Spiaggia di Cala Lunga

Mała plaża zapewne pełna turystów jak jest sezon, ale obecnie tylko dla nas. Chociaż na chwilę, bo jak to tego dnia zaraz zaczęło padać
Jedzenie w knajpie przy plaży, trochę deszczu i piękne widoki
Sant’Antioco to nie tylko miasto, ale i cała wyspa, taka mikro Sardynia. Ponieważ lipa z wiatrem, pada i zimno, jedziemy na wycieczkę.
Pierwsze spotkanie Nel i Tymona z morzem i plażą z prawdziwego zdarzenia. Nel zachwycona, Tymon jeszcze się zastanawia.
Na spocie jesteśmy na zmianę, więc zdjęć z pływania nie ma, za to są flamingi :)
Właściwie cały dzień na spocie i w bazie. Wiatr nie rozpieszcza - w jeden dzień zmienił kierunek kilka razy. Ale wieje, choć kaprysi. Trochę też pada, tj. spadło kilka kropel deszczu. ARead more
I to na tyle. Wiatr słaby, więc i z nauką słabo. Tak bywa, wszyscy tak mówią - łącznie z największymi wymiataczami - a jednocześnie smętnie wyglądają wiatru. Na zdjęciach z dalszejRead more
Pierwsze koty za płoty, czyli pierwsze lekcje. Dzieci najpierw buszowały w bazie z tatą, a potem dołączyły do nas na spocie, gdzie przejęła je mama. Tata musi ogarnąć robienie zdjęć ;)
Objechaliśmy już ładny kawałek okolicy. Głównie po to, żeby zrobić zakupy i naprawić okulary oraz przez pomyłkę, ale dzięki temu mamy już niezłe rozeznanie w terenie. W tym wiemy, gdzieRead more