• Angelique van der Linden
  • Angelique van der Linden

Droom in vervulling

Mijn reis/nieuwe start in Zweden is gisteren van start gegaan!
Vanaf nu kunnen jullie mij hier volgen!
  • Trip start
    September 16, 2024

Het tijdelijke appartement

September 16, 2024 in Sweden ⋅ ☀️ 15 °C

Aangekomen in de Airbnb. Heel fijn appartement, koffer uitgepakt, boodschapjes gedaan, lekker pizza gegeten uit de oven..maar zo moe dus lag er al vroeg in..hihi

• Dag 2

September 17, 2024 in Sweden ⋅ ⛅ 16 °C

Vanmorgen lekker laat opgestaan en alles gaat een beetje in slowmotion..hihi
    Vandaag een beetje geshopt. Zoveel verschillende winkel in shoppingmalls en veel producten hetzelfde als ik Nederland. Heerlijke tussenjas gevonden! Ook alvast Skatteverket gevonden voor morgen. Hoop dat alles goed gaat, dat horen jullie morgen. Ook een heeellee grote ICA supermarkt gevonden en vanavond staan kipburgers op het menu. Tot morgen.Read more

• Skatteverket

September 18, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 17 °C

Hoi! Vandaag ben ik bij het Skatteverketbureau geweest. Daar hebben ze diverse documenten van mij gekregen, deze worden nu behandeld om als inwoner geregistreerd te worden. Dit kan 4-8 weken duren. In de tussentijd moet ik wachten en ga ik verder op onderzoek naar welk werk ik wil doen, hoe werkt alles en vooral nog meer de taal leren. Voor nu hejdå!Read more

• NLZiet/geen zin dag

September 19, 2024 in Sweden ⋅ ☀️ 19 °C

Vandaag opgestaan..dacht ik ga er op uit..maar er kwam vandaag niets uit. Lekker wat series gekeken op NLZiet maar ook wat taal geleerd van Grey's Anatomy, Friends en Seinfeld op tv. Afgesloten met lekkere kipfilet in een pita! Hejdå!Read more

• Wasdag!

September 21, 2024 in Sweden ⋅ ☀️ 12 °C

Vandaag is het wasdag, de wasmachine uitvinden de droger..wat een maf ding. Er ligt een a4 van de maand en daar kan je dan een dagdeel boeken. Maar goed 3 uur later is alles uit de koffer en bed weer lekker fris! Net nog even gezellig boodschapjes gedaan (ook hier overvol op zaterdag..haha)
    Aan de overkant van de ICA zit de ijshockey Arena..maar volgens site nog in herstelwerkzaamheden..🙈

• Måndag

September 23, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 10 °C

Vandaag uitgezocht waar ik mij moet inschrijven voor een huurhuis, mogelijk lange wachttijd, binnenkort even bij ze langs. Als ik mn registratienr heb kan ik hopelijk meerdere kanten op maar nog een hoop te regelen voor ik verder kom. Vandaag regenachtig, 10 graden en met de bus (4 haltes) naar de stad gegaan. Even wat inkopen gedaan want de verhuizers hebben de datum een week opgeschoven, spullen komen nu tussen 11-15 oktober. Tis even niet anders.Read more

• Gewone woensdag ;-)

September 25, 2024 in Sweden ⋅ 🌧 13 °C

Vanmorgen wandeling naar de stad, fiets gehuurd voor de komende weken want dan zie ik veel meer. Leuk gesprek gehad met een manager van een hotel voor een baan. Klikte heel leuk en kreeg een sterretje achter mn contactgegevens...dit omdat ze zeer geinteresseerd is in mij. En ik in de baan, mogelijk een baan als housekeeping of ontbijt serveren...ben benieuwd! Duimen jullie mee! En in een boekenwinkel ook JVH puzzels gezien..hahaRead more

• Hollandska!

October 2, 2024 in Sweden ⋅ ☀️ 7 °C

Paar dagen in Nederland geweest. Lekker uit eten geweest, quality time met familie en vrienden en met mams naar de Gipsy Kings geweest. Vandaag weer terug gereisd naar Luleå en weer thuis voelen in mn Airbnb!Read more

• Lekker daggie

October 3, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 9 °C

Vandaag boodschapjes gedaan en lekker stuk gefietst. Kwam deze lieve stekelige vriend nog tegen. Zo leuk van dichtbij te zien.🤩 En ik heb een eigen brievenbus gekregen..nee nog geen Skatteverket post..😁Read more

• Aankomst spullenday!

