FindPenguins
  • Inscrever-se
Exibir no mapa
  • Ania KochańskaMaciek BojdakJapan Edge Tour 2023
    • Exibir viagem
    • Adicionar à lista de metasRemover da lista de metas
    • Compartilhar
    • Dia 3
    • sexta-feira, 25 de agosto de 2023 17:37
    • ⛅ 28 °C
    • Altitude: 47 m
    • JapãoArashiyama-eki35°1’3” N  135°40’36” E
    W czyimś ogródku spotkaliśmy figurki zwierzaków
    Maciuś robi swoje najlepsze <3Sklep ze Snoopy'm!Sklep z pałeczkami i akcesoriamiWystawka jedzonek z restauracjiZjedliśmy warabimochi i mitarashi. Pycha!Widok na stacjeWystawa "kimono forest"Takoyaki na stacjiUliczki pustoszeją po 18, gdy zamkną się sklepy i restauracjeCiastko z kremem i mochi z adzuki

Cd lasu bambusowego i uliczka Arashiyama

25 de agosto de 2023, Japão ⋅ ⛅ 28 °C

Po wyjściu z lasu bambusowego odwiedziliśmy uliczkę koło Arashiyama station. Tam mieliśmy chwilę wolnego, by poeksplorować. Znaleźliśmy sklep z pałeczkami, z Rilakkumą, sklepik z mochi a także masę knajpek z różnymi jedzonkami. Knajpy wystawiają plastikowe modele swojego menu, zachęcając do wejścia i ułatwiając wybór.

Zobaczyliśmy również stację kolejową Arashiyama i tam w budce zjedliśmy takoyaki (to kuleczki z ośmiornicy w cieście na patyku). Na stacji była też wystawa "kimono forest" i w szklanych tubach prezentowały się przeróżne wzory kimon.

Po zbiórce poszliśmy do konbini zakupić kolację. Po śląsku, zaczęliśmy z Maćkiem od deseru - dla Maćka ciasteczko z kremem, dla mnie mochi z czerwoną fasolą adzuki.
    Leia mais

Ver tradução

doskonały pomysł na to menu z plastiku! nie trzeba sie zastanawiać jak wygląda danie :) [Karo]

25/08/2023ResponderTraduzir
    1 curtida