• Day 36 - 79 km - Pořád na východ, rychle či pomalu

September 10 in the United States ⋅ 🌬 27 °C

Chceš-li rozesmát Boha, řekni mu o svých plánech, zní jedno přísloví. Já si dneska naplánoval aspoň sto kilometrů. Vždyť Nebraska je samá rovina, cesty kvalitní, přece mi to vítr nezkazí.

A tak po tradiční snídani u benzínky vyrážím. Vítr zatím spíš přemýšlí, kterým směrem se bude ubírat, tak než si to ujasní, mám už pár kilometrů za sebou. Nakonec fouká šikmo zezadu, to mi docela vyhovuje a v poledne už mám padesátku za sebou. Zastavím se na další pumpě na kousek pizzy a něco k pití a když vyjdu ven, je něco jinak 🙄 Vítr se mezitím otočil a mé plány rozfoukal jak domeček z karet. Stěží dneska 80 km, v O'Neill končím, zítra je taky den 🥴

Aby cesta po nekonečné pláni nebyla tak monotónní, občas vyměním silnici za trail a naopak. Vzhledem k tomu, že obě cesty jsou téměř neustále souběžné, není to problém. Všimnul jsem si, že silnice č. 20, po které momentálně jedu, je občas označená jako historická silnice. Nedalo mi to a zjistil jsem, že je to jedna z prvních amerických dálkových silnic, která vede od Pacifiku v Oregonu až k Atlantiku v Massachusetts a je nejdelší číslovanou silnicí USA. Tak jsem zase o něco chytřejší.

A co zítra? Už neplánuju 🙈 Chtěl bych ujet co nejvíc, ale když si vítr postaví hlavu, nic s tím nenadělám. Prostě pořád na východ, ať už rychle nebo pomalu.

Ivo.