October 11, 2024 in Sweden ⋅ 🌙 5 °C

Yes yes yes! Jacobs verhuizingen heeft al mn spulletjes gebracht. Leuke vent!🤩. Net heerlijk mn bed opgemaakt met mn eigen dekbed...wat zal ik straks lekker slapen. Morgen de rest uitpakken.

• Välkommen in Sverige Angelique

Oct 17–21, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 7 °C

De post van Skatteverket is binnen..de dag is gekomen dat ik mezelf inwoner van Zweden mag noemen. Zo onwijs happy🥳🥳🥳🙏🙏🤩

Op naar de volgende stappen: Zweeds ID aanvragen, aanmelden verzekeringen, Bankrekening openen etc etc..💪🤣Read more

• Een nieuwe baan!

October 19, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 9 °C

Jaja, vanmorgen even langsgeweest bij een hotel en ze heeft aangegeven dat ze mij nog steeds graag wilt en 9 november om 8.00 mag ik starten!!!! Yihoe!! Vermoedelijk in de schoonmaak en ontbijt voorbereiden, allemaal maar even zien. Geen idee wat ik ga verdienen maar zo ben ik wel beter verzekerd. Allemaal maar even zien. Voor nu ben ik zo blij dat ik weer een mooie stap heb gemaakt in mijn nieuwe leven in Luleå!Read more

• Vriendjes op bezoek!

October 26, 2024 in Sweden ⋅ 🌙 5 °C

Gisteren zijn Anne-Marie en Martijn gekomen..echt zooo fijn dat ze er zijn. En ze blijven t/m dinsdag. We doen allemaal zulke leuke activiteiten, lekker uit eten, fatbiken door de natuur....daar geniet ik elke keer zo van!! Ook pluizen we samen de stad uit waar mijn koppie nog niet bij stil had gestaan. Soms is dat echt zo fijn. Dan ben ik echt zo dankbaar met wie ik allemaal om mij heen heb..familie en vrienden die mij allemaal bij staan in goede en slechte tijden!🥰Read more

• Bezoekje aan Gammelstad

October 29, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 3 °C

Gisteren hebben Anne-Marie, Martijn en ik een bezoekje gebracht aan Gammelstad. Dit is een historisch kerkdorp dat bekendstaat om zijn UNESCO-werelderfgoedstatus. Hier is het allemaal begonnen voor Luleå. Luleå werd in de 17e eeuw verplaatst van Gammelstad naar de kust vanwege landstijging, waardoor de haven in Gammelstad te ondiep werd voor schepen. Deze verplaatsing maakte het mogelijk om een nieuwe, diepere haven te creëren, wat essentieel was voor de handel, met name in zalm. Het Norbotten gebied zakt ook 1 meter per 100 jaar. Mooi dagje met heeeel veel kennis opgedaan.😅🤩Read more

• Eigen appartement + etc.

November 4, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 2 °C

Ik kan het bijna niet geloven maar ook heb ik mijn eigen knusse woning gevonden en de allerbeste verhuurder. Ik kan er per 1 december in en hij helpt mij met verhuizen. Foto's van binnen volgen daarna. Maar ow ow ow wat ben ik een gezegend mens. Het is niet gemeubileerd dus nu op zoek naar bed, bank, tafel, stoelen. De meubels die ik achter heb gelaten is een goeie keuze geweest want dat had allemaal niet gepast. In het huis woont de eigenaar zelf ook en erboven een spaans stel. Ook mijn eigen parkeerplaats voor de auto waar ik ook nog naar op zoek ben. Verder is er een klein beetje sneeuw gevallen maar de temperatuur gaat weer ietsje omhoog dus dat zal denk ik niet blijven liggen. Best ijzige bende..hihi. De zon gaat nu rond 15.00 onder. Das een gekke gewoonte want normaal denk je dan het wordt avond maar dat het dan nog middag is...hihi
    Morgen voor het eerst naar de kapper en zaterdag starten bij het hotel. Zweeds id ontvangen en stukken voor een bankrekening kunnen inleveren, nu wachten op een afspraak om die te openen. Af en toe allemaal niet te bevatten maar ontzettend blij om hier te zijn.

• Eerste werkdag!

