• Etappe 1: El Burrero - Montaña Tierras

18–19 dic 2025, Spagna ⋅ ⛅ 14 °C

De eerste wandeldag zit er op!

De GR131 op Gran Canaria is pas een paar jaar geleden officieel aangelegd. Tot voorkort liep de onofficiële route van Maspalomas in het zuiden naar Agaete in het noordwesten. Tegenwoordig start de route in het oosten, in de kustplaats El Burrero net onder de luchthaven. Het eindpunt van de route is niet gewijzigd. Ik loop de nieuwe officiële route.

De route was mooier en ook zwaarder dan verwacht. De route stijgt alleen maar, maar de eerste driekwart van de route vrij geleidelijk, waardoor je het idee hebt dat het wel meevalt maar toch best moe wordt...

Het eerste stuk brengt je van El Burrero naar Agüimes en is niet heel enerverend, al loop je toch het meerendeel niet tussen de bebouwing. In Agüimes, waar veel kunst te vinden is, geluncht met een broodje Tortilla en daarna mijn weg vervolgd een heel stuk de bergen in. Vanaf Agüimes loop je de hele route door de Barranco de Guayadeque. Er was een soort aquaduct in aangelegd waar water doorheen stroomde. Naarmate je hoger komt wordt het terrein steeds ongerepter. Alleen hier en daar een berghuisje met onverharde wegen er naartoe. Door de barranco loopt ook een verharde weg naar de verscheidene restaurants, een museum en een kerk die erin zijn gelegen. Zo nu en dan hele fijne miezer, die een mooie regenboog (arcoíris) opleverde :)

Hier in Montaña de las Tierras slaap ik in een huisje wat half in de rotsen is gelegen.
    Leggi altro