcześniej w 100% zaserwisowanym 😃.
Lubimy stać w pierwszejMeer informatie
Playa Carabassi / Santa Pola

Jak co roku, tutaj też ponownie, zawitalismy. Plaże słabe, skaliste, dużo zanieczyszczeń z morza. Ale na 2-3 dni ok.
La Zenia

Parking na końcu uliczki. Przed nami morze. Zejście schodami na skalisty brzeg, wzdłuż którego prowadzi kamienny deptak z drewnianymi balustradami. Tutaj zostajemy na noc. Wcześniej dokonaliśmyMeer informatie
Cabo Roig

Przylądek Cabo de Roig. Przyjemna trasa wzdłuż skalistego wybrzeża. W zatoczce już teraz oblegana piaszczysta plaża (szkoda, że ciemno—czarny piasek).
Pilar de la Horadada

Olbrzymi parking przy morzu.
A trafiliśmy tutaj, gdyż w sąsiedniej miejscowości - Mil Palmeras, od lat odwiedzany na kilka dni - tarasowo położony parking został w tym roku, tj. 01.2025Meer informatie
El Mojon

Ładne miasteczko
La Manga 1

Ostre wieje. Udało nam się znaleźć super miejscówkę na początku mierzei La Manga. Wcześniej zrobiliśmy pełny serwis campera w Los Alcazares (camperpark, free). W zacisznym miejscuMeer informatie
La Manga 2

La Manga - dalej już się nie da... No prawie. Reklamują się, że to tak jak w Miami 😃
Jest wietrznie, pochmurno i deszczowo. Ale dajemy radę.
Spacer przyjemny, ponad 4km.
A lunch 4 daniowy zaMeer informatie
La Manga 3, na surfowym spocie

Pada deszcz, piękna tęcza. Chętni na kite surfing wyszli z wody.
A my wcześniej tankowaliśmy wodę. Na półwyspie La Manga, praktycznie wszędzie jest woda pitna na plaży.
Mazarron

W miasteczku nie ma wolnych miejsc na kampery. Największy plac zamknięty dla przyczep kampingowych i kamperów! Hiszpania się zamyka na kampery. Przykro to powiedzieć. Udało nam się znaleźćMeer informatie
ReizigerPies na wachcie. :)