• Taishizan Seidaiji

21 juni 2024, Japan ⋅ ☁️ 21 °C

Het was een reis van 3 uur maar het was het helemaal waard. Seidaiji heeft (supposedly) de grootste bronzen buddha (Echizen Daibutsu) die onder een dak te vinden is, en met 17 meter was dit ook heel indrukwekkend om te zien. Naast de Buddha waren de muren en de verdere omgeving mog gevuld met meer dan 1300 andere beeldjes. We liepen bijna een uur rond in het hoofdgebouw en waren voor het grootste deel van de tijd ook de enige bezoekers. Er balanceerden muntjes op de vingers/handen van de beeldjes in de onderste rij en wij besloten nog een muntje toe te voegen. Na een kleine donatie en het aanschaffen van een ema (houten tablet waar gebeden/wensen op worden geschreven. Je kunt ze mee naar huis nemen of in de tempel ophangen zodat de goden ze kunnen lezen) haalden we nog een omikuji. Wederom hadden we allebei een gunstige (Lissa: great blessings, ik: future blessings). Daarna gingen we nog de rest van het terrein verkennen. We beklommen nog de 75 meter hoge pagoda, waarvan we een kasteel in de verte goed konden zien (bleek een museum te zijn dat ongeveer 30 jaar geleden pas gebouwd is). Er was ook nog een tuin, maar omdat er beren gespot waren in de omgeving werd ons geadviseerd om deze niet te betreden. Dit hield Lissa echter niet tegen een paar stappen verder te zetten om nog even een fotootje te maken. Als laatste haalden we een goshuin, en vetrokken we te voet terug naar het station van Katsuyama naar onze volgende bestemming.Läs mer