Arashiyama Bamboo Forest
22 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 22 °C
Onze hoge verwachtingen waren meteen gecrusht bij aankomst. We waren er redelijk op tijd dus het was niet druk, maar het bamboebos was gewoon niet heel erg mooi, social media heeft het helemaalOkumaya devam et
Otagi Nenbutsuji
22 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 23 °C
Na een half uurtje lopen kwamen we aan bij de eerste tempel van vandaag. Otagi Nenbutsuji is vooral bekend om zijn collectie van 1200 Rakan-beelden die de discipelen van de historische BoeddhaOkumaya devam et
Adashino Nenbutsuji
22 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 25 °C
Adashino Nenbutsuji is vooral bekend om zijn begraafplaats met een oud gedeelte, waar 8.000 boeddhistische beeldjes te vinden zijn. Elk beeld is opgesteld als een representatie van de doden, en dat alOkumaya devam et
Sabo Satsukitei
22 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 26 °C
Voor lunch gingen we eten bij een klein tentje in het schattige straatje terug richting het bamboebos van Arashiyama.
Shōan-in
22 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 28 °C
Shōan-in was een tempel waar we heel spontaan even naartoe gingen. Op de weg terug kwamen we hierlangs en zagen we dat ze goshuin hadden die er heel mooi uitzagen. We namen binnen een kijken waarOkumaya devam et
Daikakuji
22 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 29 °C
Daikakuji was de side quest van vandaag. We stonden voor een tempel en wilde even opzoeken of het de moeite waard zou zijn, maar kwamen een plaatje tegen van een andere tempel die heel mooi leek. HetOkumaya devam et
Arashiyama Monkey Park
22 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 30 °C
Aapjes kijken in de bergen van Arashiyama was wel echt het toppunt van vandaag. De apen zijn wild en lopen dus los rond, maar blijven in de bergen omdat ze weten dat ze daar eten krijgen. Je mocht deOkumaya devam et
Tantanmen Ebisu
22 Haziran 2024, Japonya ⋅ 🌧 23 °C
Na een snelle google search kwamen we bij een goed beoordeeld restaurant dat ook vega opties had voor Lissa. In de stromende regen deelde we een klein parapluutje waardoor we alsnog half doorweektOkumaya devam et
Kiyomizudera
23 Haziran 2024, Japonya ⋅ 🌬 26 °C
Vandaag waren we op tijd bij Kiyomizudera. De tempel is onderdeel van het werelderfgoed historische monumenten van oud-Kyoto en je kon een stukje het bos in om van een afstandje hiernaar te kijken. OpOkumaya devam et
Ninenzaka & Sannenzaka
23 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 27 °C
Ninenzaka en Sannenzaka zijn traditionele Japanse straten in de historische wijk Higashiyama in het oosten van Kyoto. De straatjes verbinden de vele tempels en langs de grote stenen trappen staanOkumaya devam et
Zuikogama Pottenbakkerij
23 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 27 °C
Onderaan Ninenzaka vonden we al snel (bij toeval) waar je over anderhalf uur gingen pottenbakken. Toen het eindelijk tijd was mochten we een schortje aandoen en voor het wiel gaan zitten. We kregenOkumaya devam et
Ryōzen Kannon
23 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 28 °C
Bij Ryōzen Kannon kwamen we uit omdat ik niet kan kaartlezen, maar dat vonden we in dit geval helemaal niet erg. Eenmaal de trappen op zagen we een groot beeld verschijnen, en we besloten de tempelOkumaya devam et
Kōdaiji
23 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 28 °C
Kōdaiji bezochten we omdat deze een mooie tuin zou hebben. Deze was ook mooi maar verder niet heel speciaal. Wel weer verrast door een onverwachts bamboebos en de vele trappen. Er lag ook nog eenOkumaya devam et
Kenninji
23 Haziran 2024, Japonya ⋅ 🌧 27 °C
Kenninji was ook een van de toppunten van vandaag. We kwamen voor de draak op het plafond maar werden verrast door het indrukwekkende interieur van de tempel. Er waren hele mooie schuifdeuren uitOkumaya devam et
Hanamaru Udon & KFC
23 Haziran 2024, Japonya ⋅ 🌧 27 °C
Terwijl we moesten wachten op het graveren van de eetstokjes van Lissa besloten we in de tussentijd in de buurt vroeg te gaan uiteten. Gelukkig kwamen we al snel iets tegen wat vega opties had enOkumaya devam et
Nara Park
24 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 25 °C
Vandaag hadden we een dagtripje naar Nara, de oude hoofdstad van Japan tussen 710 en 794. Nara staat vooral bekend om de vele herten die er rondlopen, en al gauw kwamen we er heel veel tegen. WeOkumaya devam et
Tōdaiji
24 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 26 °C
Tōdaiji is een boeddhistisch tempelcomplex waarvan de hal van de grote Boeddha het grootste houten gebouw ter wereld is. Ook behoort de tempel tot een van de de historische monumenten van oud-Nara,Okumaya devam et
Wakakusa Curry
24 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 28 °C
Na het voeren van de hertjes hadden we zelf ook honger. Echt super lekkere curry gehad. Het restaurant had veel opties voor "begans" (vegans, maar dan de uitspraak van het leenwoord op zijn Japans,Okumaya devam et
Nakatanidou
24 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 28 °C
Nakatanidou is een heel bekende mochi winkel in Nara. Mochi wordt gemaakt van een speciale kleefrijst en komt in diverse soorten en smaken (bekendste zijn rode bonenpasta en groene thee). Ze geven ookOkumaya devam et
Kofukuji
24 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 28 °C
We hadden van Kofukuji iets meer verwacht. De hal bezoeken kostte al 500 yen (ongeveer 3 euro, wat relatief duur is in Japan vergeleken met andere tempels), en daar was niet heel veel te zien. EenOkumaya devam et
Kasuga Taisha
24 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 28 °C
Bij Kasuga Taisha liepen ook weer leuke hertjes rond. Deze buigen hun hoofdje naar je omdat ze weten dat ze dan sneller een crackertje krijgen, maar helaas hadden we er geen meer (kwam er in de hostelOkumaya devam et
Tantanmen Ebisu
24 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 26 °C
Weer terug naar het eerplekje van eergisteren omdat het zo lekker was! Maar nu wel voor een andere variant met kaas gekozen🤩.
Fushimi Inari Taisha
25 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 24 °C
Vandaag bezochten we de beroemde Fushimi Inari Taisha. Het is beroemd om zijn 10.000 vermiljoen torii-poorten, die een netwerk van paden achter de hoofdgebouwen overspannen. De paden leiden naar deOkumaya devam et
Daigoji
25 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 27 °C
Onze volgende stop was Daigoji, een tempel relatief dichtbij Fushimi Inari maar toch een plek waar bijna niemand was. Het was wel een prijzige ticket maar dat was het wel waard. Een lieve mevrouwOkumaya devam et
Arashiyama
25 Haziran 2024, Japonya ⋅ ☁️ 27 °C
We keerden toch naar Arashiyama om te vragen of er nog een boottochtje beschikbaar was, maar het bedrijf leek dicht vanwege het "slechte weer", dat wij nergens zagen. Misschien iets met de waterstandOkumaya devam et