• Marleen

• Permulaan perjalanan
    2 September 2024

Eerste tussenstop: Nittendorf

2 September 2024, Jerman ⋅ ⛅ 23 °C

Deze morgen om 4u vertrokken (naar goede gewoonte onderweg gestopt voor koffie en croissant) en om 14u toegekomen in het mini dorpje Nittendorf in ons hotel voor 1 nacht; uiterst charmant en superrustig (hopelijk weten de kippen aan ons achterdeur dat ook 🤪). Ze hebben hier waarschijnlijk nog nooit Belgen gezien, wat is de kans... de enige andere hotelgasten zijn ook Belgen! Carl en ons valiesje gaan volledig op in 'den decor' van onze kamer 😅. Nog een wandeling en gaan eten in Sinzing, typisch Duits maar terug charmant. Morgen naar Trogir!Baca lagi

• Trogir

3 September 2024, Croatia ⋅ 🌙 25 °C

Vandaag 953 km achter de kiezen, dus wat fotos van onderweg. Vertrokken met mist in het dal, na de middag 33°, wat regen en wolken onderweg zorgden voor 23° en nu hier in Trogir om 21u45 nog 27°. Gelukkig airco in onze kamer! Morgen naar het eiland Korcula, een rit van 285 km en een veerboottripje van 15 min.Baca lagi

• Het eiland Korcula

4 September 2024, Croatia ⋅ 🌙 26 °C

Eerst naar Split; Carl heeft gans zijn kleerkast mee 🙄🤭 behalve zijn 'sluffers' dus eerste aankoop vandaag...
    Via haarspeldbochtjes en mooie zee-zichten naar Orebić waar we de veerboot naar Korcula namen. Carl bestelde online om 14u25 de tickets en de boot vertrok om 14u30, spannend dus 🤪
    Nu geïnstalleerd op onze kampeerplaats met tent en muggengaas want terug knutjes en muggen... 😬

• Dag 2 Korcula

5 September 2024, Croatia ⋅ 🌬 26 °C

Vandaag warm met wat gedonder en wat donkere wolken, een wandeling gemaakt naar een baaitje in de buurt en al vlug klaarde het weer op. Ook aan het strand vonden de knutten het fijn om mij te steken 🤨 ondertussen bijna geen vrij plekje been meer over 😵‍💫Baca lagi

• De oude stad Korcula

7 September 2024, Croatia ⋅ ☀️ 25 °C

Gisteren de oude, mooie stad Korcula bezocht. Het was een bewolkte dag dus ideaal om wat rond te slenteren.
    De nacht van woensdag op donderdag uren aan een stuk onweer, continu bliksemschichten boven de wolken en een korte periode harde wind en stortregen waardoor we even in de auto kropen.Baca lagi

• Baai-kes dag

7 September 2024, Croatia ⋅ 🌙 26 °C

Dichtbij onze camping ligt de Stracincica baai, wondermooi!! Heel warm vandaag dus wat afkoeling deed deugd. Zee-egeltjes gezien!
    Vandaag ook wijn weest proeven, Korcula is gekend voor zijn wijngaarden en goede wijn.Baca lagi

• Lastovo

9 September 2024, Croatia ⋅ ☁️ 24 °C

Vandaag met de veerboot om 9u naar het eiland Lastovo. 1 uur en 45 minuten ruige zee want onweerachtig en regenweer. We waren welgeteld met 8 passagiers en 3 auto's aan boord!! Ik voelde mijn maag tegensputteren bij elke golf... en dat waren er veel! Wat groenachtig van kleur toch aan wal geraakt 🤢🙃
    Een mooi plekje uitgekozen op de rustige camping en we zaten net onder de mooie regen- en muggenvrije constructie van Carl toen het heel hard begon te regenen... bleek na een tijdje dat we 'de put' gekozen hadden m.a.w. onze campeerplaats werd een beekje... maar na een paar uur (en een wijntje in het gezellige restaurant op de camping) konden we weer koken en tafelen.
    Het filmpje toont nog maar het begin, eens op volle zee ging het er nog pittiger aan toe.
    Morgen wordt het weer een stralende dag.
    Baca lagi

• Lastovo stad en de oude duikbootbasis

10 September 2024, Croatia ⋅ ☀️ 26 °C

Het kleine stadje Lastovo bezocht: veel trappen, veel katjes die op de treden liggen te slapen en vergane glorie. Bovenop de heuvel (inderdaad terug trappen) 'Kaṣ̌ćel Lastovo'; niet toegankelijk maar wel een super mooi uitzicht.
    Daarna een pittige wandeling naar de oude Joegoslavische duikbootbasis: indrukwekkend!
    Te veel mooie foto's dus selectie moeten maken, maar Carl zijn sprong moest er zeker bij!

• Vuurtoren uit 1839 en baai Zaklopatica

11 September 2024, Croatia ⋅ 🌙 24 °C

Een stevige klim naar de vuurtoren die op een klif 70 meter boven de zee staat, privaat want je kan het huisje dat erbij staat huren, maar dat wisten we pas toen we den toer al gedaan hadden 🤭
    Vlakbij had je een prachtig uitzicht vanop de kliffen, het vergde wel wat moed... ik geraak er wel op een 'normale manier', maar bij het terugkeren zou ik liever over de grond 'kruipen' en durf niet meer achterom te kijken 😬, maar geen toeschouwers dat viel ook al mee 🤪😅
    Verder doorgereden naar het baaike Zaklopatica, met wat huisjes, restaurantjes en een duikschool, met voorlopig nog weinig toerisme. We kwamen daar toevallig onze buren (Oostenrijkers) tegen van op de camping (die we al kenden van op de camping in Korcula!!).
    We deden samen een mooie wandeling en sloten af met een hapje en een drankje op een idyllisch terrasje met zicht op zee. Morgenochtend met de veerboot van 04u15 (!) naar Split om vervolgens naar Passau door te rijden.

• Lastovo - Passau op 12 september

13 September 2024, Jerman ⋅ 🌧 9 °C

De veerboot van Lastovo naar Split (5u30 reistijd) vaart maar op 2 tijdstippen: 4u15 of 16u45, alleen het vroege uur was een optie voor ons... early birds catches the worms zeggen ze... dat dachten er meerdere, de boot zat vol! De rit vanuit Split startte zonnig met nog 26° maar veranderde snel naar regen, regen en regen, donkere wolken, sneeuw in Oostenrijk, en koud (10 graden) 😒. Om 21u50 waren we pas in Passau wegens wegenwerken, file door een ongeval en slecht weer. Een goed nachtje slaap en nu vertrokken naar Krőv voor een weekend wijnfeesten met live-band, met familie (Patrick en Saskia, Patricia en Tony, Ronny en (de beste saxofoniste) Ellen) in Wolf.Baca lagi

Tamat perjalanan
    15 September 2024