Aire Camping Car - na trasie
18–23 Eyl 2024, Fransa ⋅ ☀️ 19 °C
Aire de Camping-Car Saint-Amand-Magnazeix
Ładny i zadbany. Jeziorko, knajpka i boulagerie/patisserie tuż obok. Kort tenisowy, plac do boulle, plac do zabaw dla dzieci.
Postój na kawkę
19 Eylül 2024, Fransa ⋅ ☀️ 17 °C
Kierunek Szwajcaria, w poprzek Francji. Jedziemy tylko drogami bezpłatnymi, bezproblemowo, wiele tras expresowych dwu-jezdniowych.
Nocleg nad rzeką - Beaulon
19 Eylül 2024, Fransa ⋅ ☀️ 22 °C
( France 03230 ) Beaulon, Route de Chevagnes
Super miejsce, wszystko jest. Trasy rowerowe wzdłuż rzeki. Cisza, spokój. Można degustować VieuxCarion Cabernet Savignon. Dobre 😎
Parking du Luc - Vesoul
20–23 Eyl 2024, Fransa ⋅ ☀️ 23 °C
Przedostatni postoj/nocleg we Francji.
Darmowy Aire Camping Car. Pięknie położony nad jeziorem. Można? Można! Tak Francuzi dbają o turystykě kamperową. A w Polsce min. 60zł. .
Thann
21 Eylül 2024, Fransa ⋅ ☀️ 22 °C
Sympatyczna miejscówka w ładnym miasteczku alzackim z pięknym kościołem, przy rzeczce. Parking na 8 camperow, bez serwisu.
Jezioro Zuryskie
22 Eylül 2024, İsviçre ⋅ ☁️ 20 °C
Z rodziną na wodzie - Jezioro Zuryskie
Küsnacht/ZH
22 Eylül 2024, İsviçre ⋅ ☁️ 21 °C
Niedziela na wodzie - Zürisee
Postój w trasie na I
29 Eylül 2024, Lihtenştayn ⋅ ☁️ 16 °C
Znowu w trasie. Po tygodniu pobytu w Szwajcarii u dzieci i wnuków ruszamy dalej. Jedziemy do Sanremo/I. Omijamy drogi płatne, ale nie omijamy pięknych alpejskich przełęczy - Splüegen iOkumaya devam et
Lugano - nocleg
29 Eylül 2024, İsviçre ⋅ ☁️ 13 °C
Znaleziony na p4n parking jest wygodnym wariantem. Dojechaliśmy na ok. 20.00 stoi kilka przyczep i kamper. Plac oświetlony ostrą lampą na fotokomórkę. Czujemy się bezpiecznie. Dojazd przezOkumaya devam et
Pierwszy nocleg we Włoszech
30 Eylül 2024, İtalya ⋅ ☁️ 20 °C
A my już w Piemoncie. O dziwo we Włoszech, jest na trasie wiele miejscówek z p4n. Wybraliśmy jedną, z ikonką zielonego kampera, jak zawsze. Jest prąd, woda, pełny serwis - wszystko free. MimoOkumaya devam et
Liguria, pierwszy postój.
1 Ekim 2024, İtalya ⋅ ☁️ 17 °C
Jedziemy dzisiaj do Bordighiero nad morze, za San Remo. Potem wzdłuż morza na wschód. Dokładnie przyglądamy się okolicy. 14 dni chyba starczy.
Po drodze we Włoszech przez Lombardię, PiemontOkumaya devam et
San Remo, miejscówka na postój
1 Ekim 2024, İtalya ⋅ ☁️ 19 °C
San Remo by Night (no prawie, właśnie ciemnieje). Miejscówka doskonała, polecona na Grupie Biwakowej. Droga przez góry mniej. Serpentyny i ostre podjazdy i zjazdy. Ale teraz, przy winku...temp. OOkumaya devam et
Na trasie wzdłuż Riviery Włoskiej
3 Ekim 2024, İtalya ⋅ 🌧 15 °C
Andora - Jest to pierwsza miejscowość, która nam się naprawdę podoba. Dosyć luźna zabudowa. Schludnie i czysto. Ładne plaże.
Celle Ligure - kolejny postój
3 Ekim 2024, İtalya ⋅ ☁️ 15 °C
Ładne nadmorskie miasteczko, Ale położone na górze, jak cała Liguria. Nie dla nas.
Alessandra / Piemonte
4 Ekim 2024, İtalya ⋅ ☁️ 16 °C
Jazda z Ligurii drogami górskim, mnóstwo serpentyn i przewęrzeń. Nawierzchnie słabe, coś tak jak na Węgrzech. Tutaj trafiliśmy na duže centrum handlowe - Panorama. W Ligurii takich mało.Okumaya devam et
Sirmione - Lago di Garda
4 Ekim 2024, İtalya ⋅ ☁️ 13 °C
Z Ligurii nad Gardę. Ciężkie wyzwanie ale daliśmy radę. Drogi słabe i górzyste.
Na miejscówkę dojechaliśmy po nocy. Nic nie było widać. Zastaliśmy 3 niemieckie campery. Jest ok.Okumaya devam et
Na rowerze - nad Gardą
5 Ekim 2024, İtalya ⋅ ☀️ 17 °C
Mieliśmy awarię, guma w tylnym kole Ewy. Konieczny powrót do bazy i naprawa. Przy okazji obiadek - zupa toskańska. Ponowny powrót na trasę, aż na sam czubek półwyspu.
Garda
6 Ekim 2024, İtalya ⋅ ☁️ 16 °C
Wszystkie miasta nad jeziorem zapchane. Nie ma szansy na zatrzymanie. Jedziemy wokół jeziora.
Riva del Garda
6 Ekim 2024, İtalya ⋅ ☁️ 17 °C
Lago di Garda - objechane camperem
6 Ekim 2024, İtalya ⋅ ☀️ 18 °C
Jezioro objechaliśmy - na około, 155km w 6 godzin. Wróciliśmy w miejsce ostatnich dwóch noclegów, nie było lepszego w okolicy.
Jechaliśmy z południa wschodnią stroną na połnoc do Riva delOkumaya devam et
Trieste okolice - postoj
7 Ekim 2024, İtalya ⋅ ☁️ 19 °C
Zdecydowaliśmy się na węgierskie termy. Stąd przelot szybki przez połnoc Włoch
Słowenia - Slope
7 Ekim 2024, Slovenya ⋅ ☁️ 14 °C
Dojazd w ciemności, o 19.30, w górach serpentynami. Kilka kilometrów od granicy z Włochami, kilkanaście od Triestu. Wybraliśmy na p4n ikonkę z traktorkiem - on the farm. Niestety w gospodzie doOkumaya devam et
Nocleg w słoweńskiej winnicy
8 Ekim 2024, Slovenya ⋅ ☁️ 20 °C
Na 80km przed granicą wegierską.
Dojazd stromymi serpentynami.
Wybrana ikonka p4n - traktorek.
Niestety, poza noclegiem wśród winnic, nic miejscówka nie oferuje. Przyjechalismy o zmierzchu.Okumaya devam et
Węgry, postój na kawkę
9 Ekim 2024, Macaristan ⋅ ⛅ 21 °C
Gardony - Obiad i nocleg w trasie H
9 Ekim 2024, Macaristan ⋅ ☀️ 19 °C
Po obiedzie na trasie, zdecydowaliśmy się na nocleg w uroczym miejscu nad jeziorem.