• Mt. Kinabalu - dag 1

14 Mac, Malaysia ⋅ ☁️ 18 °C

Om 6.15 werd in opgehaald vanaf het Sabah Tourism Board. Na een kleine 2 uurtjes rijden kwamen we aan bij het Kinabalu Park HQ. Na de registratie zocht ik mijn groepje en gids op waarmee ik de berg zou gaan beklimmen! Zonder gids is het niet toegestaan de berg op te gaan.

Mt. Kinabalu is 4095 meter hoog en bestaat voor een groot deel uit (natuurlijke) trappen, 21,582 zelfs! De trail begint bij Timpohon Gate op een hoogte van 1866 meter.

Het groepje bestond uit zes personen: Victoria (Nieuw-Zeeland), Fabian/Fabio (idk, maar uit Duitsland), Wilfred de gids, een stel uit Taiwan en ik. Na een kort ritje naar Timpohon Gate begon de tocht naar Panalaban hut, waar we de nacht door gaan brengen.

Al snel liepen Victoria, Fabian en ik vooraan. Het was niet nodig bij de gids te blijven dus iedereen kon op hun eigen tempo. Na 3 van de 6 km besloot ik rustiger aan te doen want door het tempo van de andere twee gaf mijn horloge een hartslag aan van 185🥲.

Bij de lunchplek kwam ik de echter al snel weee tegen. Ook zij waren langzamer gaan lopen. Het laatste stuk liepen we samen naar boven en rond 12.45 aan bij de hut op 3300 meter, als een van de eersten van alle klimmers.

We hadden echt een groot buffet waarvan we twee keer opschepten. Warm water is er niet dus douchen kan alleen met ijskoud bergwater. Buiten vlogen de wolken voorbij en we maakten wat foto's op het balkon.

Rond 16.30 opende het avondbuffet waar we uiteraard weer twee keer opschepten. Daarna vroeg naar bed want de wekker gaat om 01.30 voor een hike naar de top voor de zonsopkomst!!
    Baca lagi