Szybki lunch i lecimy dalej

Okazało się, że przed planowanym na wieczór spotkaniem z geiko nie uda nam się umyć (przypał), więc zostaliśmy na mieście by zrobić małe zakupy. Jesteśmy tu już na etapie umarcia zRead more
Kolejna atrakcja w 37 stopniach ziuu...
I znowu kompleks shintobuddystyczny. Łaska wielu bogów zawsze na propsie:)
Historyjka od Senseia nr 1: Ma zakaz od żony robienia zdjęć w przejściuRead more
Po południu odwiedziliśmy okiya (czyli dom geiko) w dzielnicy Gion. W Kioto są jeszcze 4 inne dystrykty geiko. Było to o tyle niesamowite wydarzenie, że geiko są bardzo zajęte i niezwykleRead more
Wracając rozdzieliliśmy się na dwie grupy, cześć pojechała pierwszym autobusem, druga (nasza) odwiedziła najpierw konbini. Na zdjęciu widać budynek teatru kabuki, japońskiego odpowiednikaRead more
Dziś wstaliśmy trochę później, śniadanie mieliśmy o 8:30. Po nim spakowaliśmy duże walizki - pojadą do Miyazaki kurierem, a nasze bagaże podręczne zostawiliśmy w hostelowej przechowalni.Read more
Są stacje i są STACJE :)
Kyoto Station należy do tych drugich.
Świetna organizacja przestrzeni.
Targ jedzonka
Piękne widoki na Kyoto
Ramenowa uliczka
Kyoto Tower
Klasa 😏
Kurier do bagażu rejestrowanego się spóźnił - wycieczka do Nary była najbardziej dynamiczna do dziś.
W Narze:
jelonki zamiast gołębi
Budda wersja Świebodzin
Imprezowa ulica
Zakończyliśmy naszą przygodę w rejonie Kyoto i Osaka na ten moment - bylo super<3
Przez następne parę dni będziemy poznawać Tokyo.
Transportujemy się tam nocnym busem.
I tu pierwszy razRead more
Bardzo punktualnie dojeżdżamy do stacji Shinjuku - plan to zameldować się w hotelu kapsulowym i ruszamy zwiedzać Tokio!
Umierający, ze spuchnietymi po nocnej podróży nóżkami (gdzie są moje kostki?! 😢) i po zostawieniu bagażu w hostelu udajemy się tokijskim metrem do dzielnicy Harajuku. Wszyscy marzymy oRead more