• H A

Dannelsesreisa, Amerika turen

Pengembaraan 127hari oleh H Baca lagi
  • Magic Kingdom

16 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ⛅ 23 °C

Jeg vet ikke hvor jeg skal starte! Det første jeg gjorde var å springe inn i den nermeste butikken og kjøpe Minnie ører. Når man kommer inn i Magic Kingdom går man rett inn i Main Street, der finner man informasjon og alt mulig mellom himmel og jord i alle butikkene. Vi ble møtt av et show som heter The Dapper Dans akkorat i det vi kom inn. Det er sang og dans rundt vær sving hær.Baca lagi

• Tomorrowland

16 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ⛅ 24 °C

Jeg hadde gjort meg kjent med Disney appen og hadde fikset fastpass til oss. heldig vis for det for køene var ekstremt lange på noen av karusellene. vi startet med Space Mountain, jeg hadde foventet at mountain berg-og-dalbanene skulle være litt mer for ungdom/voksne, men det viste seg at alt i Disney var for alle aldere. litt tamt etter alle de ekstreme banene i universal. men allikevel gøy og en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme.Baca lagi

• Festival of fantasy parade

16 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ 🌧 22 °C

Denne hadde jeg hørt mye om! Det var utrolig gøy å se paraden og alle karakterene samlet osv. Men den var litt tammere enn jeg hadde forventet. Det var mange flotte vogner, men jeg skulle ønske det var slik at alle hadde sin egen vogn, skjønnheten og udyret, prinsessen og frosken og Frosen var på samme vogn og du kjørte så raskt forbi at man rakk ikke se alt. I tillegg hadde karakterene litt for korte "standard moves" så det ble litt mye reprise. Nå føler jeg at det bare ble kritikk hær, var veldig fornøyd med opplevelsen helhetlig. Det er bare lett å bli kritisk nårr alt rundt en er et eventyr.Baca lagi

• Main Street Electrical Parade

16 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ 🌧 22 °C

Det ble desverre litt nedtur iløpet av ettermiddagen, det begynte å regne. Og en av danse showene ble avlyst. Da begynte nevene å komme for at lysparaden og fyrverkeriet også skulle bli avlyst. Vi ville ikke gi opp så vi ble værende i parken selv om det regnet og mange ga opp og dro hjem.
    Da paraden skulle starte fikk vi beskjed om at den ble utsatt litt pga været og da ble vi virkelig bekymret, mange begynte å gå mot utgangen. Etter noen nervevrakende minutter fikk vi beskjed om at paraden ville bli gjennomført. Det var veldig stilig med bare lys på slottet og lysene fra paradevognene. Litt samme inntrykk her som fra første parade, men det var veldig stilig.

• Celebrate the magic

16 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ 🌧 22 °C

Min favoritt del av alt disney vi har opplevd! Dette kunne verken regn eller noe annet ødelegge! Slottet ble brukt til et gigantisk lerret og prosjektorer lyste det opp med en film til ære for "the art of Disney storytelling" det var en sammenklipping av mange kjente og kjære disney øyeblikk. Blant annet fra Mikke Mus, Løvenes Konge, Brave, Frosen, Alice i eventyrland, og det som fikk meg i tårer; lanterne senen fra Tangeld. Det var selfølgelig musikk til det hele og en og annen rakett.

(bilder fra google, jeg var i transe og tok ikke bilder)

• Orlando, USA

18 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ☀️ 29 °C

For første dag på lenge hadde vi muligheten til å såve lenge, men våknet selfølgelig før ni uansett. Vi fikk spist litt og pakket før vi sjekket ut og fikk satt bagasjen på ett kontor å gått å handlet litt. Vi hadde ikke dårlig tid siden bussen til New Orleans ikke gikk før til kvelden. Vi tokk bybussen til sentrum og så til megabus stoppet. Dagen gikk ganske raskt selv om vi egentlig bare satt på buss.Baca lagi

• New Orleans

19 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ⛅ 21 °C

det var en veldig spesiell opplevelse å komme til New Orleans. vi fikk se byen våkne til liv. bussen var framme halv syv på morgningen og vi hadde litt tid å drepe før vi kunne dra til sjømannskirken hvor vi skulle bo. vi tok sekken på ryggen og begynte å spasere. vi så både folk som var ute og gikk tur med hunden sin og folk som ennå ikke var kommet seg hjem etter gårsdagen fest, det var utesteder som fremdeles var åpne!Baca lagi

• Sjømannskirken

19 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ⛅ 23 °C

vi ble veldig godt tatt imot på kirken, veldig hyggelig å komme dit. Men det var rart å høre norsk igjen! rommet var mye bedre enn jeg hadde forventet til prisen. de hadde også noen helt nye leiligheter som så veldig fine ut, men de var litt utenfor vår prisklasse. vi satte egentlig bare fra oss sekkene og gikk rett seng, veldig greit å ta buss men vanskelig å få skikkelig søvn så var ganske slitne.
    etter noen timer søvn gikk vi ut av rommet igjen og fikk vite at det var familiegudstjeneste og middag, og at vi var hjertelig velkommen til å delta på begge eller bare middagen. vi valgte å gå en tur på butikken isteden for å være med på gudstjenesten, men ble med på middagen.
    Hjemmelagde kjøttkaker og brunsaus! Middagen var himmelsk! det første hjemmelagde måltidet på lenge, og det første norske måltidet på enda lengre! fantastisk deilig.

