• Dag 21 - Ziplines!!

August 7, 2024 in France ⋅ ⛅ 16 °C

De Ziplines beginnen pas om 17.30 uur. Dus we doen een rustig dagje.
    Uitgebreid uitslapen, ontbijten etc.
    Ilse en ik fietsen een stukje van het fietspad wat verder naar het noorden.
    Ilse fietst me eruit vandaag!!
    We kopen warm eten voor lunch en eten heerlijk en gezond.
    Daarna 3 uur nietsen met lezen spelletjes en tafeltennis.

Dan is het grote moment aangebroken en rijden Mats en ik een half uur naar de ziplines.
    Het is geweldig. Mats vindt zowaar de eerste zipline nog even spannend maar verder gaat hij helemaal los.
    Ik vind vooral het klimmen langs rotsen spannend. Maar mijn vertrouwen stijgt en mijn gemiddelde hartslag gaat omlaag gedurende de ruim anderhalf uur durende tocht.
    16 ziplines tot wel 260 meter lang, 4 Nepalese bruggen en 11 klimstukken (omhoog, omlaag opzij) door een prachtige kloof met snelstromend water. Mats en ik genieten van de omgeving, de adrenaline en van elkaar. Ik ben apetrots op Mats maar hij ook op mij omdat hij weet dat ik het spannend vond, zeker aan het begin. Die ziplines doe ik vrij gemakkelijk trouwens.
    Blij rijden we om 20 uur naar huis. We eten pizza op de camping. Raclette pizza! Heerlijk!
    Er is karaoke avond. Op initiatief van Mats schrijven hij en ik ons in met Europapa. Maar ook hier wordt Joost Klein kennelijk gecancelled. Als dezelfde mevrouw voor de derde keer een Frans zeiknummer mag zingen en wij weer niet aan de beurt zijn, houden we het voor gezien. Jammer, was ons eerste optreden geweest!!
    We willen ook niet te lang wachten vanwege 1) teveel Franse zeiknummers en 2) morgenochtend gaat de wekker op tijd omdat Mats en ik gaan canyoning-en.