Singapore - dag 2
April 4, 2025 in Singapore ⋅ ☁️ 26 °C
Alle activiteiten/entreekosten zijn duur in Singapore, maar dus we hadden gisteren besloten tickets te kopen voor de Flower Dome en de Cloud Forest bij Gardens by the Bay, omdat dat ons wel leuk leek.
Het zijn 2 grote bolle glazen kassen (waarvan de Flower Dome de grootste (kolomloze) glazen kas ter wereld is). Hier staan allerlei bloemen uit verschillende werelddelen. Ook was er nu een tijdelijke tentoonstelling met Japanse kersenbloesem!! Deze ga ik waarschijnlijk net mislopen in Japan dus het was leuk dit hier te zien.
Naast de Flower Dome ligt de Cloud Forest. In deze kas staat een van de hoogste indoor watervallen. De "berg" in de kas is bedekt met planten, weer van over de hele wereld. Je kan ook de berg in en langs d.m.v een soort bruggen. Op bepaalde tijdstippen wordt er mist gespoten in de kas, maar wij waren hier helaas iets te vroeg voor.
Dicht in de buurt lag onze volgende stop: Shoppes Mall, een winkelcentrum met tientallen luxewinkels. Ook is hier een soort riviertje maar je een boottocht kan maken. Het was leuk om hier rond te lopen (en voor de regen te schuilen), en we hebben meteen ook wat bij een food court gegeten (wederom strijden voor een zitplaats).
We zijn nog even kort maar Little India geweest, maar daar vonden we niet veel aan. In de buurt lag wel nog een Arabische buurt en een leuk, kleurrijk straatje.
Chinatown lieten we voor vandaag achterwege. We probeerden nog een plaatste bij een rooftop bar te scoren bovenop het Marina Bay Sands hotel (uitkijkplatform daar kost 20 euro p.p, drankje op rooftopbar is goedkoper) maar helaas zal alles vol.
We hebben nog even wat spelletjes gedaan in ons hostel en daarna wat gegeten bij Maxwell food court. Hierna was het tijd om afscheid te nemen🥹.
Ik ga nu naar Japan, en Anke gaat morgen naar Vietnam, waar haar vriend onderweg naartoe is.
Even gehuild bij de metro en daarna door naar het vliegveld. Hier is een grote waterval bij terminal 1, dus heb hier even een tussenstop gemaakt voordat ik in ging checken voor mijn volgende avontuur.
Omdat Japan een heel ander soort reis wordt, maak ik hier een aparte reis voor aan en sluit ik de Maleisië en Singapore reis hier af🥹Read more

TravelerWat een prachtige reis was dat! 😘
Traveler
wat mooi Bente oma