• Reindert van Zwaal

• I øjeblikket i
    🇱🇺 Diekirch, Luxemburgo

Etappe 5: Bettel - Gilsdorf

4 timer siden, Luxembourg ⋅ ☁️ 20 °C

Na 2 rustdagen, waarvan 1 ziek en 1 uitzieken, vandaag weer op pad gegaan. Annabel is vannochtend met de trein terug naar Nederland vertrokken. Ik heb de bus terug genomen naar Bettel, waar we 3 dagen geleden waren geëindigd.

Hiken na ziek zijn is goed te merken, mijn energieniveau was bijzonder laag. Ik heb het daarom extreem rustig aan gedaan, veel pauzes en maar 11 km gelopen. Ik ben neergestreken op de camping naast degene waar we gisteren stonden, deze bevalt overigens een stuk beter :)

De toch vandaag was niet heel bijzonder. In het midden van de tocht zit wel een flink stuk door het bos op een soort heuvel met een smal plateu bovenop. Er waren veel uitstekende rotsen en boomwortels te zien.

• Etappe 4: Stolzembourg - Bettel

23. juli, Luxembourg ⋅ ☁️ 21 °C

Na een vrij goede nachtrust op een plek met heel veel teken (ik vond er een dag later nog 4) gingen we vroeg op pad. We zijn er achter gekomen dat de gele stippen die we al 3 dagen zien de GR5 voorstellen. Goed om te weten, we vonden het al erg slecht aangegeven xD

We kwamen rond de lunch aan in Vianden. Dit bleek heel toeristisch, met veel Nederlanders en zelfs een kabelbaan. Het zicht op de stad met kasteel was wel erg mooi! We hebben hier voor het eerst ergens koffie kunnen drinken en ook meteen geluncht :)

Voorzien van eten zijn we doorgelopen naar Bettel, waar vroeger een smalspoorweg lag.
    Ik had het erg zwaar, moe en misselijk, dus na 15 km hebben we de bus gepakt naar Diekirch. Hier staan we op een camping en morgen hebben we een rustdag.

• Etappe 3: Tintesmühle - Stolzembourg

22.–23. jul., Luxembourg ⋅ ☁️ 21 °C

Vannacht voortreffelijk geslapen op de camping. Er waren veel kleine springende muisjes, maar ons eten is bespaard gebleven. Daarna zijn we op pad gegaan met het vooruitzicht vooral langs de rivier te lopen. Dat werd uiteindelijk vooral heuveltje op heuveltje af met 1000 hoogtemeters... Veel stukken waren erg steil.

Wel mooie stukken bos, smalle paadjes en uitzichten over heuvellandschap. We hebben zowaar een Poes gezien die geaaid wilde worden! Ook zijn we de eerste hiker tegengekomen.

We wilde langs de rivier wildkamperen, maar daar stond een verboden toegang bord met camerabewaking. Toen zijn we maar verder gelopen. Eerst langs een camping waar we even water hebben getapt. Daarna nog een stukje naar boven gelopen en hier vonden we een erg mooie en beschutte plek om te staan :)

• Etappe 2: Grüfflingen - Tintesmühle

21.–22. jul., Luxembourg ⋅ ☀️ 23 °C

Na een enigzins onrustigere nacht dan gepland, dankzij de Bosbessenfeesten die goed te horen waren in het bos, gingen we op pad. We hadden onze zinnen gezet op goede koffie, maar helaas... Het kasteel met restaurant was gesloten, en ook meerdere hotels waar we langskwamen stonden te koop. Uiteindelijk wel een zelfbedieningsplek gevonden met Cola.

Het landschap werd langzaamaan Franser, de productiebossen maakten plaats voor glooiende heuvels met echte bossen. Op de grens met Luxemburg staat het Europees momument, ter ere van het Verdrag van Rome. Daarna zijn we Luxemburg ingelopen, waar we lange tijd de rivier de Our volgen. Best een grote rivier, dus geen zorgen meer om water te vinden :)
    Vannacht slapen we op een camping. We hadden beide geen zin meer om een wildkampeerplek te zoeken en de camping staat letterlijk op de route.

• Etappe 1: Vielsalm - Grüfflingen

20.–21. jul., Belgien ⋅ ☁️ 18 °C

Vandaag de eerste wandeldag achter de rug! Het was erg mooi wandelweer, niet te warm en af en toe een klein beetje zon. We zijn wel in drie talen aangesproken. Eerst voornamelijk Frans met af en toe een Vlaming, daarna kwamen we in het Duitstalige deel van België. Al met al een mooie route langs stukjes bos afgewisseld met heuvellandschap en akker. We hebben al een konijn en twee hertjes gezien, en heel veel koeien!

We lopen zonder planning maar hebben uiteindelijk 26 km gelopen. Dat was een beetje veel voor de eerste dag, dus straks lekker vroeg naar bed.

• Start på rejsen
    19. juli 2026