• Day 29 - 97 km - Když žaludek řídí cestu

September 3 in the United States ⋅ ☀️ 35 °C

Asi před třemi dny mi došel plyn do vařiče. Což není sice žádná tragédie, ale jíst několik dní po sobě studené fazole a nemít možnost si udělat čaj nebo kafe, to nepotěší.

Rapid City, jediné větší město v dosahu, leží asi třicet kilometrů na sever od výchozího bodu dnešní etapy a původně jsem vůbec neměl v plánu přes něj jet. Jenže touha po teplé večeři upravila moje plány a já do Rapid City zamířil. Proč? No protože je tam Walmart.

Walmart je obchodní řetězec supermarketů po celých USA, a především je to taková poslední jistota a záchrana cestovatelů, jako jsem já. Nabízí všechno, co můžete po cestě potřebovat. Od nepřeberného sortimentu jídla a pití k doplnění zásob, přes nabídku případných léků, hygienických potřeb až po základní outdoorové vybavení. Takže bylo rozhodnuto, dneska to do cíle vezmeme oklikou.

Cesta ale utíkala svižně, po tréninku v kopcích Black Hills kilometry už zase v rovinaté krajině přibývaly rychle a zajížďka nijak nenarušila časový plán.

Plynová bomba úspěšně zakoupena, zásoby doplněny a vyjíždím z města k dnešnímu cíli. Na úplném okraji města zastavuju na benzínce, poslední na příštích šedesát kilometrů, abych se ještě napil. U automatu si natočím velký kelímek Pepsi a jdu ke kase zaplatit. Paní se na mě podívala a povídá. "To je v pořádku, pane. To je pro vás."

Tak nevím, jestli jsem vypadal tak zuboženě nebo jestli paní měla slabost pro cyklisty, každopádně to bylo milé.

Samozřejmě pumpa na tom neprodělá a můj rozpočet to taky nijak neovlivnilo, ale bylo to hezké gesto, které potěšilo.

Ivo.