• Auke de Boer
Current
  • Auke de Boer

Auke de Boer op

Ter voorbeteiding op mijn voettocht naar Santiago de Compostella, ga ik eerst mijn reis beginnen op maandag 13 april in St.Jacobiparochie om vervolgens het Jabikspad te lopen tot Hasselt en dan naar huis. De start vanuit huis naar SdC. Is 12 juli. Read more
  • Currently in
    🇳🇱 Paasloo, Nederland

Paasloo

3 hours ago in the Netherlands ⋅ ⛅ 16 °C

Mildam- Paasloo 24 km Wat een nacht de afgelopen nacht, geslapen van 21.00 uur tot 6.30 uur, heerlijk in de B&B na een douche en een prima ontbijt weer het veld in. Op richting Wolvega,ze laten je mooi erom heen lopen om te kunnen genieten van de natuur. Maar Bassie moet ook wat te eten hebben, en het geld is op en dit is niet te krijgen bij de 2e eikenboom. Dus van de route af om te fourageren. Kibbeling met patat gescoord en even rustig gezeten. Dus toen maar weer terug naar de route( dacht ik) Lekker fout gelopen dus een uurtje de omgeving bestudeerd🤪, maar het was niet anders. Vervolgens op naar Oldemarkt, ik zag de kerktoren al van verre, van links van rechts, van voren en daar liep ik slingerend door de rietlanden maar de toren kwam niet snel dichterbij. En ja hoor, een voetveer, zelf bediening, dus deze keer moest ik het mijn armen doen, hoef ik niet naar de sportschool vanavond.💪 Olde markt maar snel achter mij gelaten, op richting paasloo.Ik was het zat en een camping gezocht, en gevonden. Mijn tentje net op gezet en een douche gehad dus ben weer fris en fruitig😊. Goed goan. en een Pelgrims groet🐚 Buen CaminoRead more

• Mildam

Yesterday in the Netherlands ⋅ ☁️ 15 °C

Akkrum- Mildam, 28 km .
    Bbbbbrrrrr Vorst aan de grond, net nu ik in mijn tentje moet slapen in de Jachthaven in Akkrum. Niets bevroren gelukkig, heb nog gekeken maar ik was een meisje geworden Zo KOUD. 🤭Wel de hele nacht Roerdompen gehoord te hoempen, mooi geluid maar niet als je wilt slapen. En 's nachts als een ouwe Opa 5 keer naar het toilet 20 meter door de kou warmt ook niet op. Vanmorgen tent lekker nat natuurlijk dus eerst een half uur gewacht tot de tent droog was dus later gaan stappen. Even de nodige proviand ingeslagen voor onderweg en avond en toen echt op pad.😉 Een betonstrond pad, voor fietsers wandelaars en boeren met een gierkar, maar ik ben niet uitgegleden. Maar wel kilometers door de weilanden gebanjerd. Verschillende hele grote vogels gezien, en mooie kleine dorpjes . Meer dan een half uur gesproken met een pelgrim die vanuit Friesland gelopen had, en wat tips en tricks gekregen. Door de slechte nacht had ik weinig energie dus maar vroeg een slaapplaats gezocht, vanaf 15.00 uur. Maar helaasHeerenveen geen dichtbij, Vervolgens ,De Knipe, gaf de B&B eigenaar aan niet voor 1 nacht, de volgende was bezet. Toen op aanraden van een bewoner een kamer gezocht bij een Manege, haha deze bestond niet meer. Hotel Tjaarda lag niet op mijn pad maar werd aangeraden dus maar een uurtje gelopen, maar het budget liet niet toe om hier te verblijven (185 euro, incl. ontbijt) haha echt niet. toen gebeld naar een B&B in Mildam waar ik toch langs moet en ja hoor daar kon ik terecht dus maar weer een uurtje gelopen. Dit is zeker goed voor de conditie, een interval training. Dus om 18.30 uur mijn plekje gevonden. Dus na deze laatste letters. Welterusten en tot morgen en bedankt voor het volgen.Read more

