Onze eerste stop vandaag was Sensōji, een van de bekendste tempels van Tokyo. Meteen gingen we even even onze voorspelling voor de toekomst ontdekken door een omikuji te kopen. Je schudt met een doos met stokjes totdat er eentje uitkomt. Het nummer hiervan match je met een laadje met hetzelfde nummers waar de gelukslootjes in liggen. Ik trok 大吉, oftewel de beste die je kan krijgen. Lissa had wat minder geluk en trok 凶, oftewel ongeluk. Om dit ongeluk achter te laten moet je deze aan de metalen kabel vastbinden, dus dat is precies wat we hebben gedaan. Ik kon mijn omikuji ook vastbinden om mijn geluk te vergroten, maar heb besloten het bij me te houden als aandenken. Ook hebben we bij Sensōji een goshuinchō kopen, een stempelboekje waar men stempels kan verzamelen van boeddhistische en shintoistische tempels. Het functioneert dus eem beetje als een bewijsstukken voor bedevaarten, maar gelukkig kun je dit ook doen als je zelf geen onderdeel bent van het geloof. Natuurlijk hebben we dan ook een goshuin, de stempel, laten zetten.Read more