• Dan 7 - Skakalnice in pohod Sarnia Skała

October 25, 2025 in Poland ⋅ ☁️ 4 °C

Zbudiva se v mrzlo jutro in malo nad nama pobeljenimi hribi. Veter mrzloto še bolj poudari a vseeno greva pogledat najbolj znano stvar v Zakopanih, skakalnico Wielka Krokiew. Opaziva da je mogoče na vrh s sedežnico in že sediva na poti proti vrhu. Tako si lahko ogledava mesto z vrha in skakalnico. Ker je dosti mrzlo, se je Tamara odločila, da ne gre z mano na pohod proti Sarnia Skała. Odločil sem se za krožno pot, ki gre mimo skakalnice in v dolino Białego. Od začetka je pot široka, ta se ob potoku počasi vzpenja in nato preide v malo širšo potko, ki je je zaradi padavin bila mokra in splozka, proti vrhu so posejane skale kot stopnice in omogočajo lažje vzpenjanje. Malo pod vrhom postane pot zasnežena in že prav zimska. Malo zavijem s poti proti Sarnia Skała, ki je bila pa izrazito vetrovna. Tu se preoblečem jn nadaljujem navzdol proti dolini ku Dziurze. Srečam ogromno ljudi, kar me je res presenetilo, saj razmere niso bile najboljše, hkrati pa pot ni bila najlažja. Po 13,2 km in 2 urah ter 33 minutah prispem domov. Kajti čakalo naju je razvajanje v Beer spa-ju. V kleti hiše so opremili 2 sobi za razvajanje v leseni kadi, kateri sem upal da bo pivo, vendar je bila topla voda s peno, pivo pa je bilo na pipi poleg, v neomejeni količini. Ampak koliko lahko 2 spijeta v 1 uri, no vsak sva 3 in sva se res trudila 😁🍻. Sledilo je 15 minut savne, domov počivat ter gledanje serije Åre murders. Lahko noč, jutri domov.Read more