- 旅行を表示する
- 🌙 24 °C
- 海抜: 498 m
タイHuai Mae Kon19°21’20” N 98°26’43” E
Pai

For men: สวัสดีครับ (sa-wah-dee krub)
For women: สวัสดีค่ะ (sa-wah-dee ka)
Vanaf Chang Mai gingen we in de ochtend met een busje naar Pai, door touristen omgedoopt als het hippiestadje van Thailand, dat was ook zeker te ruiken 🍁. De busrit ernaartoe bleek een heel avontuur, het was namelijk een weg met 762 (haarspeld)bochten. Gelukkig worden we niet snel wagenziek!
Eenmaal aangekomen bleek dat er in Pai nog maar weinig lokale mensen te vinden zijn. Het is helemaal overgenomen door de backpackers. Het zijn dan ook juist deze backpackers die voor de hippie sfeer zorgen. Ze lopen op blote voeten, hebben dreadlocks, dragen de meest bijzondere kleren en, last but not least, ze roken veelvuldig jointjes (wat hier in Thailand overigens gewoon legaal is).
We hadden een soort Tiny House als Airbnb iets buiten de stad, want ja hij zag er zo 'cuteee' uit volgens Veerle. Schijnbaar is dat ook een vereiste, geen zwembad of een mooie badkamer, als de accommodatie maar 'cuteee' is.
In de avond bezochten we het streetfood festival en de street food night market. Deze waren wel van een ander kaliber dan de Cambodjaanse en Vietnamse versies. Waar we het daar moesten doen met alleen wat spiesjes kon je hier tal van verschillende dingen proberen, en dat hebben we ook zeker gedaan!
De volgende dag huurden we een (felroze) scooter om alle bezienswaardigheden te zien. Zo beklommen we wat trappen om de Big Buddha te zien, gingen we naar de bekende bamboebrug (die bleek niet meer dan 10 meter lang) en gingen we naar de Pai Canyon. Op al deze plekken was geen toerist te bekennen, net als in Hoi An vragen we ons af waar al deze mensen overdag zijn. Achja, zo voelde onze scootertrip wel wat autentieker.
Langs de weg stonden ook olifanten die je te eten kon geven, hier konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen. Het leukste moment was toen een slipper van een andere toerist uitviel en de olifant deze met zijn slurf gewoon teruggaf! Op de scooter konden we pas echt genieten van de vrijheid van het backpacken en het Thaise platteland. Het was een ervaring om nooit te vergeten.
Onderweg heb ik nog scooterles gekregen van Veerle aangezien ik dit nog nooit gedaan had. Dit ging verrassend soepel en ik moet mijn credits geven. Uiteindelijk heb ik meer gereden dan Veerle die dag.
We eindigden de dag met een bezoek aan de street food market, waar wederom genoeg lekkere dingen op het menu stonden.
สวัสดี (sawasdee)
Tom & Veerleもっと詳しく
旅行者
Hello my old friend nice to see you again did you have lost some weight 🤣🤣
旅行者😂
旅行者