• Fushimi Inari Taisha og Kyoto Aquarium

April 6 in Japan ⋅ ☀️ 20 °C

Vi startede dagen med at gå til Fushimi Inari Taisha, som er en shinto-helligdom dedikeret til Inari, guden for ris, landbrug og forretning. Den blev grundlagt i år 711. Det mest berømte ved Fushimi Inari er de tusindvis af røde torii-porte, som danner lange tunnellignende stier op ad bjerget. Hver port er doneret af en virksomhed eller person, som tak for held og succes – og det skaber en helt magisk stemning at gå igennem portene. Vi fik dem ikke lige talt, men der skulle være omkring 10.000😀 På vej ned købte vi to små ræve-figurer af ler, som indeholder en omikuji – en slags spådom eller lykke-ønske. Børnene blev velsignet med “luck” og “extremely luck” - så heldige kan man være🤪

Vi fik tanket lidt energi på med en dejlig frokost og tog derefter toget ud imod Kyoto Aquarium. Det faldt lige i børnenes smag - vi så både japanske kæmpesalamander (som virkelig er KÆMPE - 1,5 meter 😳), pingviner, sæler, en masse gopler i forskellige aldre fra en dag og op 😀

Overfor Kyoto Aquarium lå en fin park, hvor de lokale holdt picnic med underholdning - og vi måtte lige se, hvad det gik ud på. Børnene blev meget optaget af showet.

På vores vej hjem kom vi igen forbi et stort tempel. De er simpelthen så fine - og de ligger overalt, hvis man kigger ordentlig efter. Det skaber sådan en hyggelig stemning, som minder én om Japans kultur og historie hele tiden.