• Roi Biran

Thailand (14/07-07/08)
  • Shimla Vol. 2

May 14, 2022 in India ⋅ ☀️ 29 °C

שימלה 09-14/05

מטיילים בשימלה ובקצת שיש לה להציע, כנראה שיש בה עוד אבל אנחנו הולכים רק לדברים הקרובים והנוחים להגעה 🤗

תומר עושה מרתון צפייה בסדרה בשם בריגדטון שאם לא ציפיתם בה עד כה אז חבל לכם. ממש כמו בסדרה אנחנו מטיילים בטירה אנגלית אמיתית שנבנתה עבור אירוח משפחת המלוכה והמעמד הגבוה בימים ששלטו הבריטיים.
    בדרך עצרנו בבית מלון 5 כוכבים לראות ולהנות מטעם של טיול מפנק אילולא היינו עם תקציב גבוה יותר, ומשחקים את המשחק של הנימוסים עם עובדי המלון המפונפנים. ניצלנו את המקום הנקי והיפה הזה לשירותים העשויים משיש אמיתי שמרגיש טוב טוב במגע עם האחוריים שלי.

עוד ועוד ימים של רוגע ואוכל ומעבר מבית קפה למסעדה ולבית קפה שוב, מביאים אותנו להבנה שעשינו הכל וזה הוא הזמן להמשיך אל היעד הבא שלנו - דרמסאלההה.

מזמינים כרטיס אוטובוס ומגלים שאין אוטובוס תיירים משימלה לדרמסאלה ונאלצים להזמין כרטיס לאוטובוס לא-קל (Local) שעולה רק 550 רופי.

נפרדים מהעיר האירופאית שלא היו בה כמעט כלל תיירים שאינם הודים, ומתחילים את הדרך שכוללת - טרמפ ממקומי נחמד לתחנת האוטובוסים החדשה וממנה האוטובוס שכולו מקומיים עם כיסאות קשים שלא מתקפלים אחורה המלווים אותנו לנסיעה של 8 שעות.

Au revoir Shimla!

• Dharamkot - A piece of Heaven

May 15, 2022 in India ⋅ 🌙 20 °C

סיכום של 21 ימים בכפרים דרמקוט, באגסו ומקלוד.

הכפרים נמצאים גבוה בהרים, המזג אוויר נעים וצונן, לא יותר מידי גשם ולא חם מידי.
    מגיעים מוקדם בבוקר שעוד הכל סגור ומתיישבים מחוץ לבית קפה שאמור לפתוח מוקדם יחסית, האווירה כבר מרגישה קסומה ורגועה, מרגישים שזה מקום שאפשר להיתקע בו לתקופה. וכך קרה.

אני בוחר לא לעשות יותר מידי ובעיקר נותן לעצמי להתעורר ללא שעון מעורר, להתחיל את היום שלי בלי תכנונים ולתת לעצמי ללכת עם הבטן ומה שהיא רוצה - אוכל 😁

מסעדות יפות וטעימות מלאות באוכל הודי, ישראלי, טעים טעים אך בו זמנית מפיל אותי לשלשולים ואף להקאות.

מלא מלא חנויות שמיועדות לקהל הישראלי. נעליים בגדים תכשיטים והכל יחסית זול ובוייב המזרח.

סוגי סדנאות מכל הסוגים - יוגה, בישול, צורפות, קדרות, נגינה, עצב, שמחה, ריקודים, יוגה באוויר ועוד… ממש יכולים להמציא בעצמכם סדנא ולהזרים אנשים לבוא.

תקופה מטורפת, הכרתי אין סוף של אנשים מדהימים שעשו לי את החוויה הזו לעוד יותר מדהימה.
    השאר אספר לכם בתמונות 🙏🏻

• Gallu Waterfalls

May 22, 2022 in India ⋅ ⛅ 16 °C

ימים ושבועות של השתקעות בבתי קפה גורמת לך לקושי רב לקום ולטייל, אך הסכמתי להצטרף למסע וכמובן שזה רק בגלל שהולכים למקור מים שיהיה איך להוריד את החום מהמסע הארוך.

יצאנו חבורה של 8 למפלי גאלו, שעה וחצי / שעתיים של הליכה ביער קסום ונוף מרהיב של הרים.

לבסוף הגענו למפלים וכמובן שהמזג האוויר חייב לעשות דווקא והתחיל לרדת גשם.
    רצנו מהר עד המפלים שם ידענו שיש סוג של גזלן שאפשר להסתתר אצלו בסככה עד שיעבור הגשם.
    אחרי תה שעלה לנו כמו 3 תה וחצי שעה של שירים ושירה בציבור בגשם, השמיים נפתחו ויצאה השמש ואיפשרה לנו טבילה זריזה במים הקפואים קפואים.

• Mecleod Ganj & Naddi Village

May 23, 2022 in India ⋅ ⛅ 22 °C

מקלוד הכפר הגדול ביותר מבין הכפרים, שגם הוא כולה כמה רחובות ארוכים מלאיי חנויות קטנות ודוכנים של תכשיטים ושיט של המזרח.
    מקדש גדול של הדלהי לאמה שאפילו הגיע בכבודו וגרם להרבה פקקים והודים שמילאו את כל המלונות.

נאדי כפר קטן שלוקח 40 דקות הליכה מדרמקוט / ממקלוד או נסיעה של 15 דקות במונית, ובו יש בית ספר + פנימייה של ילדים יתומים טיבטים יפים יפים ועוד קצת נוף מרהיב עם נקודת שקיעה מהממת.

• Bhagsu Nag

May 27, 2022 in India ⋅ ⛅ 20 °C

באגסו הכפר השני באיזור
    הייתי בו סהכ 7 לילות ונמצא מרחק הליכה מדרמקוט.
    רוב הימים התחילו בישיבה בקפה של מאיה שהיא אישה מדהימה שגרה בארץ 7 שנים ולמדה לבשל את כל מה שהישראלים אוהבים, ולפעמים העברתי ימים שלמים אצלה.

בבאגסו ניתן למצוא את הבאגסו קייק הטעים ביותר - 3 שכבות של בצק, ריבת חלב ושוקולד (אני התאהבתי בתוספת של שכבת חמאת בוטנים).

עוד חנויות ועוד סדנאות ועוד הופעות חיות של מוזיקה מעולם אחר.

ותמונות שמראות הכל..

Trip end