• Ulla Stenfors
  • Torben Petterson
  • Ulla Stenfors
  • Torben Petterson

Torben og Ullas Europatur

Vi starter fra Langeland 7. maj. Kun første nat i nærheden af Wasserkuppe, svæveflyvningens vugge, er planlagt.
Kører Tyskland, Schweiz, Frankring og ned langs kysten til lejligheden i Benalmadena. Kører hjem via Portugal, Normandiet…..
  • Beginn der Reise
    7. Mai 2024
  • Wasserkuppe

8. Mai 2024 in Deutschland ⋅ ☁️ 11 °C

En dejlig dag. Var på Wasserkuppe, hvor svæveflyvning startede. Desværre en dag med lave skyer. Så dog flere flyslæb pg rundflyvninger med motorfly. Et dejligt naturområde med skiløb vinter, og i dag fik Torben sin debut på sommerkælk.
    Kørte rundt hele dagen bagefter i Rhön-dalen, op og ned, op til 900 moh.
    Flot natur med vandrestier og cykelruter overalt.
    Pizza indtaget på værelset kl. 20.30.
    I morgen kører vi til Alsace.

• Colmar

9. Mai 2024 in Frankreich ⋅ ☀️ 20 °C

Kørte fra Fulda kl. 9.15.
    Fandt vinruten i Alsace og kom gennem de yndigste små byer til først på eftermiddagen.
    Endte i Colmar kl. 16. Virkelig flot by, men også rigtig mange mennesker. Franskmændene havde også fri sammen med os turister. Tog et lille tog forbi seværdighederne.
    Ankom til Mulhouse kl. 20.30 og efter en hurtig og dårlig middag var de gamle trætte.
    I morgen kører vi ind i Schweiz.

• Valle Cannobina

10.–11. Mai 2024 in Italien ⋅ ☀️ 13 °C

Startede dagen med at købe den gode vin fra Alsace med hjem.
    Skulle have været over Skt. Gothardt-passet, men det var lukket pga. sne.
    Kørte derfor til Interlaken, som er en rigtig turistby med en kæmpe sø. Vi skulle ikke købe ure og dyrt tøj, så vi fandt en lille bar i vandkanten, hvor vi fik en øl og en snak med manden.
    Kørte nok gennem 30-40 tunneller og fik set de rigtig høje bjerge.
    Pludselig endte vejen, og vi tog et biltog en halv times tid.
    Torben fik sin lyst styret med at køre på serpentinerveje.
    Men hvor er Schweiz smuk. Varme anbefalinger.
    Videre i bjergene og ind i Italien af små veje.
    Meget lille vej, hvor to biler ikke kunne passere hinanden, førte os til en lillebitte bjergby og lille hotel med udsigt til bjergene.
    Heldigvis kunne vi få aftensmad der, pasta først og kalvekød bagefter. Rigtig italiensk.
    Snart godnat.

• Avignon

12.–13. Mai 2024 in Frankreich ⋅ ⛅ 24 °C

Kørte fra vores lille finurlige hotel i Vence kl. 9.
    Fandt p-plads i centrum af Nice. Så det flotte blomstermarked og havnefronten.
    Ved en tilfældighed havnede vi i domkirken, hvor der var gudstjeneste med kor og solosang. Tændte lys for Elinor og John.
    Efter et par timer gik turen til Villefrance og Monaco. Stopfyldt med mennesker, især i Monaco, hvor byen var lukket af pga. historisk Grand Prix løb.
    Et par timer på motorvejen og så endte vi i udkanten af Avignon. En dansk dame, som Torben kender fra bussen (mor bor på Ærø) ejer lille restaurant. Ovenpå er der den mest fantastiske lejlighed i åbent plan med badekar og brus ved sengen. Smagfuld og moderne i en gammel bygning. Sidder lige nu og ser ud over torvet ned på restauranten, hvor vi spise god mad. Igen en dejlig dag🤩🥰🥂🙏

• Sitges/Barcelona

13. Mai 2024 in Spanien ⋅ ☁️ 21 °C

Kørte fra Avignon lidt over kl. 10.
    Nåede først at hilse på Gunn og hendes mor, Lykke, som bor i Marstal på Ærø.
    Gunn og hendes franske mand har haft restauranten, som vi spiste på i 12 år. Gunn har to børn, hvoraf den ældste søn læser på DTU i Danmark. En kop kaffe med de to søde piger og videre i bilen.
    Skulle lige se Nimés. Kørte videre mod Barcelona.
    Masser trafik omkring de store byer, men ellers gik der bare glat på trods at mange hundrede lastbiler.
    Fandt vores lille fine hotel i Sitges, hvor vi nu sidder på vores private terrasse.
    I morgen tager vi toget til Barcelona og leger turister. Det er mange år siden jeg har set Sagrada Familia, og Torben har aldrig set kirken.
    Vi satser på toget fem og tilbage.

