• Maja Tuškej
  • Andreja Knez
  • Mitja Tuškej
  • Boštjan Čelofiga

Krnski vikend

Ko se v totalni špici sezone poklopi vse. V bližnji in daljni okolici ni enega placa za kemper (preverjeno!). Boštjan je našel Krn glamping plus kamp, Mitja je poklical Jureta in se zmenil za dva placa. Andreja in Maja sta bili za. Top štirje dnevi! Læs mere
  • Start på rejsen
    15. august 2024

Osamelski večerni bike skok

15. august 2024, Slovenien ⋅ ☁️ 22 °C

Sem šel preverit, če bi lahko šli do energetskega kroga s kolesi, al bo treba peš. Zaključek je nesporen: peš! Sicer so strmi deli poti betonirani, a je naklon tam med 15 in 18%. Ko ni betona je precej kamnast in tudi strm kolovoz kar predstavlja napor gor in veliko mero spretnosti in korajže dol.

Sicer le 4 km vzpona za 400 višincev. Lepi razgledi in hecne 'stvari'...

• Planina Zaslap peš - sezona 1, epizoda 2

16. august 2024, Slovenien ⋅ ☀️ 27 °C

Je v prvi epizodi že Mitja vse povedal. Igralci isti, lokacija ista. Dodajam samo še nekaj razgledov. Ko bodo vsa kolena, hrbtenice in ostali deli motorjev poservisirani in fit, bomo pa sprehod podaljšali še za 2,5h do vrha Krna. Ker nas zelo zapeljivo vabi. 🤗Læs mere

• Planina Zaslap peš ponovitev (vsi)

16. august 2024, Slovenien ⋅ ☀️ 26 °C

Je hajcalo na polno! Ampak smo bili vztrajni. Baterije smo napolnili gor, kjer je energetski krog in najbolj gor v mlekarni. Sir je odličen! Sva oba para vrgla v ruzak po kilco Tolminca. Dol je šlo hitreje, ampak smo zavili še na planino Kašnja po kislo mleko, pa ni bilo nikogar, pa še na planino Kuhinja, kjer smo vzeli skuto (kislo mleko je možakar zamočil) in spili sirotko (mrzla bi bila super). Punce so malce skeptične, da lahk da bomo imeli predobro prebavo. Utrujene noge povedo, da smo prehodili več kot 10 km, 500 višincev in naredili okrog 17k korakov. Luškan dan!Læs mere

• Planina Pretovč

17. august 2024, Slovenien ⋅ ☀️ 23 °C

Jutranje dogovarjanje kam gremo, ne bi predaleč, prav blizu pa tudi nič ni. In smo jo mahnili proti planini Pretovč, 1 uro 35 iz kampa. Ker smo parkirat zgrešili, je bilo krepko več, tako v času kot v km. Prva greška je bila super, ker smo prišli do čudovite glemping hišice in prijaznih lastnikov, ki so nas usmerili in ponudili ta kratkega (ki ga nihče ni ruknil). No in potem je bilo še nekaj kiksov, pri zadnjem smo morali lezti pod žičnato ograjo, da smo prišli na pravo pot. No ja, bilo je prav zabavno. Prvo mini razočaranje je bilo na planini, ker niso imeli kislega mleka, niti druge hrane. Smo se pa potem okrepčali s pasuljem v bližnji lovski koči. Zbirka oblakov nad Krnom in gromi v daljavi so strašili, domačini pa so rekli, da v naslednjih štirih urah ne bo nič. Pot navzdol je bila prava in lepa in tudi krajša. Lep izlet, mal boli koleno. Statistika: 11,3 km, 408 višincev in 1000 kcal.Læs mere

• Oviratlon

17. august 2024, Slovenien ⋅ ⛅ 26 °C

Se dogaja tudi najboljšim…
    PS: ne gre za kakšne deviantne prakse, pa tudi ne za skok čez ograjo, ampak zgolj lezenje pod njo.
    Ostalo pa vtisi s poti.

• Zaključek 3-krat

18. august 2024, Slovenien ⋅ ☁️ 21 °C

Več kot očitno smo se težko poslovili od gorskega sveta, ker smo imeli na poti domov kar tri postanke. Prvi je bil pri Napoleonovem mostu, kjer je bilo pred prvimi kapljami ravno še dovolj časa za kopanje v hladni Soči. Čudovito. Morda bo drugič zamamilo še ostale. Potem se je pa ulilo in smo prevetrili na suhem v avtodomu, čez 20 minut se je pa že pokazal sonček.
    Drugi postanek je bil pri Podbrdu, gostišču na količkih, kjer smo potešili lakoto z izvrstnimi soškimi postrvmi. Gibanice več nismo zmogli, zato je sledil še tretji postanek pri Škofji Loki, kjer smo imeli končno poslovitev ob kavici in odlični še topli gibanici. Smo si pomahali in odšli vsak v svojo smer. Lepo je bilo, hvala za družbo, Andreja in Boštjan.
    In evo, sva zmogla še zadnji del (ne tako atraktiven), praznjenje in čiščenje avtodoma, vse je že v omarah, prvi stroj se že pere.

Slut på rejsen
    18. august 2024