• Akkrum

April 14 in the Netherlands ⋅ ☀️ 18 °C

Easterlittens- Akkrum 26 km. Vanmiorgen lekker mistig, geen 50 meter te kijken. Goed geslapen in mijn trekkershut en wakker geworden van de stillte. Langs het water iun de mist was een kakafonie van vogel geluiden. Toen het zonnetje kwam begon alles ecjht te leven. Door de lions polder gelopen wat een onoverzichtelijke vlakte. Ik had al gauw " waarheen leidt de weg", aleen maar boerenland wat drassig en nat was. Hierdoor volop weidevogels, Gutto, Kievit, Wulp, Gele Kwikstaart en vele Hazen op het hazenpad. De baskens in het landschap om de weg te wijzen lagen plat dus RED OE. Toen maar op een boerderij af gestruind en de route weer gezocht ( even gevraagd in mijn beste Fries🤪). Op naar Jorwert, Geert Mak, niet meer gezien Ook een gat van niks maar wel een kop koffie gescoord met Oranje koek. Vervolgens weer door een polder gesjouwd, en natuurlijk weer verkeerd gelopen, maar ja 200 meter terug lopen voor mijn stempel en op naar Akkrum. Camping gezocht en gevonden in de jachthaven. Mijn tentje opogezet en lekker gedoucht. dus bij deze Ot Moan.Read more

• Easterlittens

April 13 in the Netherlands ⋅ ☁️ 11 °C

Sint Jacobiparochie- Easterlittens 38,4 km.
    mooi wandelweer. Ded kop is er af.Vasnmorgen afscheid van Greta genomen, en vrolijk fluitend op pad gegaan. Het friese platte land is echt plat, gelukkig niet teveel wind. af en toe bioj een boerdrij een hutje om te zitten, en effe wat te drinken. Iedere tegenligger roept koeie, of hoi dus allervriendelijkst. Hier en daar een praatje met een oud boertje om vervolgens mijn weg te vervolgen. De aanduidingen langs de weg zijn aan vervanging toe, allemaal verbleekt door de zon,dus zoeken maar. In Franeker het mooie stadhuis bewondert en het Eise Eisinga planetarium erg indrukwekkend maar heel commercieel gemaakt. Verder een prachtige natuur met veel broedende watervogels. Ben nu aangeland op een camping en slaap vannacht in een trekkershut net lekker gedoucht, stop zo een pijpje en ga lekker slapen. Iedereen bedankt voor zijn aanmoedigingen en tot de volgende rondeRead more

• St.-Jacobiparochie

Apr 12–16 in the Netherlands ⋅ ☁️ 9 °C

Zo, dit is dan het begin van mijn Camino, we starten in Zwarte Haan in Friesland aan de waddenkust, Greta heeft mij weggebracht en samen in restaurant De Zwarte Haan heerlijk gegeten en het WAD bij ondergaande zon bewondert. Vervolgens onze B&B in Sint Jacobiparochie opgezocht om de nacht door te brengen. De kunstnares was welbespraakt, zonder er geld in te gooien lult ze een half uur vol, en dan moet je gauw wat verzinnen anders doet ze er nog langer over. Het is een hokje uit grootmoeders tijd, maar dat mag de pret niet drukken😛. Dus vannacht maar lekker slapen ( hopelijk) en morgen vroeg op pad, vanaf de groate kerk in Jacobiparochie.Goede nacht, lekker slapen en morgen gezond weer op.Read more

April 9 in the Netherlands ⋅ ☁️ 17 °C

Oudleusen - Dalfsen - Nieuwleusen
    Goedemorgen vanmorgen door Greta gedumpt in Oudleusen bij de aspergekweker en tot ziens. Mijn weg liep langs de vecht tot aan Dalfsen. Het was een wandel fietspad en heerlijk rustig, geen tegenligger gezien. De uiterwaarden van de Vecht waren prachtig, een oase van rust en zingende vogels. Halverwege de uitkijktoren beklommen met een prachtig uitzicht. Met een rugzak naar boven merk je wel als je boven aankomt. Dus maar even van het uitzicht genoten. Mijn weg vervolgt om op de markt in Dalfsen wat mandarijnen en bananen te scoren om de voorraad thuis maar weer aan te vullen. Halverwege Nieuwleusen kwam mijn lieve vrouw langs om mij van de ballast te ontdoen, om vervolgens vrolijk zwaaiend naar huis te rijden.😀👋.Ik kon nog een uurtje dus heb het maar afgerond, en thuis stond de tafelgedekt klaar😊. een dikke 4 uur gelopen een douche gepakt en gelijktijdig mijn loop kleren gewassen en net opgehangen dus morgen weer vrolijk verder.Read more

