Westkapelle
May 29, 2023 in the Netherlands ⋅ 🌬 15 °C
Niedzielny wypad samochodem po miasteczku
Middelburg
May 30, 2023 in the Netherlands ⋅ ⛅ 16 °C
Niedzielny i przyjemny wypad do miasta
Veerse Kreek
May 31, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 22 °C
Miejsce pracy przy zieleni oraz trochę przy budowie (tarasy, krawężniki dookoła domków, równanie ziemi).
Zieleń przez cały rok, a w okresie zimowym inne prace. Czasami było mokro i warunki,Read more
Wilhelminadorp
June 1, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 17 °C
Mieszkając w Goes chodziliśmy eksplorować nowe tereny z Kamilem, czasami samotnie.
Samochód po nieprzemyślanym (przez Holendrów 😂) użyciu go przy użytkowaniu rębaka. Była do niegoRead more
Goes
June 3, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 21 °C
Jedno z większych miast w prowincji Zeeland. Na początku pobytu w Holandii mieszkałem tam i odkrywałem ten kraj.
Na zdjęciach widać jak wygląda parking samochodowy w mieście, a jak rowerowy.Read more
Kapelle
June 4, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 14 °C
Miejscowość, do której często jeździliśmy do polskiego sklepu.
Na zdjęciach piękne pieczarki, z wyglądu takie jak w marketach, skoczkowie spadochronowi - Holendrzy weekendy spędzają na tymRead more
Kruiningen
June 4, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 14 °C
Miejscowość, w której mieliśmy główną bazę przy zieleni miejskiej. Na zdjęciach wierzby pochylone na wodę, które musieliśmy obcinać i piłki do obcinania gałęzi na wysokościach
Yerseke
June 4, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 15 °C
Miejscowy, w której mieszkałem. Jedne z lepszych momentów w Holandii.
Na zdjęciach podniesiony most, który się zablokował i trzeba było wracać okrężną drogą. Śnieg na autostradzie wRead more
Sint-Annaland
June 6, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 23 °C
Wioska zwiedzana spacerem z Sint Philipsland.
Anna Jacobapolter
June 9, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 29 °C
Nieuw-Vossemeer
June 12, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 30 °C
Oud-Vossemeer
June 15, 2023 in the Netherlands ⋅ ⛅ 26 °C
Steenbergen
June 18, 2023 in the Netherlands ⋅ ☁️ 24 °C
Miasteczko po drodze z pracy, zwiedzanie również rowerem
Bergen op Zoom
June 21, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 24 °C
Miasto zwiedzanie rowerem.
Polski sklep w tle i piętrowy parking do rowerów
Hoogerheide
June 22, 2023 in the Netherlands ⋅ 🌧 20 °C
Przez chwilę mieszkałem w okolicy.
Na zdjęciu i video widać ilość komarów, na którą wpadłem w jednym z dni nad wodą
Roosendaal
June 24, 2023 in the Netherlands ⋅ ☀️ 26 °C
Niedzielny wyjazd samochodem i zwiedzanie miasta. Pyszny kebab, a dokładniej ostry sos do niego. Nie jestem fanem ostrego jedzenia, ale ten ostry sos był w sam raz i na dodatek miał swój unikatowyRead more
Essen
June 27, 2023 in Belgium ⋅ ☁️ 22 °C
Pierwsze moje zderzenie z Belgią. W jednym z noclegów do granicy miałem tylko kilkanaście kilometrów. Raz na jakiś czas udawałem się na przejażdżkę i zakupy w Belgii.
Breda
June 30, 2023 in the Netherlands ⋅ ☁️ 22 °C
Breda - nie mogłem pominąć tego miasta. Tutaj na każdym kroku pamiętają o Polakach, Polskiej Armii, która ich wyzwoliła z rąk niemieckich. Po samym przyjeździe do miasta dostrzegam mnóstwoRead more
Baarle-Nassau
July 3, 2023 in the Netherlands ⋅ ☁️ 20 °C
Jak dowiedziałem się o tym miasteczku to wiedziałem, że tam pojadę. Bardzo ciekawe przeżycie będąc w jednym mieście i co chwilę zmieniać państwo. Ta miejscowość jest podzielona międzyRead more
Antwerpia
July 6, 2023 in Belgium ⋅ ☁️ 22 °C
Wybrałem się samochodem do Essen, a później pociągiem do Antwerpii. Bardzo ładne miasto
Antwerpia
July 7, 2023 in Belgium ⋅ ☀️ 29 °C
Znalazłem dzielnice chińską. Są tam ciekawe ostrzeżenia przed tramwajami przyjeżdżającymi przez przejścia dla pieszych. Kolorowe pasy na niektórych przejściach. Ciekawym pomysłem byłyRead more
Gandawa
July 9, 2023 in Belgium ⋅ ☁️ 25 °C
Pewnej wolnej od pracy niedzieli wybrałem się samochodem do Gandawy. Najlepsze było, że całą drogę jechałem do Gandawy (o której mało słyszałem), a dojechałem do Gent (o którym dużoRead more
Gent
July 10, 2023 in Belgium ⋅ ⛅ 26 °C
Miasto bardzo ładne
Bruksela
July 12, 2023 in Belgium ⋅ ⛅ 23 °C
Do Brukseli udałem się podobnie jak do Antwerpii. Czyli dojechałem samochodem do Essen i dalej pociągiem. Stolica Belgii zachwyciła mnie, frytki z boczkiem z McDonald's też były dobre