November 9, 2024 in Sweden ⋅ 🌙 2 °C

Vandaag m'n eerste werkdag gehad in het Comfort Artic Hotel. Ben kapot..haha
    Ik ga kamers schoonmaken en het ontbijt (buffet) bijhouden. Ik vind de afwisseling erg leuk. Altijd zo veel informatie als je weer ergens start. Maar ik heb een heel leuk team, allemaal even lief, geinteresseerd en behulpzaam. Ook werk ik wisselende tijden, soms om 6 uur starten, of 8, 9 of 10 uur. Ik vind dat prima omdat je dat 's middags ook nog wat kan doen.Read more

• Updatetje

December 7, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 1 °C

Nou alweer een maandje verder...gaat allemaal zo snel. Het werk in het hotel is erg zwaar, soms een weekend een hele verdieping (20 kamers) schoonmaken en dan ben ik daarna echt gesloopt. Ik heb aangegeven dat ik maximaal drie dagen achter elkaar wil werken en dat is prima. Ik ben oproepkracht dus zeg ja of nee tegen een oproep. Verder heb ik de sleutel gekregen van mn nieuwe huisje en ik ben nu al diverse dozen aan het verhuizen. Ik kan nog niet over omdat ik wacht op mn bank, bed en andere meubels. Jysk vertelde dat ze mogelijk deze week zullen komen. Dan plannen we een leverdatum. En na lang overwegen heb ik de knoop doorgehakt en heb ik een auto gekocht! Waar ik heel blij mee ben!! Verder gaat het zonnetje nu op rond 10.00 en onder rond 14.00, temperatuur schommelt tussen -10 en vriespunt en dat betekent ijzige gedeeltes..brr..goeie schoenen dus met spikes nodig. En als laatste heb ik ook besloten om kerst gezellig met familie in Nederland door te brengen. Mijn nieuwe adres is Seminariegatan 15, 97242 Luleå. Daar heb ik ook mijn eigen brievenbus. Tot zo ver!Read more

• Sneeuw!

December 19, 2024 in Sweden ⋅ 🌫 -7 °C

Nou ik wilde sneeuw nou dan krijg je sneeuw..vannacht is er 30 centimeter gevallen en dat betekent ook sneeuwruimen, pad naar je huis maken en je auto uitgraven..hahaha

• Nieuw woonplekje

January 5, 2025 in Sweden ⋅ ☁️ -10 °C

Heerlijk kerst en oud en nieuw gevierd met familie en vrienden, echt zo fijn om lekkere knuffels te krijgen. Ik had dat echt even gemist. Toen ik weer 'thuis' kwam..nog echt gek om hier thuis te zeggen..gevoel is er nog niet helemaal maar ook wel normaal na nog maar 4 maandjes hier te zijn. Het is nu echt koud..rond -24..dus alleen naar buiten als het echt moet. Wel al lekker dozen uitgepakt en een beetje er een thuis van gemaakt. Nog niet af maar begin is er.Read more

• IJsbaan Luleå

February 1, 2025 in Sweden ⋅ ☁️ 0 °C

Vandaag een heerlijke lange wandeling gemaakt over de ijsbaan van de stad naar een eilandje waar je heerlijk even kan genieten van een waffel met slagroom of een broodje worst met warme chocomel. Echt prachtig om de omgeving vanaf het bevroren water te zien.
    De ene loopt of schaatst, de ander sleet, of laat de hond uit.
    Ga ik snel nog eens doen.

• Inspirerend weekendje

March 17, 2025 in Sweden ⋅ ☁️ -2 °C

Vrijdag kwam mijn vriendinnetje Anne-Marie gezellig langs voor een lang weekend. We hebben zo'n heerlijke tijd gehad. Heerlijk eten/drinken, bezoekje naar Haparanda: IKEA! En zulke leuke dingen gekocht waardoor mn huisje gezelliger is geworden met warme kleuren. Ook heerlijk weer over het ijs gelopen..nu kan het nog want ook hier gaan de temperaturen omhoog..gelukkig dan minder ijzige wegen en hopelijk snel weer ook kunnen fietsen. Verder nog druk op zoek naar een fulltime baan ook al krijg ik wel meer uren aangeboden bij het hotel en dat is positief. Ook nog druk met de taal aan het leren en andere gewoontes die in het leven van een zweed in het leven voorbij komen. Ontmoet nieuwe mensen en dat voelt goed. Tuurlijk heb ik mijn up and downs maar dan vind ik steun bij m'n vrienden en familie. Al met al ben ik nog steeds zeer happy met mijn emigratie keuze. Veel liefs.Read more

• Lente!