April 3 in the Netherlands ⋅ ☁️ 7 °C

MEPPEL_ NIEUWLEUSEN. 15 km. Goedemorgen, mij vanmorgen af laten zetten in Meppel, om het ritme er in te houden. door het mooie reestdal gelopen en ooievaars gespot. Niet te dicht bij komen want je weet maar nooit😀. Het was mooi rustig op de weg, geen Boer gezien. Wel geroken in het slagenlandschap van Staphorst. Het voorjaar was hier ook uit de grond gebarsten, de bermen stonden vol met bol gewassen. Na een kleine 3 uur lopen heb ik mij weer keurig netjes thuis afgemeld en een lekkere warme douche genomen.Read more

April 2 in the Netherlands ⋅ ☁️ 9 °C

Hallo, dan maar weer, de laatste dagen te weinig gelopen dus vandaag er maar weer tegenaan. gisteren een blokje hout op mijn grote teen gevallen dus met een blauwe teen op pad. Vanmorgen maar gedacht om naar de markt in Dalfsen te lopen, om een paar sinaasappels te halen. 10 km heen en 10 km terug leuk idee leek mij.Mooi om 7.30 uur vertrokken en ja hoor na 20 minuten lopen gespetter, maar ook niet meer dan dat. Dus vrolijk verder gestapt. nog 10 minuten later nog meer gespetter dus van de drup in de regen.🌦Toch maar mijn poncho aangedaan. Verder gelopen en werd het weer droog maar met de poncho aan was dit toch te warm.Dus in Dalfsen deze maar uitgedaan en verder naar de Markt. Daar een paar bekennde gedag ggezegd, bij Willem sinaasappels en mandarijnen gehaald en de rugzak was aan zijn kilos🥵 Bij Herman en Kevin een kop koffie gedronken en toen weer terug. Op de terugweg het vrolijke voorjaar van Dalfsen aanschouwd, allemaal narcissen langs de kant. Verder van de doorgaande weg gegaan om door het binnenveld te lopen. Daar was complete rust, dus van plezier ( of ellende) zelf maar gaan zingen daar de vogels mij in de steek lieten. Totdat ik vrolijk werd begroet door 2 kune kune varkentjes die mij vrolijk knorrend tegemoet kwamen en het hele weilandje mee liepen.mijn weg vervolgd door de bebouwde kom van Nieuwleusen om thuis een lekkere douche te nemen.Read more

March 27 in the Netherlands ⋅ ☀️ 10 °C

Goedemorgen, vanmorgen met Bart meegereden naar zijn werk in Dedemsvaart. Eigenlijk onvoorbereid dus het e.e.a vergeten. Zoals Hoed en wat te eten voor onderweg, en de regelmatige stoelgang vergeten, maar daar later meer over. Om 7.00uur vertrokken op Bart zijn werkplek, het was mooi rustig op de weg af en toe een fietser. De hele dedemsvaart gevolgd met schitterende huizen aan de vaart. Een plezier om te lopen. Vervolgens aangekomen op de doorgaande weg bij Balkbrug en zo verder tot Nw- leusen. En ja hoor, voor Balkbrug druk op de noest, dus maar flink doorlopen. De druk werd wel opgevoerd maar geen mogelijkheden. Zo tot aan huis toe, de spijker zat dwars voor het gat, maar gered. Een goede les voor een vlugge wandelaar neem de tijd en haast je niet. Een leerzame training😊tot de volgende.Read more

March 25 in the Netherlands ⋅ 🌬 9 °C

Hallo, bij deze een overzicht gemaakt wat mee te nemen en te dragen om niet over de kilo,s te gaan. Het moet toch allemaal maar meegesjouwd worden. En elk grammetje is er 1.
    Dus wat trek ik aan:

2 Drinkflessen 280 gr.
    Rugzak Greg.F. 1100 gr.
    Totaal: 3981 gr.

March 22 in the Netherlands ⋅ ☀️ 9 °C

Zo de eerste stappen worden gezet, Samen op pad. Greta loopt met plezier en dapper mee. Soms ga ik te snel en dan wordt ik weer even tot de orde geroepen dat het geen wedstrijd is. Maar Genieten. Diverse klompenpaden gelopen waardoor we weer een hoop nieuwe mooie Nederlandse plekjes gezien hebben.Op tijd een pauze en wat eten en drinken met een zonnetje erbij was genieten.Read more