• Barcelona

14. Mai 2024 in Spanien ⋅ 🌧 18 °C

Var godt trætte efter 3.000 km på 6 dage.
    Så vi lod bilen stå og tog toget til Barcelona. Det øsregnede, så vi tog en taxa til Sagrada Familia. Imponerende kirke, som de stadig bygger på🤩🌞
    Vi kunne dog ikke købe billetter på dagen, så vi gik rundt og tog fotos.
    Stadig regn, så vi tog en taxa til La Rambla og fandt det store fødevaremarked. Imponerende, så man havde lyst til at købe det hele.
    Fandt hop on-hop off-bussen og kørte rundt og så det meste af Barcelona. Imponerende lystyachts, det olympiske stadion og en masse andre flotte bygninger. Stor by med masser af seværdigheder pg turister.
    Fandt toget til Sitges, spiste på lille lokal restaurant i byen, og godt trætte sidder vi nu på hotellet. Endnu en dejlig dag🥰😍

• Alicante til vores by, Arroyo de la Miel

16.–30. Mai 2024 in Spanien ⋅ ☀️ 23 °C

Kørte fra den lille by ved Alicante lidt over kl. 9 efter dejlig morgenmad. Kan varmt anbefale det lille hotel, kun godt 500 kr. inkl. dejlig morgenmad.
    Utrolig tørt område, følte vi kørte i en ørken det første stykke tid.
    Meget lidt trafik på motorvejene.
    Omkring Murcia og mod Granada faldt temperaturen, og vi var kommet op i 1200 m og kunne se bjergene med sne på i Sierra Nevada. Flot syn.
    Ankom til lejligheden og dagen er gået med tøjvask, indkøb og aftale med gardinmanden om at sætte de nye gardiner op i stuen.
    Nu står den på ren afslapning - uden lange køreture - inden turen går nordpå igen 1. juni.
    Vi får hyggeligt besøg af Torbens nevø 23.-31. maj🥰🤩

• Feriedage i lejligheden i Arroyo de la M

22. Mai–8. Juni 2024 in Spanien ⋅ ☀️ 24 °C

Rolige dage i vores lejlighed.
    Torben blev pensionist 24. maj.
    Vi brugte dagen på at køre gennem Benalmadena Pueblo og til Mijas. Altid en dejlog oplevelse.
    Havde bestilt bord på Asador Otala i Fuengirola.
    Drengene delte en T-bone steak på 1.000 gram.
    Stedet og maden kan anbefales, men husk at bestille bord.

• Dag 9-17 i lejligheden

26. Mai 2024 in Spanien ⋅ ☀️ 20 °C

René skulle da se Setenil de Las Bodegas og Ronda.
    Ad motorvejen omkring Malaga, så hovedvejen til Ronda med stop det sædvanlige sted på en hyggelig restaurant, hvor formiddagskaffe blev indtaget.
    Holdt i p-kælder i Setenil, så det var stejlt nedad til byen, hvor klipperne hænger ud over gaderne, og husene er bygget ind i klipperne.
    Dejlig tapas ved floden. Op til bilen gik det meget stejlt opad, så der måtte holdes pauser.
    Videre til smukke Ronda med den smukke udsigt og broen. Drengene gik i tyrefægterarenaen, og fruen sad i skyggen og hørte harmonikaudsigt og nød udsigten.
    Hjem over Marbella, først af meget snoede bjergveje, hvor motorcyklisterne er vilde med at køre. Smuk tur.
    Først hjemme kl. 20.30, hvor vi spiste paella på stranden. Trætte og glade.

• Gibraltar 27.05.24

27. Mai 2024 in Spanien ⋅ 🌙 21 °C

Fruen blev hjemme, og René og Torben kørte til Gibraltar. De købte en tur med en minibus op til den berømte klippe med aberne og den flotte udsigt. Fantastisk chauffør, som kendte aberne ved navn. Telefonnummer haves, hvis man vil sikre sig den bedste oplevelse.
    Tanket til lige over 9 kr. pr. liter. Cigaretter til fruen til 220 kr. for et karton.

• Malaga

28. Mai 2024 in Spanien ⋅ ☀️ 23 °C

Vi tog toget til Malaga. Besøgte det store marked, hvor man har lyst til at købe en af hver.
    Derefter drak vi sherry på verdens ældste sherrybar, hvor indretningen vist ikke er moderniseret de sidste hundrede år.
    En tur ad de hyggelige små gader og forbi domkirken. Hilste på HC Andersen, hvis statue står på den store promenade lige efter Calle Larios, gågaden.
    Så var benene trætte, og vi tog hop on/off bussen rundt i byen. Kan anbefales for at få indtryk at den store smukke by.

