FindPenguins
    • 海抜: 4,784 m
    • ペルーVinicunca13°52’11” S  71°17’32” W

Rainbow mountain

2024年7月15日, ペルー ⋅ ☀️ 5 °C

Vandaag om 4u opgestaan om maar de rainbow mountain te gaan. Het begon met een vertraging waar de chauffeur pas tegen 5u bij was ipv 4u15. Dan 2u rijden naar een heel koud restaurantje waar we een heel slecht ontbijt kregen en dan nog eens meer dan 2u rijden tot het startpunt op 4500m. Gelukkig was het wel waard want vandaar was het een wandeling van ongeveer 2km tot de top op 5036m waar we een enorm mooi uitzicht hadden op de rainbow mountain. Ongelooflijk mooie natuur overal rondom ons. Aan de andere kant was er gletsjer en de valleien tussen de bergen waren ook enorm mooi. Het was wel heel druk, vol toeristen die te veel foto's maakten maar dat moet je erbij nemen natuurlijk. Erna dezelfde busrit terug.
    Terug aangekomen in cuzco zijn we even langs de supermarkt geweest om een lunchpakketje te voorzien voor morgen. Als afsluiter van onze dagen in Cuzco kon een lekkere Cuy (cavia) niet ontbreken voor Jahro natuurlijk. Dit is een typisch Inca gerecht dat vooral gegeten werd/wordt tijdens belangrijke evenementen zoals een trouw of geboorte. Het staat voor voorspoed en geluk. Hadden we dat een paar weken eerder maar geweten 😉
    もっと詳しく

翻訳をご覧ください