• Langkawi - dag 2

30 mars, Malaysia ⋅ ☁️ 29 °C

Vandaag huurden we 2 scooters om op pad te gaan!!

Allereerst gingen we naar de SkyCab, een steile kabelbaan naar boven naar een uitkijkpunt. Onderaan de berg was een soort mini-stadje aangelegd met allerlei winkeltjes. Er reden zelfs mini London bussen rond om touristen te brengen van de parkeerplaats naar de ticket counter (wat maar iets gan 5 min lopen is lol). Het leek wel een soort efteling, en dit allemaal voor een kabelbaan.

We hadden tickets van tevoren online gekocht, maar moesten alsnog in een langzame rij staan om de werkelijke uitgeprinte tickets te krijgen.

Boven op de top is the SkyBridge, een 125 meter lange brug naar een van de uitkijkpunten toe. Hiervoor moesten na het het kabelbaanritje voor 10 minuten een pad volgen met allerlei trappen. Hier waren ook apen die achter touristen met eten aan renden. Leek ons wel logisch met de waarschuwingsborden (niet de apen voeren) dat eten in de tas moet blijven.

Na een wandelingetje op de brug gingen we weer naar beneden om wat te eten. In onze gondola zat ook een Australiër die ons vertelde over zijn sunset cruise van gisteravond, dat vonden we wel interessant klinken!

Hierna gingen we naar Seven Wells Eco-Forest Park, dat super dicht in de buurt lag. Hier zijn een aantal verschillende natuurlijke poelen die met elkaar verbonden zijn door een stromende rivier. Wij waren er wel in het droogseizoen dus hard stroomde de rivier niet. Er was dan ook maar 1 level (waren verschillende levels met poelen) waar er genoeg water was om een beetje te zwemmen. Ook was hier een natuurlijke glijbaan!! Daar zijn we dan natuurlijk ook een paar keer vanaf gegaan.

Hierna pakten we nog een verstopt strandje met de scooter en na terugkomst hebben we bij een lekker Indiaas restaurant gegeten.