• Buckner Mansion

20 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ⛅ 25 °C

Eller Miss Robichaux’s Academy for exceptional young ladies, som en vær American Horror Story fan vil kjenne det igjen som. vi har i det siste vert veldig hektet på AHS og sett nye eppisoder ver gang vi har hatt bra nok Internett. vi så det siste av sesong 3 i Orlando. det gøye er at nettopp sesong 3 tar plass i New Orleans! vi måtte selfølgelig finne ut hvor dette huse lå, og det viste seg å bare være rett borti gaten i Garden district!Baca lagi

• Streetcar

21 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ☀️ 21 °C

som wikipedia så fint sier det "Streetcars in New Orleans, Louisiana have been an integral part of the city's public transportation network since the first half of the 19th century. The longest of New Orleans' streetcar lines, the St. Charles Avenue line, is the oldest continuously operating street railway system in the world"
    denne historiske delen av New Orleans var veldig praktisk, det var billig og det gikk en vogn mellom sentrum og bare ett kvartal unna kirken.

• Burbun street

21 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ☀️ 22 °C

vi valgte å sjekke ut Burbun street på dagtid. festen var i full gang allerede kl 1330. vi ble flere gang tilbudt tre shot for prisen av to. og det var en resturankjede på vert gatehjørne som reklamerte for "pizza and daiquiri" veldig rar opplevelse egentlig. vi gikk gjennom den litt senere på dagen å (fremdeles lyst ute) og da var det damer i bikini eller mindre i nesten vær døråpning som inviterer folk med seg inn.Baca lagi

• Krokodille og gumbo

23 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ☁️ 27 °C

Siste dag i New Orleans og vi tok oss ennda en bytur. Været var litt skiftende men tok turen uansett. Vi hadde ikke kommet halvveis før det begynte å yre. Vi lot oss ikke skremme og gikk lengre inn i The French quarter. Vi fant oss en spennende restaurant og gikk inn for å spise. Ikke lenge etter vi satt oss ned begynte det å pøse skikkelig ned. ekte tropisk nedbør. Regne kom og gikk hele tiden vi satt på restauranten men lettet til yr i det vi var ferdige. Nongo var foresten veldig dristig og bestille seg frityrstekt alligator og kylling gumbo. Jeg smakte på begge delene og kan fortelle at alligator er seigt og fiske-aktig mens gumbo bare er sterkt. Spennende å teste nye retter uansett.Baca lagi

• Marie Laveaus house of voodoo

23 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ⛅ 25 °C

Det var en veldig tydelig turist vennlig butikk, men overtroiske meg ble allikevel nervøs av å gå inn der. det var ikke lov å ta bilder der inne, men de hadde både krokodillehoder og slangeskinn på veggene, alt mellom himmel og jord som skulle hjelpe mot... alt mellom himmel og jord! de hadde til og med et voodoo alter hvor de sendte gaver til Marie Laveaus.
    jeg ble for det meste bare stående å glo, men bestemte meg for at min New Orlenes suvenirer skulle bli Tarot kort. så jeg kjøpte meg en, selv om jeg følte meg som den største turisten i verden da jeg gjorde det.

• Reisedag

24 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ☁️ 21 °C

vi sto opp grusomt tidlig (igjen) og tok taxi til flyplassen. vi gikk opp til innsjekkingsmaskinene men fikk de ikke til å funke så vi gikk til disken. der fikk de heller ikke opp oss og da Nongo tok opp telefonen får å dobbel sjekke alt så han at vi hadde billett på lørdag! kjipt! vi hadde allerede bestilt hotell i NY og alt! vi ringte reiseselskapet og de sa det ville koste 9000kr å endre billetten!!! det er galskap siden vi betalte rundt 1000kr per pers! de på flyplassen kunne ikke hjelpe noe mer for der var prisen 200 dollar pluss tax og alle andre ekstrakostnader. mareritt! vi bestemte oss for å bare vente på flyplassen. Vi hadde med oss nok ting til å gjøre det passe komfortabelt og alle hotellene var uansett fulle (eller veldig overpriset) siden en jazzfestival skulle starte på søndag. det var Internett på flyplassen så jeg fikk skrevet førsteutkast til blogg innlegg og Nongo fikk sett sikkert tusen youtube videoer! vi startet også american horror story season 4, veldig greit tidsfordriv. det ble uheldigvis uansett en lang natt med lite og dårlig søvn.Baca lagi

• Endelig avreise!

25 April 2015, Amerika Syarikat ⋅ ⛅ 24 °C

24 timer på en flyplass, jaja, andre gang på denne reisen! litt mer frivillig denne gangen om ikke annet. timene på dagen går egentlig veldig raskt, vertfall når en er så heldig å ha Internett. det er verre å prøve å få sove, jeg brå våknet hele tiden i frykt om at bagasjen vår skulle være stjelt. det var egentlig bare greit å måtte stå opp og sjekke inn bagasjen og kunne gå igjennom sikkerhetskontrollen.Baca lagi