• Wind Cave & Clearwater Cave

17 марта, Малайзия ⋅ 🌧 26 °C

We begonnen vandaag met een tour naar 2 grotten (andere grotten dan die we oorspronkelijk gisteren zouden bezoeken).

Met een bootje gingen we eerst langs een markt van een dichtbij liggend dorpje. Hier lagen veel leuke souvenirtjes maar wat mijn aandacht trok was de gevlochten lampenkap. Helaas iets te groot om mee te nemen dus moest het achterlaten.

Hierna begon de tour echt. Allereerst gingen we met het bootje naar de Wind Cave en daarna naar de Clearwater Cave, die een paar minuten varen verderop lag.

De Wind Cave is zo genoemd vanwege de koele briesjes die je kunt voelen in de smalle delen van de grot, waar wij niks van voelden haha. De Wind Cave, dat deel uitmaakt van het Clearwater-systeem, heeft veel stalactieten, stalagmieten, helitites (horizontaal groeiende formaties) en rotskoralen, waarvan sommige verlicht waren in de 'King's' Room'. Hier liet hij ook een rots zien dat door erosie dooe vallende druppels heel stekelachtig is geworden, maar ben vergeten hoe dit heet en kon het ook niet terugvinden🥲.

Om bij de Clearwater Cave te komen moesten we eerst 200 traptredens omhoog. In de grot is een ondergrondse rivier het helder water (vandaar de naam). De grot is meer dan 220km lang en is daarmee de langste grot van Azië. Wij gingen echter maar iets van 500 meter de grot in.

Hierna gingen we weer terug naar beneden en werden we naar Kuala Litut gebracht, een shelter naast de rivier waar onze hike naar Camp 5, waar we twee nachten verbleven, begon.