• Herretur med voks og strand

31. Mai 2024 in Spanien ⋅ ☀️ 20 °C

Fruen tog en slappedag.
    Torben og René gik til frisøren for at få vokset hår i næsen. Utroligt, hvad de unge mennesker kan lære os.
    Derefter måtte den unge mand prøve at bade i havet. Lejede to liggestole, så den gamle mand kunne holde sig i skyggen.
    Afskedsmiddag, som den unge mand gav, på restaurant Ocampo. Argentinsk oksekød til drengene og svinekød til 3 personer til fruen, som måtte give op 1/3 inde, ogfik resten med hjem.
    Torben kørte René i lufthavnen kl. 4.00!
    Slappedag og pakning - for i morgen går turen nordover. Første stop Cadiz.

• Fra Cadiz til sydlige Portugal

2. Juni 2024 in Portugal ⋅ ☀️ 20 °C

Efter den mest forrygende dag og aften i Cadiz gik turen mod Portugal.
    Vi kommer gerne tilbage til det mest fantastiske hotel og en rigtig smuk by. Den står absolut på listen, hvor vi næste skal tilbringe 2-3 dage.
    Lørdag var der pyntet op til Corpus Cristi overalt, og gaderne var fyldt med glade mennesker.
    Vi kørte mod Portugal og kørte ind til Jerez, sherryens og brandyens hjemby, hvor vi så både Tio Pepe og Osborne udefra. Kørte videre og gjorde holdt i en lille by bed vandet, hvor vi spiste frokost 7-8 forskellige friturestegte fisk, hvoraf vi kun kendte 3-4.
    Kørte videre til en lille by nær Lagos, hvor Linette og Jesper fra Bagenkop var på ferie med børn, svigerbørn og børnebørn. Lidt koldt at drikke et par timer, og vi kørte videre længere op langs kysten. Her er høje klinter ned til vandet, og surferne bor her.
    Hotellet er fint, nærmest marokkansk i stilen. Spiste på kanten af stranden, hvor det pludselig var koldt, så vi måtte have trøjer på. Man vænner sig hurtigt til 28-30 grader.
    Nu god nat herfra

• Nordlige Portigal til Figueira da Foz

3. Juni 2024 in Portugal ⋅ 🌙 18 °C

Kørte fra den lille øde surferby ved 10-tiden. Mange kilometer ad landevej, hvor vi så masser af storke.
    De elsker åbenbart at lave reder på højspændingsmaster. Så flere master, hvor de boede i flere etager - op til 13 reder med mor, far og unger i én mast😛
    Videre ud af de tørre, barske sletter.
    Landskabet skiftede karakter, grønt og skov overalt.
    Ankom her til denne dejlige by helt ude ved Atlanterhavet. Masser af fiskeri og tidevand.
    Spiste på en lille lokal bar, hvor vi med fagter fik bestilt lidt mad.
    Sidder nu på hotel Wellington. Fint hotel i den gamle bydel.
    I morgen kører vi en kort tur til Porto og bliver der nok 2-3 dage.

• Ad hullede veje til Porto

4. Juni 2024 in Portugal ⋅ 🌙 17 °C

Checkede ud på hotellet og tog omkring det lokale marked med både fisk, frugt/grønt og vin.
    Torben fik købt sin køleskabsmagnet samt to flasker af den lokale portvin.
    Kørte mod Porto ad landevejen. Måtte kun køre 50 km/t det meste af vejen. Det var sjovt at se små landsbyer, og igen hilste vi på rigtig mange storke med unger.
    Holdt formiddagspause og købte to kopper kaffe, pris 1,5 Euro, godt 10 kr.!
    Nu sidder vi på det fineste hotel, hvor vi også indtog aftensmaden i den flotte restaurant.
    Vi bliver her indtil fredag, så de næste to dage skal vi på opdagelse i Porto🤩🥰

• Porto - fantastisk flot by

5. Juni 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 17 °C

Nu skulle Porto indtages!
    Kørte rundt med bussen på hele ruten. Stod af midt i byen, og efter nogle hundrede trappetrin var vi på havnefronten. Fandt båden, som var med i billetten, og fik en sejltur under de 6 broer i byen.
    Fandt byens gågade, hvor der var to demonstrationer i anledning af EU-valget søndag. Portugiserne går meget mere op i den afstemning end os.
    Fandt et lille spisested, hvor vi mødte den sødeste tjener. Hun har kæreste i Bergen, så samtalen foregik på norsk/dansk.
    Efter 11 timer på farten var de to gamle klar til kanen.

• Portvinssmagning og indkøb i Porto

6. Juni 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 19 °C

Kørte til byens markedshal og så en masse flotte blomster, frugt, ost og meget andet lækkert. Man havde nærmest lyst til at købe det hele.
    Derefter gik dagen med at tage bussen over på den anden side af floden. Her fandt vi et af de store portvinshuse, hvor vi gik rundt blandt de mange tønder - det så godt ud. Fandt en lille tilhørende have med springvand, gæs og moskusænder.
    Fik smagt et par gode portvine og købte selvfølgelig lidt med hjem..
    Tog en ekstra rundtur med bussen på et par timer for at se den smukke by endnu en gang.
    Vi kommer gerne tilbage.