May 17, 2025 in Sweden ⋅ ☀️ 11 °C

Hoi allemaal,
    Even een update vanuit het hoge noorden. De sneeuw is inmiddels verdwenen en het gras wordt weer heerlijk groen. De temperatuur is nu ongeveer 10 graden met wat uitschieters naar 15 graden. Veel zon, strak blauwe luchten maar af en toe ook veel wind met wat regen. Maar veel is het niet. Ik ben met de cursus SFI gestart, dat staat voor Swedish for immigrants. Ik doe dat online en werk samen met een begeleider, een hele fijne dame die alles rustig uitlegd en mij de nodige huiswerk geeft. De zomerbandjes zitten weer onder de auto en die maken een stuk minder geluid...hihi. Volgende week wordt de motorverwarming geinstalleerd om de winter beter door te komen als het weer erg koud wordt. Verder nog druk op zoek naar een fulltime maar nog niet gevonden. Dus voor nu nog aan het werk als oproepkracht in het hotel. Voor de zomermaanden krijg ik wel meer uren omdat het hoogseizoen voor de toeristen gaat starten. Dus voor juni t/m augustus genoeg werk. Ondertussen nog op zoek naar een fijn huurappartement, dat gaat niet snel maar ook hiermee weer veel geduld hebben. Ook vrienden aan het maken en leuke avondjes op stap. Dus alles is in gang en verder ben ik nog steeds zeer blij dat ik deze keuze gemaakt heb en verder zien we wel weer. Liefs Angelique
    Ps. Ook wel leuk om te vertellen dat de zon ondergaat om 22.30 en op komt om 3.00. Hele rare gewaarwording om 's nachts wakker te worden en de zon te zien schijnen. Die tijd wordt de komende tijd alleen maar korter tot het 24.00 licht is. Maar goed dat ik verduisterende gordijnen heb..;-)

• Midzomer vieren

June 20, 2025 in Sweden ⋅ ☁️ 14 °C

Hoi allemaal,
    Vandaag heeft een vriendin van werk mij uitgenodigd om midzomer te vieren met haar gezin. Ik werd opgehaald en zijn naar Haparanda gereden. Tobias (haar man) is daar geboren en z'n ouders en z'n broers wonen daar in een afgelegen gemeente. Voor we naar z'n ouders zijn gegaan kwamen we eerst langs een camping waar de rivier vernauwd en er wild water ontstaat..in juli komen daar heel veel vissen langs die tegen de stroom in zwemmen. Daar ga ik nog een keer voor terug..Aan de overkant van het water zie je Finland. Daarna zijn we doorgereden naar z'n ouders. Ontzettende lieve mensen die mij als familie opnamen. Daar geluncht en rond 14.00 zijn we naar een gemeentehuis gelopen waar je samen met alle inwoners van de buurt de paal versierd met bladeren en bloemen. Daarna zing je liederen met elkaar om de paal heen. Echt zo leuk om dat met z'n allen te beleven..en ook daar is iedereen zo lief en komt de gezelligheid echt zo los. Daarna eet je een stukje gebak met een drankje erbij. Daarna zijn we naar een berg gereden (richting Lapland) waar je fantastisch uitzicht hebt over het landschap. Lapland View Lodge is een zeer mooi hotel met +/- 40 lodges die je kan huren. Daarna nog een lekker soepje met brood gegeten bij z'n ouders en rond 21.00 weer thuis. Midsummer is een dag die je met familie en vrienden door brengt. Echt een fantastische dag gehad vol met nieuwe kennismakingen, ervaringen. Zaterdag is bijna ook iedereen vrij. Door de lange winter ga je de zon zoveel meer waarderen. Het is niet zo heet als bij jullie maar schommelt tussen 12-25 graden. Wel veel muggen in de bossen waar het nat is en schaduw is..ben behoorlijk lek geprikt maar in de zon zijn ze echt veel minder. Ook hier in de stad zie je ze niet maar puur in de bossen..dus volgende keer maar veel deet smeren..hihiRead more

• Dag Lulea, hallo Hoorn

September 20, 2025 in Sweden ⋅ 🌧 11 °C

Vorig jaar 16 september naar Lulea geemigreerd. Zoveel meegemaakt...alle seizoenen gezien, werk gevonden, vrienden gemaakt, alle papieren voorbij zien komen die bij het leven horen als inwoner. Lulea was erg mooi maar toch besloten om weer naar Nederland te verhuizen. Ik heb heel mooi m'n hartje gevolgd door naar Zweden te gaan en zo blij dat het allemaal gelukt is maar uiteindelijk besef ik toch echt dat m'n hartje in Hoorn ligt. Toen ik dat eenmaal besloten had ging het ongelofelijk snel. Volgende week komt de verhuiswagen en per 1 oktober zal ik inwoner zijn van een huurappartment in Hoorn. Zoals het nu allemaal verloopt lijkt het wel alsof het dan ook zo bestemd is. Ik ben ongelofelijk trots op mezelf en sta 100% achter m'n keuze. Dank je wel lieve vrienden en familie dat jullie achter mij staan en we zien elkaar snel weer. Dit is mijn laatste berichtje op FindPenquins. Veel liefs en misschien tot snel. XxRead more