March 21 in the Netherlands ⋅ ⛅ 10 °C

En wat gaat er allemaal in mijn rugzak:

Tent Stoic Fasta 1700 gr.
    Badslippers 40 gr.
    2 p Sokken Mer. 120 gr.
    2 p Ondergoed M. 100 gr.
    Zweethemd Craft 90 gr.
    2T-shirt L+K m 160 gr.
    Windstopper tNF 90 gr.
    Afritsbroek tNF 405 gr.
    Poncho Altus Aer. 335 gr.
    Slaapmat ExpedU 380 gr.
    Kussen Aeros P. 79 gr.
    Lakenzak 410 gr.
    Toilettas+inh. 650 gr.
    Handdoek 82 gr.
    EHBO-Kit 61 gr.
    Drybags 3,5,8,13 Ltr 92 gr.
    Medicijnen 240 gr.
    Bord hout 350 gr.
    Mok hout 250 gr.
    Spork 15 gr.
    Schoenborstel 10 gr.
    Gamaschen 90 gr.
    Totaal: 5749 gram

Dan nog een heuptasje voor noodzakelijke zaken binnen handbereik:

Heuptas 60 gr.
    Powerbank 240 gr.
    Toetsenbord opv 150 gr.
    Telefoon 275 gr.
    Credential 10 gr.
    Wallet + inh. 175 gr.
    Totaal 890 gram.

Zo met deze handel moet het gaan gebeuren, er kan ondereg nog mondvoorraad voor 1 dag bij en dan is het klaar. Spullen compleet en nu maar trainen met bepakking. Heb dit de laatste weken al wel gedaan maar nog niet met het totale gewicht, dit voeren wij langzaam op.

• Voorbereiding

March 20 in the Netherlands ⋅ ☀️ 10 °C

Het waarom is niet in een paar woorden te duiden. Het idee is jaren geleden ontstaan. Ik ben gaan lopen voor mijn gezondheid terwijl ik liever de fiets of de auto zou pakken. maar opo advies van de huisarts om de bloedsuiker spiegelte verlagen was het raadzaam om leefstijl aan te passen en te gaan wandelen. En toen is het virus toegeslagen nadat ik vele stukken over de ORW. in Staphorst Rouveen te hebben gelopen, ben ik, vervolgens de vierdaagse in Nijmwegen gaan lopen. Vervolgens na een pijnlijke periode, [hartinfarct, herniaoperaties Nieuwe heup] is het idee ontstaan na veel gelezen en gehoord te hebben om een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella [SdC ]te maken. Een jaar geleden begonnen de plannen, maar tijdens het voorbereiden [lopen] heb ik een hielspoor opgelopen. Dus voorlopig einde oefening. Fysio , podoloog, het hielp geen moer. De goede adviezen waren RUST. Toch maar eigenwijs geweest en via sportmassage en behulp van fysio mobilae in Zwolle met electroshock en shockwave met radiogolven hebben ze me weer aan de praat gekregen. Julien BEDANKT. Dus na veel gelezen en geluisterd ben ik te rade gegaan bij Camino Comfort in Oss. deze dames gaven een perfect advies en vertelden een eerlijk verhaal met Tips en Tricks. Daar een rugzak aangemeten gekregen en alle overige noodzakelijkheden aangeschaft. Top, na weging met alle noodzakelijke spullen kwam ik op 8 kg. Goedgekeurd nu kan ik op stap. Greta vindt het niet leuk dat ik zolang weg ga, maar gunt het mij wel. Ik ga je missen maar HOU GRUWELIJK VEEl van JOU. Dus kom zo snel mogelijk TERUG. Omdat het eerste gedeelte van het traject vooral in Belgie en Frankrijk niet al te veel overnachtingsmogelijkheden heeft neem ik een lichtgewicht tentje mee voor nood. Verder plan ik niks, ik zie wel waar ik slaap of eet. mijn streven is niet meer dan 50 Euro per dag uit te geven, ik hoop gemiddeld 25 km per dag af te leggen, wordt het meer is het goed, wordt het minder is het ook goed. Dus WAAROM? Daarom.Read more

Trip start
    March 1, 2026