• Dag 21 - San Fransisco

July 17 in the United States ⋅ ☀️ 16 °C

We zijn de dag begonnen met loopje van 10km door de stad en langs de kust. We zijn begonnen met zicht op de golden gate bridge die nog net wat in de wilken ging. Erna hebben we de dijk afgelopen waarmee we fisherman's wharf, pier 39, een indoor marktje en het ferry gebouw hebben gezien. Daarna zijn we langs chinatown en een cathedraal terug gekeerd. Jammer genoeg was dat laatste stuk enorm steil omhoog en het bleef maar duren. Dat laatste stuk heb ik de rest van de dag in mijn benen gevoeld. Ons loopje van morgen richting de golden gate bridge ga ik laten vallen 😅. Eens bekomen van het lopen, zijn we gaan brunchen en naar de painted ladies gaan zien. Dat zijn 6 pastel huisjes in victoriaanse stijl. Ze hebben er hier een hele buurt vol van, dat was gezellig om door te wandelen. De buurt ervoor om er te geraken was eerder een marginale buurt vol rare gedrogeerde zwervers en we hebben er een gezien helemaal verlamd van de fentanyl. Dan hebben zijn terug richting de dijk gegaan via de steilste en kronkeligste straat in de stad. Het is hier vaak heel steil klimmen of dalen hier, dat maakte het een vermoeiende dag voor de benen vandaag. Eens toegekomen aan de kust, hebben we er nog wat gekuierd en dan iets gegeten. We hebben allemaal verschillende seafood besteld. Natuurlijk was het meeste hier gefrituurd zoals gewoonlijk, daar ontkom je moeilijk aan hier. Daarna hebben nog even verder rondgekeken op pier 39 en zijn we terug richting het hotel gegaan. Ondertussen hadden we al een lange dag en meer dan 30 000 stappen achter de rug. We hebben in het hotel een klein dutje gedaan en tegen de avond zijn we iets kleins gaan eten in een Aziatisch restaurant. Dat was wat goedkoper dan het meeste en niet gefrituurd. Ik kreeg niet alles op dus heb zoals de Amerikanen een doggy bag gevraagd om de rest mee te nemen. Ik vind San Fransisco een mooie stad met mooie gebouwen en muurschilderingen, aangenamer dan LA. En ook veel leuke boutiques en zaakjes om te eten.Read more