• Lotte Lyng

• Trip start
    October 13, 2024
  • Ingen aktivitet i Tolo

October 14, 2024 in Greece ⋅ ⛅ 26 °C

Total afslapning u Tolo og en lettere solskoldning til Johannes som ikke vil høre på sin mor 🙄
    Vandet er uforligneligt turkis-blåt og vejret som dansk sommer når det er bedst. Maden - særligt fisk og skaldyr - er virkelig lækkert.
    Der er utrolig mange danskere i Tolo - bl.a. en dansk roklub!

• Dykning

October 15, 2024 in Greece ⋅ ☀️ 28 °C

Vi var ude at dykke på bagsiden af øen Romvi - som også kaldes Afrodites bryster. To fine dyk med superklart vand, masser af små revfisk, moræneål, lionfish og en del knuste krukker med flere tusind år på bagen. Om eftermiddagen var vi i Nafplio - Grækenlands tidligere hovedstad. Meget smuk by med flere gamle fæstningsværker bygget af Venedig da de sad på området i 1500-tallet.Read more

• Farvel til Tolo og goddag til Athen

October 18, 2024 in Greece ⋅ ☀️ 21 °C

Så måtte vi sige farvel til skønne Tolo og vende snuden mod Athen fantastiske historie.
    Efter aflevering af bil (er glad for at jeg ikke skal omkring i bil i Athen til hverdag) og check ind på hotel gik vi en tur forbi parlamentet og den ukendte soldats grav. Her vogter græske soldater i fantastiske uniformer og med eksercits der ikke kan undgå at få smilet frem. Her er klart en kandidat til ministeriet for gakkede gangarter.
    Herefter gik vi ned til Olympion og kejser Hadrians triumfbue. Imponerende bygningsværk - som dog hovedsageligt består af et meget kompliceret 3D puslespil der venter på at blive samlet.

• Akropolis mm

October 18, 2024 in Greece ⋅ ☀️ 21 °C

Akropolis er imponerende og et fantastisk gensyn!
    Vi var der sammen med en million kinesiske og amerikanske tourister og med meget sparsom information om stedet. Akropolis må være det eneste monument i verdensklasse hvor der ikke findes en audioguide. Godt man er analog og har en guidebog til Athen. Efter Akropolis var vi en tur på Akropolis museet, som meget smukt udstiller genstande fra Akropolis gennem forskellige tider - fra 700 fvt. Også her med sparsom information, hvilket er svært at forstå når der er så meget spændende historie at fortælle..
    Efter en dejlig gade-gyros til frokost gik vi til den romerske og den gamle agora - flere imponerende antikke ruiner.
    Athen er også fuld af både grafitti og street art - hvor det sidste kan være ret fascinerende. I det hele taget byder Athen på en særlig blanding af moderne og gamle bygninger og smukt velholdte og helt forfaldne bygninger - selv i de pæneste kvarterer.

Trip end
    October 19, 2034