- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 69
- Tuesday, December 10, 2024 at 2:55 PM
- ☁️ 29 °C
- Altitude: 14 m
PhilippinesMoite Creek9°9’16” N 123°29’49” E
Siquijor

Mabuhay!
We checkten vroeg uit van ons hotel om naar ons volgende verblijf op het eiland te gaan: een hutje direct aan het strand. Het was een hele onderneming om alle spullen mee te krijgen op de scooter, maar net als in Pai lukte het in één keer. Na het droppen van de spullen gingen we snorkelen.
Vanwege het koraal aan de kust leven er veel soorten vissen direct aan de zee. Zo hebben we Nemo kunnen spotten terwijl hij zijn huisje schoonmaakte, precies zoals in de film! Tijdens het snorkelen werden we af en toe gebeukt door territoriale vissen, als je namelijk te lang stil staat in hun gebied vallen ze je aan, maar meer dan beuken doen ze niet gelukkig!
De twee dagen hierna brachten we door aan het strand met onze e-readers. Het was een afgelegen strandje met een hele chille vibe. Met als afsluiters telkens weer een geweldige sunset die zowat alle kleuren van de regenboog had.
Toen we op een dag onze snorkel erbij pakten op dit strand konden we onze ogen niet geloven, een stuk in de zee zagen we een octopus glibberen over de bodem om zich vervolgens helemaal in te graven tot hij bijna niet meer zichtbaar was!
Aangezien Siquijor nog vrij primitief is valt de stroom hier trouwens regelmatig een tijd uit. Het maximum tot nu toe is 6x op een dag. Dit is verschrikkelijk als je juist even wil ontsnappen aan de hitte, zelfs de lokale mensen vinden dit verschrikkelijk. Wakker worden in een warm hutje omdat de airco het niet doet is geen pretje. Het is een reminder hoe ver we weg zijn van onze ‘normale’ wereld van thuis.
Desondanks is Siquijor nog (grotendeels) een verborgen parel. De natuur is prachtig en grotendeels onaangetast, er zijn rustige maar mooie stranden en de mensen zijn extreem aardig en houden van karaoke zingen dit was 's avonds goed te horen overal.
Op onze laatste ochtend stapten in de vroege morgen (07:30!) op de scooter richting de Cambugahay waterval. Dit was de waterval die we eerder hadden overgeslagen vanwege de vele toeristen die massaal met tours overdag deze waterval bezoeken. De waterval had mooi blauw water maar bleek zoals gedacht vooral erg gericht op toeristen, voor alle activiteiten (vlot varen, springen etc) moest je nog eens extra betalen naast de entree. Na een halfuur vooral genieten van de rust hadden we het wel gezien en gingen we weer weg om een lekker ontbijtje te scoren. Hierna verlieten we Siquijor en stapten we op de boot naar Dumaguette.
Dumaguette kan in het rijtje van Sihanoukville en Surat Thani: lelijke steden waar niet veel te beleven is en vooral dienen als doorreis stadjes. Na een overnachting stapten we op het vliegtuig naar Puerto Princesa.
Paalam Na,
Tom & VeerleRead more