Spiaggia di Cala Lunga
6 juni 2018, Italien ⋅ ☁️ 20 °C
Mała plaża zapewne pełna turystów jak jest sezon, ale obecnie tylko dla nas. Chociaż na chwilę, bo jak to tego dnia zaraz zaczęło padać
Spiaggia di Cala Sapone
6 juni 2018, Italien ⋅ 🌧 20 °C
Jedzenie w knajpie przy plaży, trochę deszczu i piękne widoki
Sant'Antioco - wyspa
6 juni 2018, Italien ⋅ ☁️ 21 °C
Sant’Antioco to nie tylko miasto, ale i cała wyspa, taka mikro Sardynia. Ponieważ lipa z wiatrem, pada i zimno, jedziemy na wycieczkę.
Dzieci na plaży
5 juni 2018, Italien ⋅ ⛅ 20 °C
Pierwsze spotkanie Nel i Tymona z morzem i plażą z prawdziwego zdarzenia. Nel zachwycona, Tymon jeszcze się zastanawia.
Trochę pływamy a trochę się byczymy
4 juni 2018, Italien ⋅ 🌙 18 °C
Na spocie jesteśmy na zmianę, więc zdjęć z pływania nie ma, za to są flamingi :)
Coraz więcej latawców
3 juni 2018, Italien ⋅ ⛅ 26 °C
Właściwie cały dzień na spocie i w bazie. Wiatr nie rozpieszcza - w jeden dzień zmienił kierunek kilka razy. Ale wieje, choć kaprysi. Trochę też pada, tj. spadło kilka kropel deszczu. ALäs mer
Kite - wreszcie w wodzie!
1 juni 2018, Italien ⋅ ⛅ 23 °C
I to na tyle. Wiatr słaby, więc i z nauką słabo. Tak bywa, wszyscy tak mówią - łącznie z największymi wymiataczami - a jednocześnie smętnie wyglądają wiatru. Na zdjęciach z dalszejLäs mer
Sant'Antiocco
1 juni 2018, Italien ⋅ ☀️ 25 °C
Zwiedzamy okolicę i świętujemy dzień dziecka :)
Kite - absolutne początki
31 maj 2018, Italien ⋅ ⛅ 24 °C
Pierwsze koty za płoty, czyli pierwsze lekcje. Dzieci najpierw buszowały w bazie z tatą, a potem dołączyły do nas na spocie, gdzie przejęła je mama. Tata musi ogarnąć robienie zdjęć ;)
Podróże lokalne
30 maj 2018, Italien ⋅ ☀️ 25 °C
Objechaliśmy już ładny kawałek okolicy. Głównie po to, żeby zrobić zakupy i naprawić okulary oraz przez pomyłkę, ale dzięki temu mamy już niezłe rozeznanie w terenie. W tym wiemy, gdzieLäs mer
Pierwszy posiłek
30 maj 2018, Italien ⋅ ☀️ 26 °C
Pyszne ravioli z ricottą i rewelacyjne risotto z owocami morza w tradycyjnej knajpie w Giba
Kiteshomes
30 maj 2018, Italien ⋅ ⛅ 25 °C
Nasze lokum na 2 tygodnie. Mamy zestaw „dzieciowy”: kuchnia, pralka, klimatyzacja, parter, ogródek, śniadania. Pralka i śniadania jakoś nie są kompatybilne, więc i tak sporo szczęściaLäs mer
Cagliari
30 maj 2018, Italien ⋅ ☀️ 23 °C
Przylecieliśmy. Tymek i Tata przespali większość lotu, Nel zabawiała Mamę cały lot. Mamy ponad 110 kg bagażu. Trzy bagaże rejestrowe, foteliki samochodowe, wózek dziecięcy, duże i małeLäs mer
Modlin
30 maj 2018, Polen ⋅ ☀️ 13 °C
Lot o 6:30, więc pobudka o 2:00 po 2 (dwóch!) godzinach snu. Rodziców. Dzieci spały smacznie od 21:00. Zresztą pobudka też tylko dla rodziców.